Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mili moji,

Vi, koji volite u istočnu stranu života...

Neka vam je sve proleće i sunce...

I Ljubav vaskrsenje, neprekidno trajanje...

Prelazak iz jednog oblika u drugi, viši, moćniji, srećniji...

Čistim mislima oblikujte svoje dane...!

Današnji želim svima da provedu sa onima koje vole, u spokoju i ljubavi...!

I upamtite: svaki dan je praznik...!

:heart:

Sve vas voli

Sokolica_M.

.. prebacujem s krpičine teme ..
.. jer je off .. i više nema veze s dotičnim pesnikom .. kao ni sa pesništvom uopšte ..:

Iskustvo ovog posla govori mi da forumaši nemaju najbolje shvaćen pojam ''diskusije''.!
.. ovo potpuno stoji ..
.. ali ima jedan dublji problem ..
.. diskusija se po definiciji bazira na argumentima ..
.. "mnogi" forumaši često ne znaju šta je argument ..
.. to ti je glavni problem ..
(.. i često se ljute kad im tražiš .. upravo argumente ..
.. ili kad izneseš argumente ..)

Ako želiš da budeš (forumaška) masa, nastavi sa tonom u kome pišeš... :).!
.. ne ..
.. ja uvek nastupam kao strog .. individualac ..

Meni ne smeta što mnoge teme miniraš :),
.. koje to .. mnoge ..?
.. možeš navesti neke ..
.. i možeš li pojasniti šta podrazumevaš pod miniranjem ..?
ali i nad tobom i nada mnom stoji neko i nadgleda.
.. nikad mi neće biti jasna ta opčinjenost velikim bratom ..
.. ali .. eto .. orvel je bio u pravu ..
.. veliki brat postoji .. svukuda .. s jedne strane zato što je nekima potreban .. s druge strane zato što to neki vole biti ..

.. nikad mi neće biti jasna ta opčinjenost velikim bratom ..
.. ali .. eto .. orvel je bio u pravu ..
.. veliki brat postoji .. svukuda .. s jedne strane zato što je nekima potreban .. s druge strane zato što to neki vole biti ..

Nasmejala si me.

Elem, na neki moj sličan komentar u realnom životu o autoritetima ili bolje napisano - ''autoritetima'' koji nas nadgledaju (te pitanja kako bi ovaj svet izgledao bez kvazi velikih bratova...), jedan momak mi je dao zanimljivo objašnjenje zašto je dobro na ovoj zemaljskoj ravni imati i ograničenja...

Da ne idem u (meta)fiziku... ako nikog to ne zanima...

Sanja, sve je ok što si iznela ovde.

Urnebesno smešno je tražiti nekome argumente na sopstveno mišljenje. :roll:
Ej na mišljenje!? Mišljenja se razmenjuju, a ne dokazuju se. Obrazložu se u par reči ili rečenica i nema tu nikakvog dokazivanja.
To nisu ni tvrdnje, ni dokazi, ni optužbe, ni bilo šta drugo što bi trebalo da bude argumentovano nekakvim stručnim nalazima i analizama.
To što neko nema snage i volje da prihvati tuđe mišljenje pokazuje samo nefleksibilnost te osobe na različitosti, a često takvo ponašanje ima veze sa sujetom i prenaduvanim egom.
Čuj, argumenti za mišljenje. :lol:

Urnebesno smešno je tražiti nekome argumente na sopstveno mišljenje.
Čuj, argumenti za mišljenje. :lol:

Da li je baš tako?
Meni nije nikakav problem prihvatiti tuđe mišljenje, ali interesuju me razlozi za njega. Zašto neko misli to što misli. I ne pitam to zato što smatram da taj neko meni treba da se opravdava, nego zato što ću možda i ja pomijeniti svoje mišljenje ako neko tuđe bude dobro obrazloženo.
Ako bismo svi samo slušali šta drugi kažu o nečemu i na tome se zaustavljali, ako ne bismo tražili razloge, argumente, porive za to, ljudska komunikacija bi postala besmislena.
Ako mi neko kaže "to je moje mišljenje, i ja neću da ga objašnjavam" to mogu da shvatim samo kao arogantno izbjegavanje rasprave o nečemu u šta zapravo nisi siguran, ali ne želiš da ti neko dokaže da nisi u pravu.

Urnebesno smešno je tražiti nekome argumente na sopstveno mišljenje. :roll:
Ej na mišljenje!? Mišljenja se razmenjuju, a ne dokazuju se.

Naglasak je stavljen na argumente! Argumenti ili činjenice služe dokazivanju nečega,
:worth:

.. nemoj ti sinko nikad uzeti neku knjigu logike u ruke .. da se ne razočaraš u život ..

(.. edit ..
.. samo da podvučem ove sinonime .. :lol: )

Poslednja izmena:
Ako nisi citao Martina "Pesma leda i vatre" obavezno probaj , meni licno se svidja i Stiven Erikson ili Gaj Gavrijel Kej . Dzordan , Edings su vise za mladje (tipicne price kako dobro pobedi zlo).

...mislim da nema coveka na ovom podforumu koji nije procitao PLIV.:),a ja ti preporucujem da se oprobas sa Hronikama Crne Cete(Glen Kuk).Bas sam skoro otvorio temu na taj serijal,ali vidim jos nije dostigao zasluzenu popularnost...itd itd

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back