Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mani se smajlića u pripovedanju, ((zamoli nekog da ti sredi interpunkciju)), piši da te svi razumeju a ne samo svemir da dokuči tvoje misli na overdrajvu!
I umesto da nastaviš tu svoju analnu lobotomiju, porazmisli o temi i baci se na pisanje. Uostalom, ovde smo radi toga, zar ne?

Stvarno, zamoli nekog?
Ovdje si trebao nastaviti, (odgovoriti na boldirano) sa samohvalom i smajlićima . Kao da mi je Džek čitao misli.
A i ovdje:

Hajde ne smaraj samohvalom, oslobodi nas analfabetske tiranije.

Na kog dobitnika nobelove nagrade bi ovo moglo da se odnosi? c:

Ima tu par njih koji meni zapadaju za oko, ali drugi deo se odnosi na dato delo

he could be mistaken for an antagonist of all time literary classic. sadly the book that in large part won its author a nobel prize was about other kind of creature, just looking similarly.

Ili u slobodnom prevodu

Moze ga se zameniti za antagonistu svetske klasicne knjizevnosti svih vremena. Nazalost knjiga koja mu je velikim delom donela Nobelovu nagradu je o drugoj vrsti stvorenja, samo naizgled slicnoj.

Pominjasmo na konkursu plagijat. Jeste li videli ili čuli za ovo:

НОВИ САД -

У мору плагијата појавиле су се и оптужбе за кривотворење књига. Наиме, Матица српска објавила је књигу "Зов океана" за коју једна Новосађанка тврди да је већи део преузет са њеног блога, за шта, каже, поседује и доказе. Док чека званичну пресуду о својој судбини, спорна књига повучена је из продаје.
Новосађанка Катарина Савков тврди да је већи део књиге "Зов океана" ауторке Барбаре Новаковић плагијат и да су песме преузете са њеног блога који је писала од 2007. до 2013. године, када је угашен.
"Барбара је повремено мењала неки редослед речи или додавала увод који би требало да упути на неки лични контекст, избацивала је неке моје речи, мењала у некој мањој мери оригиналне текстове, али сматрам да ја могу да докажем да су то текстови који су настајали и објављивани на мом блогу", тврди Катарина Савков.

Вешћу да постоји могућност да је Матица српска објавила плагијат, у овој институцији кажу, потпуно су затечени, јер то се није десило у историји ове библиотеке.

"До сада таквих случајева није било, има сада индикација да је у питању плагијат, ја не бих говорио ни да јесте ни да није. Ми смо сада у поступку утврђивања чињеница, а онда ћемо након тога знати шта ћемо да предузмемо", рекао је Драган Станић, директор Матице српске.

Да ли је у питању плагијат или не и како ће у том случају даље поступати, Матица српска утврдиће у понедељак, када заседа комисија која се бави овим случајем. Уверена у истинитост својих тврдњи, Катарина Савков најављује и приватну тужбу против Барбаре Новаковић чим прође штрајк адвоката. До тада књига "Зов океана" повучена је из свих књижара.

Iju,moje sugrađanke! Samo da ih uvatim,znaš šta ću da im radim!:evil::rumenko:
A ove iz Matice neću...Gerijatrija bre,a i ne čitaju oni toooo...:lol:
Platila da se štampa ,a i recenzenta...Mrzi me i da se raspitam-nije toga vredno...
Kad nisu učestvovale na našem konkusu za pesmu evro...Krste...:whistling:

A inače ,mislim da je jedna iz te kuće ili iz nekog muzeja...,poklonila mi neku knjigu koju je ona prevodila s ruskog...
Krenuo da čitam...Ko da nije ni prevedeno-ić ne kapiram...A nije ni za pokloniti-uvrediš nekog bokte...:mrgreen:
A nekad sam se upinjao da i moje nešto izađe u letopisu...:roll:

Pominjasmo na konkursu plagijat. Jeste li videli ili čuli za ovo:

НОВИ САД -

У мору плагијата појавиле су се и оптужбе за кривотворење књига. Наиме, Матица српска објавила је књигу "Зов океана" за коју једна Новосађанка тврди да је већи део преузет са њеног блога, за шта, каже, поседује и доказе. Док чека званичну пресуду о својој судбини, спорна књига повучена је из продаје.
Новосађанка Катарина Савков тврди да је већи део књиге "Зов океана" ауторке Барбаре Новаковић плагијат и да су песме преузете са њеног блога који је писала од 2007. до 2013. године, када је угашен.
"Барбара је повремено мењала неки редослед речи или додавала увод који би требало да упути на неки лични контекст, избацивала је неке моје речи, мењала у некој мањој мери оригиналне текстове, али сматрам да ја могу да докажем да су то текстови који су настајали и објављивани на мом блогу", тврди Катарина Савков.

