Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da nije u redu sto joj nisi skrenula paznju na gresku koju je napravila, na PP.
Ne treba polemisati o nekome ko trenutno nije tu da bi mogao da se brani ili "napada", ali..
Svako ima pravo da pise, bez obzira na sve. Svako ima prava da izrazi svoje nezadovoljstvo nekom pojavom koja mu bode oci.

Sve napisano, zahtevalo je trud. Trebalo bi da se ceni, ako je ikako moguce.
Sta ja da kazem? Sta god napisala, bilo da je poezija, proza, zna se, pretposlednja ako ne i poslednja, sto bi se reklo- najgora!
To je u redu,svako ima svoja merila, svoje afinitete, svoje (zasto da ne) favorite.
Po stilu se prepoznaju (bar tako neki napisase) i onda?
Stil ne mozes da menjas, i mislim da je to dobro.
Drugo nesto je veoma lose, ali ja ne bih o tome
Ocena nije merilo znanja, niti bi trebalo prosek meriti na sledeci nacin: 3, 3, 4, 5, 2, sabrati i bukvalno podeliti. To jeste najlakse, jeste i pravilo, ali i najnepostenije, itd..itd..

Sta htedoh, ustvari?
Lako je poniziti nekoga narocito ako je u situaciji da bude manjina, a onda bi isla elaboracija "čojstva" i "junaštva" (postoji razlog zasto pod navodnicima)!
Lako je gledati nepravdu koja se nanosi drugome, ali se neretko desava da se "gledalac" nadje na mestu "stradalnika" a onda nema prava da se cudi zasto neko (ili niko) nece stati u njegovu odbranu.
Sve sto napisah, ne zameram tebi, osim onog sto sam boldovala.
Luna ce od mene dobiti reputaciju, cim se vrati.

Nista licno, veruj mi, i sama znas. Sto se mog daljnjeg ucestvovanja na takmicenjima tice, KRAJ, nema vise, apsolutno ne. Zao mi je, ali neka se pripremi sledeci koji ce se pomeriti za mesto nize, kad ja ne budem ucesnik:cool:
:hvala:
Vrlo sam iznenadjena tvojim komentarom,iz više razloga.Ali obzirom da ne dolazim redovno,da sam od nedavno član,za te grupe i grupice ne znam,kao ni potrebu obraćanja na pp.Ne nalazim da sam ponizila,niti mi je to namera bila,jer nije u mojoj prirodi,već sam bila iritirana sumnjama u regularnost,i gore već navedene upotrebe reči,a samo sam čitalac,ne i učesnik,te nema razloga za dalju sumnju i prepisku.Zašto su vode pomućene ,da bi izgledale dublje?To vi kojima je moja primedba zasmetala najbolje znate i postavljate se u arbitere.Sa srećom vam bilo!

Vrlo sam iznenadjena tvojim komentarom,iz više razloga.Ali obzirom da ne dolazim redovno,da sam od nedavno član,za te grupe i grupice ne znam,kao ni potrebu obraćanja na pp.Ne nalazim da sam ponizila,niti mi je to namera bila,jer nije u mojoj prirodi,već sam bila iritirana sumnjama u regularnost,i gore već navedene upotrebe reči,a samo sam čitalac,ne i učesnik,te nema razloga za dalju sumnju i prepisku.Zašto su vode pomućene ,da bi izgledale dublje?To vi kojima je moja primedba zasmetala najbolje znate i postavljate se u arbitere.Sa srećom vam bilo!
A ja sam iznenađen vašim iznenađenjima...:manikir:
Što se tiče mutnih voda-njih obožavam kao i svaka riba grabljivica...Pošto samo takve i lovim-
bistrenje ne dolazi u obzir!:mrgreen:
Bilja me asocira napisima na štuku i evo joj keder za večeru...:lb::bljuc::balavi::smeker:
(U situaciji kad Brazil vodi s 1:0 -i to me zabole uvo...kako li se već zove...)

Poslednja izmena:
ovim je zavrsena prica na tu temu.

molim korisnike da se vrate uobicajenim aktivnostima u kafani, napominjem da kafana nije tema za zalbe.
javno sam objasnio o cemu se radi da bih presekao dalju polemiku na tu temu a i mislim da je red da korisnici znaju zasto je pesma diskvalifikovana iz daljeg takmicenja.
neki red a i obaveza organizatora takmicenja je da svake izmene tokom takmicenja obrazlozi ucesnicima i glasacima

ako imate zalbe na organizaciju ili sprovodjenje takmicenja to mozete poslati nekom od supermoderatora ili meni na pp i razmotricemo.

mi se trudimo da svako takmicenje bude fer i korektno i nekad smo na zalost primorani da uradimo neke drasticne stvari ne bi li odrzali takmicenej u okvirima pravila.

hvala na razumevanju.
Molim...
Sise ili guza? A?:lol::rotf::bye: (Ybg-poluvreme je,a Brazil vodi s 1:0...;))

jaoo čitao mi je prijatelj jednu priču iz Black sheep zbornika (skoro su štampali, pa je on bio na promociji) i mi smo se prosto valjali od smeha :mrgreen: Ono je uglavnom loše ili jedva prosek. Jedna devojka ima odličnu pesmu, sve ostalo je baš loše.
Super je što si na osnovu jedne priče ocenio da je ceo Zbornik loš. Inače, u Zborniku ima preko 10 radova koji su nagrađivani na raznim konkursima. Takođe, trećina autora su tvoje starije kolege. A posebno je ružno što ne vrednuješ nečiji trud i daješ sebi za pravo da popljuješ nešto sa čime nisi dovoljno upoznat. Previše sebi daješ za pravo s obzirom da si prva godina na književnosti. A prijatelju hvala što je došao na promociju i kupio Zbornik, jer prihod celokupan je namenjen za obnovu jednog vrtića oštećenog u poplavama.

