Kafana "Kod hakera"

google-earth.jpg

Anonymousi srušili stranicu predsjednika Hrvatske

Nakon što je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović stao u odbranu ACTA-e, hakeri iz Anonymousa sinoć su napali internetsku stranicu www.predsjednik.hr.

120210027.jpg

U poruci koju su poslali portalu Dnevnik.hr kažu da su stranicu napali upravo zbog njegove podrške ovom kontroverznom sporazumu te su najavili nove napade uz poruku "Ivo Josipovic you should expect us!" (Ivo Josipovic, trebao si nas ocekivati)

Inače, iz Hrvatske vlade, usprkos zanimanju javnosti, do sada nisu rekli ništa konkretno o ACTA-i, osim da će o njoj tek raspravljati u budućnosti te je upravo Josipović prvi koji je stao u odbranu ovog sporazuma.

On je rekao kako je apsolutno nedopustivo da se naprosto krade s interneta. "Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravična cijena" rekao je Josipović te je dodao kako vjeruje da neće doći do narušavanja privatnosti niti kršenja ljudskih prava.

Zbog ovog sporazuma Anonymousi su napali internetske stranice i u drugim zemljama, održani su i protesti u Poljskoj i Sloveniji, a protesti protiv ACTA-e sutra su najavljeni u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

ANONIMUSI SRUŠILI SAJT CIA

Jedan od hakera je na svom Tviter profilu napisao CIA Tango down, što je izraz koji koriste američke specijalne jedinice kada eliminišu neprijatelja

140060.jpg

VAŠINGTON - Hakerska grupa Anonimusi srušili su u petak veb sajt američke tajne službe CIA, pošto su prethodnog meseca na kratko onesposobili za rad sajtove Ministarstva pravde SAD i FBI, u znak osvete zbog gašenja jednog od najvećeg sajta za razmenu fajlova Megaaploud.
Jedan od hakera je na svom Tviter profilu napisao CIA Tango down, što je izraz koji koriste američke specijalne jedinice kada eliminišu neprijatelja.
Niko iz CIA nije želeo danas da komentariše rušenje veb sajta.
:klap:

Povećane performanse procesora

vW1HX.jpg

Istraživači univerziteta u Severnoj Karolini razvili su tehniku za iskorišćavanje prednosti „Fused“ arhitekture koja se pojavila na višejezgarnim CPU koja centralnu obradnu jedinicu i grafičku obradnu jedinicu podrazumeva na istom čipu.Ova tehnologija koristi softver na osnovu kojeg se omogućava CPU i GPU da sarađuju na računarskim zadacima čime se povećavaju performanse procesora u proseku za više od 20 odsto u simulacijama.Trenutna generacija hibridnih CPU/GPU sistema, među kojima je Sandy Bridge i AMD Llano, u velikoj meri pomogla je kreiranje energetski efikasnijih sistema i redukovanje troškova.
_____

"Anonimni" srušili Interpolov sajt

I.K. | 11. 02. 2012. - 23:12h | Komentara: 0

Hakerska grupa "Anonimni" danas je onesposobila sajt Interpola.
Nakon što su juče hakeri napali internet sajt američke obaveštajne službe (CIA), danas je stradao i sajt Međunarodne kriminalističke policijske organizacije (Interpol).

"Anonimni" su na tviteru napisali "Interpol Tango Down", što znači da je srušen sajt Interpola.

Juče su isto napisali za sajt CIA.

Izraz "Tango Down" koriste američki marinci i znači da je neprijatelj uništen.

"Anonimni" i njihove pristalice danas su izašli na ulice brojnih evropskih gradova kako bi protestovali protiv sporazuma o zaštiti autorskih prava na Internetu, (ACTA), koji će, kako smatraju, ograničiti slobodu korišćenja mreže i povećati mogućnosti kontrole građana.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/306678...nterpolov-sajt

Ne znam dal je tačno i gledala sam na sajtu cnn-a ali nisam videla ništa o ovome, al' aj da postavim, ne jede leba...