Вешћу да постоји могућност да је Матица српска објавила плагијат, у овој институцији кажу, потпуно су затечени, јер то се није десило у историји ове библиотеке.

"До сада таквих случајева није било, има сада индикација да је у питању плагијат, ја не бих говорио ни да јесте ни да није. Ми смо сада у поступку утврђивања чињеница, а онда ћемо након тога знати шта ћемо да предузмемо", рекао је Драган Станић, директор Матице српске.

Да ли је у питању плагијат или не и како ће у том случају даље поступати, Матица српска утврдиће у понедељак, када заседа комисија која се бави овим случајем. Уверена у истинитост својих тврдњи, Катарина Савков најављује и приватну тужбу против Барбаре Новаковић чим прође штрајк адвоката. До тада књига "Зов океана" повучена је из свих књижара.

Mislim da su njene tvrdnje istinite; niko se ne bi usudio zezati se na taj način. Na žalost, u Srbiji je moda da se plaća izdavanje knjige, bez ikakvog uvida u tekst. Tekstovi su neuređeni i nelektorisani (u najjeftinijoj varijanti) a poreklo teksta nikoga ne interesuje.
Ne samo da bih kaznio plagijatora, nego i izdavača i to toliko da mu uši otpadnu. Nažalost, zaštita autorskog teksta skoro da i ne postoji; svaki bilmez može da se potpiše ispod tuđeg rada. Meni se to desilo (koliko znam, samo jednom) pa sam muku imao dok nisam ubedio admina jednog foruma da to ukloni.
No, tekst nije bio bog zna kakav, čisto njesra iz mojih eksperimentalnih pokušaja i začetaka, a to dovoljno govori i o plagijatoru. Više mi je bilo muka radi same krađe, nego predmetom krađe.

Zaista bih voleo da sud odvali enormnu kaznu plagijatoru i izdavaču, kao primer.

E YBG...:lol:Otišao na pdf Humor da ispričam fazon kog sam se ovde setio,a kad tamo ovo:

Ide lisica sumom, gladna. Sve gleda gde ce sta strpati u stomak... Tek iz jednog grma zacuje:
KUKURIKUUUUUU!!
Lisica, presrecna, skoci u grm. KAd tamo, dohvati je meda i poce da je guzi i kaze:
heheeheheh: otkad sam naucio ove strane jezike riba kolko 'oces!

I načisto zaboravio moj fazon...Ma...ionako sam ga znao...:lol:;)

Ja samo da kazem da od kako su uvedena ova takmicenja koja zanimaju uglavnom samo autore ovaj se , nekada divan PDF, pretvorio u cirkus,
ali neki seoski, vasharski.

Tome su doprineli i moderatori , ali se valjda tako htelo.
Sta mene briga sta i kako misli ovaj Dzek o Dragoljubu, a to je ovde vec nedeljama glavna tema.
Ja sam iz neke pristojnosti i citala te price koje me dibiduz ne zanimaju, a kako je moglo da se primeti niko od nas koji smo pisali
o procitanim knjigama nije ni glasao za te price ili pesme. Ja sam bila jedina. Ali sve ima svoj kraj.

Ja samo da kazem da od kako su uvedena ova takmicenja koja zanimaju uglavnom samo autore ovaj se , nekada divan PDF, pretvorio u cirkus,
ali neki seoski, vasharski.

Tome su doprineli i moderatori , ali se valjda tako htelo.
Sta mene briga sta i kako misli ovaj Dzek o Dragoljubu, a to je ovde vec nedeljama glavna tema.
Ja sam iz neke pristojnosti i citala te price koje me dibiduz ne zanimaju, a kako je moglo da se primeti niko od nas koji smo pisali
o procitanim knjigama nije ni glasao za te price ili pesme
. Ja sam bila jedina. Ali sve ima svoj kraj.

Da, baš se pitam zašto neko ko inače čita knjige ne osjeća potrebu da glasa za radove na forumskim konkursima. z:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back