Kafana kod knjiškog moljca VIII

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za pre svega @Lunja* koja ujutru uz kaficu sluša muzikicu , a voli kao i ja fado

mnogo volim fado! steta sto ne znam portugalski, pa je dozivljavam samo dusevno i tuzno, a ne mogu da pohvatam taj njeni socijalni momenat
evo me, sa slusalicama, pijuckam kaficu i uzivam, volim ove samo moje jutarnje trenutke:cvet:

Eh, ja bih da putujem... da lunjam malo Lisabonom uveče ili nekim drugim manjim mestom, sednem u neku kafanicu i slušam ovu muziku....
Čini mi se da bi i smrt na takvom mestu lepo legla... šta god. Od ljubavi, poljubaca, poezije, čega god, sve bi lepo selo )

Volela bih da sam rođena u nekoj zemlji sa malo romantičnijom muzikom :rumenko:

Kaže jedan stari profesor jezika, koji je odlično znao italijanski da je voleo kada putuje za Italiju da sluša kako govore i uživao u tome... toliko da mu je svađa jedne žene sa svojim mužem na ulici, pri čemu mu je pretila oklagijom, za njega bila kao pesma... ))
postoje tri zemlje, koje bih volela da posetim - na vrhu mi je Japan, a odmah posle toga Irska i Portugal, te si mi nekako bas, bas u srcu
jedna stara legenda kaze da ako ceznes da odes u neku zemlju, onda je tvoja dusa u proslom zivotu tamo nesto zaboravila, ostavila
ja toliko ceznem za Japanom, da mi je dusa, garant, u proslom zivotu na nekoj klupici u zen vrtu, dok je pila caj, zaboravila neki origami-leptiric od nekog zgodnog samuraja :heart2:

postoje tri zemlje, koje bih volela da posetim - na vrhu mi je Japan, a odmah posle toga Irska i Portugal, te si mi nekako bas, bas u srcu
jedna stara legenda kaze da ako ceznes da odes u neku zemlju, onda je tvoja dusa u proslom zivotu tamo nesto zaboravila, ostavila
ja toliko ceznem za Japanom, da mi je dusa, garant, u proslom zivotu na nekoj klupici u zen vrtu, dok je pila caj, zaboravila neki origami-leptiric od nekog zgodnog samuraja :heart2:
Ja bolje i da ne znam sta sam sve pozaboravljao po svetu... Da mogu obisao bih svaki kutak sveta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back