Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto ste (nadam se :-) primetili , evo me opet posle duge, duuge, duuuge pauze.
jbg, nikako nisam uspevao da uklopim virtual reality i real life .

Nemam pojma koliko cu se zadrzati, par dana ili duze, ali do tada.
Gazda Sal razbijaj katanac na magacinu, pice za sve ;-)

na sta ti ja licim na tentacle monster
tentacle_attack.jpg

Mr Bufla, spomenuo si Tentacle...momentalno me vrati unazad u sretna vremena, kada sam bio mladi adolescent, sa bezgranicnom ljubavlju ka kompovima (internet je bio samo u mastama nas par nerdova, da nekazem sci fi)
Elem, nasa igrica je bila onomad "Day of the Tentacle"...apsolutni hit '92 god. onnima koji su imali tu srecu da im komp bude "powered by intel 286"...sledeca gen IBM-ovog cuda sa nekom CGA ili XGA ili da nekazem VGA grafikom? jebte, ko je na svom PC - ju imao VGA graf, bio je car...mogao je "powered"-ovai tetris u multi HI resolution....celih 320X sa neznamsadcime...:):):)

Da li je moguce da si na to mislio?
:):):):):):):):)

Joj, sto bih sada voleo da odiugram Jet Pac, prastaru igricu sa Sinclairovog cuda....ta se kaseta dobijala uz njega, sa ostalih mislim 6 ili 7 LEGALNIH igrica....:):):)

Inace, razvaljivao sam tu igricu....naj me onda odusevljavao onaj laser i ono cvrc kad dezintegrises komad nekog smetala...

A i prve korake "hakovanja" igrica sam odradio u Jet Pac-u...
Cuvene peek i poke spec basica su mi povecale br zivota sa 3 na 99...:):)

Nesto kao:
FOR X=1 TO 65000
IF PEEK X =3 THEN PRINT (PEEK)
NEXT

Onda, kad izlista sve mem adrese sa vrednoscu 3, ide nasumicno rafalanje POKE-om na 99
Na kraju je upalilo...:):):)

Ne biste verovali koliko mem adresa sa vrednosti 3 izlista u "sugavih" 30-tak KB....
:)

Da bre...... POKE....

:D

Otkad to nisam chuo :D
Samo nisam zahvatio te neke pochetne talase, jbg
Shto zbog godina, shto zbog drugih stvari, shto zbog inflacije i sranya svakakvog tipa....
A imao sam Atari, dobro sam pocheo, komsha im'o Nintendo, onaj obichni, kockasti :) a ishli smo da se igramo na Amigi 500 i CD 32 u neku vrstu igraonice :)...

A vidim, petljate mi se u struku. Sve nešto pokujete. Sal je u pravu, to su bila prava vremena. Pravili smo programe u minimumu memorije a ne kao sada, s nekakvim varijant tipovima koji troše 16 bajtova za logičku promjenjivu.

Jedno pitanje za sve: U koliko bajtova se može spakovati bilo koja pozicija na šahovskoj tabli a to znači
1. pozicije svih figura
2. ko je na potezu
3. za kraljeve - da li je moguća velika i mala rokada
4. za pješake (bijele u 4. redu, crne u 5. redu) da li je u prethodnom potezu skočio za 2 polja (da li se može uzeti an-pasan)

Ko da tačan odgovor ima gajbu virtuelnog rogonje (a, ako se nekada fizički sretnemo, pretvorićemo to u stvarno pivo)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back