Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Vragana (odgovor na izbrisani post) ne sporimo se ni oko cega,izneo sam samo primedbu,bez ikakve namere da uvredim sala,i znam da ce on to tako da shvati...znamo se duze od god dana preko foruma,i zna da nemam razloga da ga napadam,iznosim svoj stav,kao sto moze slobodno i on da iznese svoj.

Ja sam htela da dam predlog za neki novi kviz po kategorijama koji ce se ticati samo filma ili knjizevnosti ili samo horora ili epske fantastike. Inace, epska fantastika je sada mnogo 'popularnija' od sf-a.(samo PLIV uspeva da opstane od epske ovde) Al' reko bolje da cutim da ne bih dobila po nosu. Ovde se teme o Poteru non stop zakljucavaju a hteli mi ili ne on je dosta popularan. Sta fali da se ovde obradjuje radnja neke igrice koja se tice fantastike, ne moraju da razmenjuju iskustva koliko je ko poena osvojio nego story koji prati igricu. Sta je sa muzikom, likovnom umetnoscu? Koliko se secam ovde se takve teme odmah zakljucavaju ili premeste. Mislim da ne bi trebalo da se to radi, naucna fantastika ima dodira sa svim tim.

@Vragana (odgovor na izbrisani post) ne sporimo se ni oko cega,izneo sam samo primedbu,bez ikakve namere da uvredim sala,i znam da ce on to tako da shvati...znamo se duze od god dana preko foruma,i zna da nemam razloga da ga napadam,iznosim svoj stav,kao sto moze slobodno i on da iznese svoj.

vazi - ja izbrisala da se ne petljam u vase spike, a nemam pojma io cemu se radi...poz

btw daj nam dan dva da smislimo nesto ozbiljnije

Ja sam htela da dam predlog za neki novi kviz po kategorijama koji ce se ticati samo filma ili knjizevnosti ili samo horora ili epske fantastike. Inace, epska fantastika je sada mnogo 'popularnija' od sf-a.(samo PLIV uspeva da opstane od epske ovde) Al' reko bolje da cutim da ne bih dobila po nosu. Ovde se teme o Poteru non stop zakljucavaju a hteli mi ili ne on je dosta popularan. Sta fali da se ovde obradjuje radnja neke igrice koja se tice fantastike, ne moraju da razmenjuju iskustva koliko je ko poena osvojio nego story koji prati igricu. Sta je sa muzikom, likovnom umetnoscu? Koliko se secam ovde se takve teme odmah zakljucavaju ili premeste. Mislim da ne bi trebalo da se to radi, naucna fantastika ima dodira sa svim tim.

i to - i neki "interni konkursici" - npr. za ilustraciju, karikaturu, tablu stripa...al da je tema SF, EF, H etc...

Kviz ne treba razvodniti deljenjem, i onako je mnogo usporio.

Neko bi trebalo da kaže vlasniku i adminu Krste da je naš Beskrajni SF kviz jedinstven u svetu, barem što se SF-a tiče! Bilo je pokušaja na stranim sajtovima da se napravi nešto slično, ali su brzo propali. Mi trajemo već više od godinu i po a još nam se pridružuju novi učesnici. :)
Valjda bi to trebalo poštovati.

Krsta je opšti forum, zato ne treba ovde trpati ono što nije SF, ima podforuma za sve teme pa i teleblahbah. Nek tamo otvore teme za duhove, igre i igrice, itd. Da svako zna gde šta da traži.
Ovde je problem, a već smo davno o tome razgovarali, što mnogi ne znaju šta je u stvari SF i brkaju ga sa onima što veruju u paranormalno. Zato mi i reagujemo tako.

Par stvari vezanih za ovaj podforum:

Kviz - to apsolutno ne treba dirati. Usporio je, to je tačno (za godinu dana samo 450 pitanja, a prošle godine za 6 mjeseci 1000). Nije ni čudo da je usporio. Nema Pix, Kaa, a Ender se rijetko uključuje, a većina nas, stalnih, 'potrošila' je dobra pitanja i sve je teže pronaći nešto.

Stare teme - istina je da smo mi mnogo toga 'prežvakali'. Samo, te teme su zakopane duboko zbog toga što niko u njima dugo nije postovao. Većina novih korisnika ne zna za te teme jer se po difoltu prikazuju samo teme u kojima je postovano poslednjih mjesec dana. Treba ih nekako naučiti kako da pronađu te teme. Time bi se omogućilo novima da, s jedne strane, daju svoje mišljenje u tim temama i, s druge strane, da ako otvore sličnu temu mogu dobiti upozorenje da ta tema već postoji i da diskusiju prenesu tamo (uz promptno brisanje nove teme).

Teleblahbah, kako to zove sal - to ne treba dozvoliti. Teme o letećim vjevericama, vješticama i vukodlacima itd. ne spadaju u NF i to treba, ako već vlada interes za tim, usmjeriti na neko drugo mjesto na Krstarici. Da bi se izbjegli svi nesporazumi po tom pitanju, moderator (oxi) mora intervenisati ODMAH, a ne nakon 15 dana, seljenjem te teme (bez duha) na odgovarajući podforum.

