Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, dete koje se osećalo kao pas, a u staljinističkom režimu je verovatno bilo mnogo takvih slučajeva.
Ne, ideja izobličavanja čoveka i mimikrija koju koristi
(ne da bi se on nekako maskirao i sakrio, već da bi se naglasila apsurdnost ljudskog života u bezumnom sovjetskom apsolutističkom režimu i njegova svedenost na životinjski, pseći život)
nije ono što sam pohvalio nakon iščitavanja Kojatkinovog psa, iz prostog razloga što ideja nije originalna (iznedrili su je obrađivali kolosi ruske književnosti: Bulgakov (Pseće srce), Čehov, Turgenjev... i posle njih, čini se, nema se šta novo reći o sudbini uniženog i obespravljenog čoveka.

Ono što sam pohvalio u tvojoj priči (uradku, što bi rekao Veliki Blek... pardon, Veliki Džek)
je što si ipak kazao svoju misao o svetu kome sa nevericom pristupaš, ali ga opisuješ na svoj - COCO BILL način koji odiše upravo tvojom nevericom. A ona mi se dopada.

Poslednja izmena:
Naravno...Bili nije mogao da veruje...Ubi ga neverica...:mrgreen:
Kakve veze to ima ,kere ti?
El ti uopšte znaš koja je to stilska forma koju je koristio?
Kako se to zove kad se metaforično pretera u mizerisanju?
Eto ti Borka nek ti kaže-i ona koristi slične paradokse...

Naravno...Bili nije mogao da veruje...Ubi ga neverica...:mrgreen:
Kakve veze to ima ,kere ti?
El ti uopšte znaš koja je to stilska forma koju je koristio?
Kako se to zove kad se metaforično pretera u mizerisanju?
Eto ti Borka nek ti kaže-i ona koristi slične paradokse...
No ...bolje da se manemo Maestrisanja(kad spomenu Bulgakova:mrgreen:)...Koko Bil je napisao odlićnu priču
i to bi nama trebalo da bude dovoljno...Specijalno znam da ima dosta tolikih,čak i
još boljih-ingenioznih priča,ali da ga pustimo da ih po svom slobodnom uverenju ili
plasira tu ili ne...

U prilog mojoj nepristrasnosti javno ću reći da je jedan od mojih favorita na poslednjem konkursu bila priča "Kivi".
S druge strane, nisam vam se ljigavo dodvoravala kada sam rekla da su sve priče, manje-više, sjajne.
Odskočile su od prethodnih konkursa.

- - - - - - - - - -

E da, podrazumevano je da autor neće glasati za svoju priču. Misim, to bi bilo baš ... bljaaak.

Kivi ima zamagljen i neprecizan kraj, i to mu je major failure
A irealnost cele priče je sjajna i to me kupilo. 3 boda od mene da sam glasao; jebga sad.

Ostale mane su tehnikalije koje se u preletu srede.
Po meni.

Ako komentari budu u objektivnom duhu, glasanje i bodovi će postati sporedna stvar, glavni pobednik kruga će biti onaj koji bude imao najviše komentara, saveta i sugestija. I to negativnih. Od hvalospeva samo sujeta ima korist, a autor ništa.

Kivi ima zamagljen i neprecizan kraj, i to mu je major failure
A irealnost cele priče je sjajna i to me kupilo. 3 boda od mene da sam glasao; jebga sad.

A.

da
moj poen "kiviju" nije samo zbog toga sto je ocigledan trud ulozen, a poena nije bilo, vec zato sto prica ima savrsenu ideju, jedna mi je od boljih prica cak, drzala me je sve do kraja, ali je kraj bio izuzetno razocaravajuci..kao hladan tush, to je moj utisak
inace, tog dana sam se dohvatila kivija iz korpe sa vocem kod kuce i kad sam osetila dlacice, sva zgrozena sam pomislila na pricu i zmaalo ga vrnula u korpu :lol:

da
moj poen "kiviju" nije samo zbog toga sto je ocigledan trud ulozen, a poena nije bilo, vec zato sto prica ima savrsenu ideju, jedna mi je od boljih prica cak, drzala me je sve do kraja, ali je kraj bio izuzetno razocaravajuci..kao hladan tush, to je moj utisak
inace, tog dana sam se dohvatila kivija iz korpe sa vocem kod kuce i kad sam osetila dlacice, sva zgrozena sam pomislila na pricu i zmaalo ga vrnula u korpu :lol:

pa ideja je nastala zbog toga što postoji kivi voćka i kivi ptica, a kivi voćka svojim izgledom može da zavara pa da liči na miša ili na štošta drugo.
na kraju se između svih tih lažnih kivija pronašao pravi kivi, ali ni on nije bio kivi voćka nego ptica kivi koju sam pustio na slobodu.

pa ideja je nastala zbog toga što postoji kivi voćka i kivi ptica, a kivi voćka svojim izgledom može da zavara pa da liči na miša ili na štošta drugo.
na kraju se između svih tih lažnih kivija pronašao pravi kivi, ali ni on nije bio kivi voćka nego ptica kivi koju sam pustio na slobodu.

e, vidis, to mi uopste nije pala na pamet, to za pticu :rumenko:
onda sve ima mnogo vise smisla
u svakom slucaju, prica je dobra

Autori, naravno, mogu da glasaju.
Ne mogu glasati moderatori na konkursu kojeg uređuju.
Npr, na proznom konkursu ja mogu da učestvujem ali ne mogu da glasam. Ali to važi samo za mene, kao moda, iz prethodno navedenog razloga: znam ko su autori.
Ali na poetskom konkursu mogu i da učestvujem i da glasam.
Tako je i sa Lanavi: može da učestvuje na oba konkursa, ali da glasa može samo na proznom.

- - - - - - - - - -

Ok, ovo je logično.

Ostavljam vam ovu temu otključanu do sutra uveče, kako biste se dogovorili.
Iiiiii,ovo je sve logićno-i klinci bi razumeli i čemu onda rasprava...?
Nisam ni do sada primetio neke nepravilnosti-čak ni Biljin upad nije poremetio regularnost...
Ne treba smetnuti s uma da smo u tom konkursu duplo zaštićeni! Ko beli medvedi!
Problem prave sujete korisnika ovog sajta! Ako malo stišamo sujete-ni najlucidnije provokacije
(priznajem da mi to interesantno-kreacija čak:mrgreen:) nemaju šanse...
A intermeco provokacije ,smatram,doprinose da "takmičenje" bude zabavnije i "dinamićnije"!
Malo mamuze kad sevnu!:hahaha:

Poslednja izmena:
Iiiiii,ovo je sve logićno-i klinci bi razumeli i čemu onda rasprava...?
Nisam ni do sada primetio neke nepravilnosti-čak ni Biljin upad nije poremetio regularnost...
Ne treba smetnuti s uma da smo u tom konkursu duplo zaštićeni! Ko beli medvedi!
Problem prave sujete korisnika ovog sajta! Ako malo stišamo sujete-ni najlucidnije provokacije
(priznajem da mi to interesantno-kreacija čak:mrgreen:) nemaju šanse...

kakakv Biljin upad i regularnost??

Evo onda mojih glasova pa neka i ostali vele svoje.

Autori glasaju
Komentari i diskusije o uradcima nakon završetka glasanja
Moderatori glasaju
A o uneredcima nećemo ni da raspravljamo!:mrgreen::lol:

- - - - - - - - - -

kakakv Biljin upad i regularnost??
Nisi pratila,a i nema veze...Uglavnom-sexa nije bilo i šta te onda briga!:hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back