Kafana kod knjiškog moljca VIII

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvala se Nina. Bila je plava, radila je kao moderator na jednom onlajn forumu.
I bila je prelepa citaoce.
To vece sam bas nalio casu crnog vina i pocijao da pustam svoje omiljene pesme preko interneta citaoce, sve dok neko nije pokucao na vrata.
Bila je to ona... Onakvu kakvu sam je zadnji put video na aedromu sal de gol u francuskoj, imala je ovog puta veona dugu kosu preko ramena, plave siske bi joj saKrivale oziljke koje je zadobila kaobmala dok je jurulila cokoladu.

Nina, to ime, citaoce nije samo mit ili legenda, to ime zivi, i da vam kazem jos nesto citaoce...
Ona je uoravo tu.
Zdravo Nina, uputio sam joj poruku na forumu upravo citsoce.
Ona je nonsalsntno napisala sledece redive:
😊

Eksplicitno....

Izričito nazivamo nečim što se izražava ili priopćuje jasno i, bez nejasnoća ili netočnosti . To je nešto što je jasno, oštro ili evidentno. Riječ, kao takva, dolazi od latinskog explicĭtus .

Na primjer, poruka koja izričito prenosi svoje značenje i namjeru, ne skrivajući ništa, bez stranih motiva ili lažne retorike, izričita je.

U tom smislu kao eksplicitni sadržaj označavamo videozapis, film, televizijski program, pjesmu ili sliku u kojoj se situacije nasilja ili seksa izgovaraju ili prikazuju izravno.

Eksplicitni sadržaji nisu primjereni djeci i dojmljivim ljudima, zbog čega sadrže upozorenja za javnost.

Osoba se također smatra eksplicitnom kada govori ili se izražava bez ikakve kontrole ili umjerenosti.

Sinonimi eksplicitnog su ekspresni, jasni, manifestni, evidentni, patentni, vidljivi, zloglasni. Eksplicitni antonimi su implicitni, prešutni ili nejasni....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back