Kafana kod knjiškog moljca VIII

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmišljao sam kakav bi okus mogla imati lijepa žena. Ne ona koja me nagazi u tramvaju i gruba je. Ne žena – kako da to kažem? Vjerujem, shvaćate. Nije o tome riječ kakvo bi njezino meso bilo da se isprži. Bilo bi meso, i to ne osobito ukusno. Mislim na ženu koju čovjek voli kada je zaljubljen. Što bi bilo kad bi čovjek bio u stanju uzeti u usta tu ljubav i taj poljubac i tu ženu mogao okusiti?
Svakako bi bila nalik na čokoladu, na vrlo finu, plemenitu, čistu mliječnu čokoladu u kojoj još ima nekog slatkog i omamljujućeg začina. Tvar joj je vjerojatno tako prhka da je čovjek samo stavi u usta, a ona se i bez žvakanja lagano rastopi. Ali okus žene, tako sam zamišljao tada, nije tako crveno-smeđ okus poput čokolade, nego više poput maslaca, žut, a ima nešto i od cvjetače, osobito ako je s vrhnjem i nije prekuhana, ali je ipak mekana. Ima malo okusa suhoga vina što može udariti u glavu. Naravno, drukčiji je okus plave, a drukčiji crne žene. U plavoj ima najviše mlijeka, a u crnoj najviše žeste. U bjeloputoj, plavookoj i crnokosoj ženi, osim toga, ima još nekog rijetkog začina, kojemu sličnog nisam do sada nigdje okusio, a mislim da ga i nema drugdje osim u njoj.

Bela Hamvaš

Jok, tamo delimo vitamine. :mazi:
En2z6iYXMAYevN9.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back