Teme čija je svrha vrijeđanje i ništa drugo - ovakve teme moraju rezultirati momentalnim brisanjem i banovanjem. Imali smo situacije dugog odsustva moderatora, a teletabisi brzo primijete kad se neki podforum ne moderiše, pa se sranja začas nakupe i preuzmu forum.

Sad sam pogledao sve teme unazad godinu dana. Koliko tu ima 'đubreta'!
Ne znam kakve smjernice po pitanju brisanja daje vlasnik, ali ovdje bi barem
polovinu tema trebalo obrisati. Samo, gazda to možda ne dozvoljava, jer
su za njegovo poslovanje brojači veoma bitni - što više korisnika, što više
tema, što više poruka. Ako nije tako, bilo bi dobro malo počistiti stare teme,
obrisati sve zaključane, teleblahbah i uvredljive teme, a takvih je, kao što
sam već rekao, barem pola.

Старе теме се не бишу, само треба на дну стране одабрати колико старе да се прикажу. То је у падајућем менију "Од... " у "Prikaži opcije".
Sjetio sam se toga i korigovao poruku 8)
I meni, koji sam već 'dugo' ovdje desi se taj previd. Zamisli kako je novima. Zbog toga i mislim da ih nekako treba upoznati s tim opcijama.

Eno ja opet najgore dete u ulici.... :):):)

Mr Oxi, pogresno si postavio stvar, bre...
Ja nikoga nisam napusio koji se drzao sf tema, niti sam nekog napusio ako se malo zezao ili nasalio na datu tematiku.

Najstrasnije sam proganjao budalastine koje se ne ticu SF-a.
Normalno sam postovao u interesantnim temama koje nisu SF, ali koje su interesantne i imaju dodira sa naukom, tehnologijom i buducnoscu.

Teleblahbahu isto cupam usi cim se pojavi, jer smo se mi dogovorili na pocetku tako.
Da ne treba dozvoliti tome da se pojavi ovde, jerbo ce da odbije sve buduce ljubitelje zanra.

Dosada smo to radili svako na svoj nacin, ali izgleda da je moj bio najefikasniji, ali i najzapazeniji i ponekad pogresno shvaceni.
Ni jedan teletabis nije bio napusen bez mog objasnjenja zasto mu tema o paranormalnom ili sl nije dobrodosla ovde, tj zasto nema veze sa sf-om.
Daleko od toga da to mene ne interersuje. Ovo ce mozda neke i iznenaditi, ali mene blahbah itekako interesuje, ali NE na temi omiljenog zanra.

:)

Jedno pitanje za Oxija.

Želio sam reaktivirati svoju temu o značajnim ličnostima iz SF-a i dodati poš
nekoliko ličnosti. Samo, pre nego što dodam novi sadržaj, moram u svim
dosadašnjim porukama ispraviti linkove ali nemam tu mogućnost iako su
sve poruke moje. Jednostavno, nema te opcije. Zašto?

Sada vidim da je to jedno od 'unapređenja' Krstarice.

Poruke se mogu menjati samo deset minuta nakon što
ste ih ostavili
. Za sve kasnije pokušaje dobijete obaveštenje
da kontaktirate administratora - ni manje ni više.

Oxi, postoji li mogućnost da dobijem ovlaštenje da menjam svoje
poruke u temama 'Značajne ličnosti SF-a' i 'Velika djela SF književnosti'
radi ispravke linkova, ili da napravim nove teme pa polako preselim
sadržaj poruku po poruku?

На СК форуму потпуно независно и спонтано направљен је квиз о Толкиновом свету, "Толкиновање", где су питања у стилу асоцијација, значи неко стави " Силмарилион, кула, чаробњак" и ту би решење било Саруман... Или се питања постављају у стуховима, који сами постављачи смисле... само, то је квиз за тврдокорне Толкиновце.

Значи, нисмо баш сами, али јесмо јединствени, зато што нигде не постоји овакав обједињен и озбиљан квиз.

djuraipivoeb6.jpg

castim danas zadnji radni dan u ovoj godini
slobodan sam do 14 januara

Bogme, 'ebeno....
Smatram da ce kviz bez tabele biti jaaako zakinut na svom integritetu, da ne kazem i kvalitetu....

Ne sumnjam da ce Mr Oxim da se zalozi za to...ipak, nas i vas kviz je maltene unikat...
Ako moderatori imaju tu mogucnost, zasto Master ne bi bio jedan od uvazenih modova da bi i dalje mogao azurirati tabelu???

Ово је заиста проблем. Не могу да у прву поруку квиза упишем да је Врагана постала чланица СФ тима.:-(

Осим тога, Окси је морао да закључа тему СФ-Србије због наводног рекламирања. :(
Како да ширимо круг СФ фанова ако нам је забрањено да поставимо линк ка другим СФ форумима и сајтовима? Па све су то аматерски, непрофитни форуми, и многи имају занимљиве ствари које се тичу Научне фантастике.

Да ли ће и линкови ка СФ тиму бити брисани? Да ли админ Крсте зна да на буквално свакој страни портала и форума СФ тима стоји линк ка Крсти (а никада нисмо ништа тражили за узврат)? Могли би то мало да испоштују.

пс, За оне који су пропустили, Мрс Врагана је нова чланица СФ тима. Честитке и у овој кафани. :-D
Ко виче туру? :-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back