Obracam se sa molbom...
preporucite mi nekog pisca epske fantastike cija su dela vredna citanja...neko "the best", odmah nakon tolkina...
pomagajte!

Pa to ti je bar jednostavno, mogao si da pogledas EF teme koje imamo ovde i eto ti odgovora.. 
"Saga o ratovima za Kapiju Svetova"- Rejmond E. Faist.
Prvi serijal Epske fantastike koji sam procitao. Serijal je fenomenalan, vredi procitati u svakom pogledu.
"Belgarijada" - Dejvid Edings. Ovaj serijal sam procitao veoma davno i nije mi se nesto preterano svideo, mada nije los, pisac je stavio dosta sopstvenih, novih stvari o epici, a ne svakodnevno kopiranje uobicajenog... Kako sam cuo ima i novi serijal koji se nadovezuje na ovaj stari, zove se "Malgarijada", njega nisam procitao, mada bih trebalo, al' nema se vremena...
Kao sto je Svetlost Lutalica vec napomenula 

, "Zemljomorje" od Ursule le Guin nije lose. Sad, ne znam koliko tacno ima knjiga u serijalu, sam sam procitao 4 koje su prevedene kod nas. Sad da li je to zavrsetak serijala ili ne, pa to ne znam, nisam se nesto zanimao da saznam.
 Svetlost je takodje pomenula i "Tomasa Kovenanta- Nevernika", od Stivena Donaldsona. To po meni definitivno vredi procitati, sama cinjenica spajanja naseg sveta sa izmisljenim svetom je neverovatna. Koliko je puta neko od nas citajuci Epiku pozeleo da ode u jedan takav svet? E pa ovde se prikazuje jedan slican primer, kada pojedinac iz naseg sveta, sveta stvarnosti, biva uvucen u svet epike, maste... Serijal se sastoji, pa moze se reci 2 triologije i svakako ga vredi procitati.
"Secanje, Jad, Trn (ili Tuga)" - Tad Vilijems. Koda nas je prevedena samo jedna knjiga koliko je meni poznato "Presto od Zmajkosti". Ne znam da li ima nagovestaja da ce se ostale u skorije vreme prevoditi. Serijal, bar prva knjiga nije losa, vredi odvojiti vikend da bi se procitala. Naravno, ako ti se knjiga svidi i ako si od onih koji ne mogu da izdrze da cekaju dugo na nastavak, onda ti ne preporucujem da je citas sad. Vec sacekaj da jos koji deo bude preveden...
Ovo sam naveo serijale koji otprilike nemaju teme ovde... Posto sam se mnogo raspisao, pa dosta ti je za sad. Drugi put cu navesti jos neke serijale, a i pomenuti ove koje imamo ovde na temama. Pa toliko od mene, pozdrav...