Prvo, nisam rekao da sam samo jednu priču pročitao, nego da je ta jedna bila toliko očajna da tera suze na oči. Drugo, poštujem izdavanje i širenje tuđih radova, pogotovo neafirmisanih autora, ali sami autori su mogli da se malo više potrude i da pruže veći kvalitet samom zborniku. Ne znam sve te ljude, ali znam ljude koji ih znaju i koji su čitajući zbornik baš govorili o tome kako mnogi i imaju bolje radove, ali da se čini kao da nisu to hteli da prilože. Ja govorim o onome što sam pročitao u tom zborniku. I zar treba ponizno da spuštam glavu pred 'starijim kolegama' samo zato što sam ja prva godina? Možda u tvojim očima to znači da sam manje kompetentan da procenim rad, u redu, ali opet zadržavam potpuno pravo na sopstveno mišljenje i ja ću da ga iskažem uvek do kraja. I ja se stvarno čudim kako su neki ljudi dopustili da im se štampaju tako loše priče. Ako si čitala zbornik, stvarno ne znam šta više da ti kažem, baci ponovo pogled i obrati pažnju. Treće: zar ti stvarno znači to što su ti radovi nekad negde nagrađivani? Zar je to merilo vrednosti?
I na kraju, nisam bio u mogućnosti da posetim promociju jer sam bio na putovanju.

Meni nije niko čitao, ja uzeo sam da pročitam :)

U zborniku ima dosta afimrisanih i dobrih autora, ne bih da imenujem nikoga, ali neki od njih su dobitnici Brankove nagrade i nagrade Matice srpske i objavljivani autori, čak i kod izdavača kakav je Laguna. Ako je to uopšte bitno. Poznajem i ja većinu autora, pa možda deluje subjektivno, ali mislim da je zbornik uspeo. Istina je da postoje razlike u kvalitetu pojedinačnih tekstova, što je gotovo uvek slučaj u zbornicima, ali ne verujem da ijedan od tekstova podleže tom tvom kompetentnom kritičkom metodu ,,valjanje od smeha''.
Sajt iz kojeg je proizišao zbornik doživeo sam kao mesto gde se može čitati zanimljiva proza i poezija mladih autora, ali mislim da oni pišu i druge vrste tekstova, prate kulturne događaje, imaju odlične intervjue i sve to približavaju širim masama. Nađi mi još neki sajt u Srbiji koji prati skoro 10 000 ljudi a da se bavi književnošću?! Sigurno da ima komercijalnih tekstova, ali ovo što si ti napisao zvuči vrlo maliciozno i neobjektivno, u krajnjoj liniji, čak i da su u njemu samo tekstovi Marine Tucaković - zbornik je nastao u humanitarne svrhe i to je nešto što bi trebalo poštovati. Ako u zborniku ima 1 vredna priča i 1 odlična pesama (a ja mislim da ih ima mnogo više), onda je to dovoljan razlog. To bi jedan student književnosti, makar i sa prve godine, morao da zna.

ijedan od tekstova podleže tom tvom kompetentnom kritičkom metodu ,,valjanje od smeha''.

Možda je i dobro što se ne sećam ko je autor te priče, znam samo da su mi prijatelji rekli da je još objavio i neke tri knjige. Njegova priča je u nekom bajkovitom ambijentu, maskira nemogućnost imenovanja likova tako što univerzalizuje topose kao što su Veštica, Starica, Mladić. I onda nastane čitava smejurija sa propratnim lajtmotivom Dečaka koji postaje mladić, pa onda se pretvara u Mladića, što je u stvari bila oznaka za njegovog oca. Pa onda lajtmotiv Starice, koja je možda Veštica, i to se vrti i vrti. Pokušavali smo da vidimo da li je lik sprda sa time, ali ono nimalo ne liči ni na kakvu parodiju, pa ni na alegoriju, već je to obična, gotovo budalasta bajkovita priča bez ikakvog smisla ili objašnjenja za mnoge stvari. I to je nešto što bih očekivao od školarca za sastav, a ne za jedan relativno ozbiljan zbornik.

Ne znam zašto nisam zadovoljan...Izgleda zbog malo priča,a i kratkih...
Nema šta ni da se čita...Moraću onu Neletovu koju mi poslali...Veca čitala
-kaže da je ozbiljan! Nele? Nemoj zaje..frkavati,on da bude ozbiljan...
A možda je nešto bolestan?Ajd nema veze...
Glasaću posle...Izbor i nije neki...:mrgreen:
(Bolje bile pesme!:hahaha:)

Био један на неком такмичењу. Кад се вратио на сав глас се хвали, он а и сва породица, како је освојио друго место. Кад, неко ће да пита:
- А колико је такмичара било?
- Два!

:rotf:

A pošljednji goni neljude ,junačina!:hahaha::rotf:

Komentari mogu ovde, a tamo samo glasanje.
smile1.gif.pagespeed.ce.WRJf6nrjAw.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back