Fw: UPOZORENJE NA VIRUS - PROSLEDI HITNO..!
Zbog vašeg računara posaljite ovo obavestenje svojim prijateljima, kontaktima!
U narednim danima, budite oprezni: ne otvarajte bilo koju poruku pod nazivom " Windows Live Update", bez obzira ko vam šalje.
To je virus koji sagori celi hard disk.Ovaj virus će doći od poznate osobe koju imate u svojoj mailing listi.Ako dobijete poruku pod nazivom " Windows Live Update", čak i ako je poslao prijatelj, ne otvarajte
To je najgori virus najavio je CNN.
Klasificiran od strane Microsofta kao najrazorniji virus koji je postojao do sada. Ovaj virus je otkriven juče poslepodne od strane McAfee.
I ne postoji mogućnost popravke za ovu vrstu virusa.Uništava Zero Sektor hard diska.

Ne znam dal je tačno i gledala sam na sajtu cnn-a ali nisam videla ništa o ovome, al' aj da postavim, ne jede leba...

Fw: UPOZORENJE NA VIRUS - PROSLEDI HITNO..!
Zbog vašeg računara posaljite ovo obavestenje svojim prijateljima, kontaktima!
U narednim danima, budite oprezni: ne otvarajte bilo koju poruku pod nazivom " Windows Live Update", bez obzira ko vam šalje.
To je virus koji sagori celi hard disk.Ovaj virus će doći od poznate osobe koju imate u svojoj mailing listi.Ako dobijete poruku pod nazivom " Windows Live Update", čak i ako je poslao prijatelj, ne otvarajte
To je najgori virus najavio je CNN.
Klasificiran od strane Microsofta kao najrazorniji virus koji je postojao do sada. Ovaj virus je otkriven juče poslepodne od strane McAfee.
I ne postoji mogućnost popravke za ovu vrstu virusa.Uništava Zero Sektor hard diska.

Nešto i ne verujem, aj daj link da instaliram pa ćemo videti. :)

To "juce poslepodne" je bilo pre vise godina... :rotf:

Odgovorio sam danas vec na Mitin post o ovom virusu koji je u Skupstinskoj kafani, mrzi me da se ponavljam... :ok:

Izvinjavam se. Nisam to videla u onoj kafani.
Kao što sam i napisala, ne znam dal je istina i kao što sam napisala gledala sam na sajtu CNN-a i nisam ništa našla o tome ali sam ipak prebacila text sa mejla ovde. Živa sam ja, živi ste vi.
Izvinjavam se za narušavanje profesionalne (muške) idile na PDF-u o kompjuterima i u vašoj kafani.
Doviđenja.

Razbijena 17-člana banda: Poker aparate zarazili virusom, aktivirali ga i onda STALNO DOBIVALI

poker_aparat1-Pono_467615S1.jpg

Nakon policijske istrage, koju je predvodio odjel za takozvani cyber kriminal, USKOK je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv 17 hrvatskih državljana koji su prevarom na poker automatima ilegalno zaradili najmanje 1.8 milijuna kuna.

Izmijenili software
Optuženi su zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela, računalne prijevare i pranje novca. U prevari je sudjelovalo i više osoba koje se, za sada, vode kao nepoznate. Glave ove kriminalne operacije bili su D.P., D.Š. i Z.K, koji su od 15. listopada 2010. do 24. kolovoza 2011. godine, u Bujama i drugim mjestima Hrvatske, okupili i povezali ekipu radi nabave računalnih programa, takozvanih “računalnih virusa” podešenih za instalacije na automate za igre na sreću.

Software su tijekom servisiranja automata instalirali na matične ploče postojećih originalnih programa. Na taj su način izmijenili originalni software na 90 poker aparata u više automat klubova na području cijele države. Nakon što su neko vrijeme osobno igrali na modificiranim aparatima, angažirali su ostale okrivljenike te za sada nepoznate osobe kao igrače koji su imali zadatak da u točno određenim klubovima, na točno određenim automatima, uz polaganje malih uloga, zarađuju novac.

Igrači su, prema uputama, vršili prvi stupanj aktivacije virusa tako što su unosili određeni slijed karata kroz igru “duplanja” (veća-manja sistem), uz dodjeljivanje dogovorenih šifri prikazanim kartama na ekranu, koje su potom dojavljivali telefonom.

Stupnjevi aktivacije

Povratno su dobivali kalkulaciju za unos sljedećih karata kod “duplanja”, uz dojavu dobivenog rezultata preko mobitela. Korištenjem prethodno dogovorene šifre izvršili bi drugi stupanj aktivacije “računalnog virusa” koji je postajao aktivan u narednih 30 “duplanja”. Na taj su način iz automata izvukli 1,814 milijun kuna, oštetivši više trgovačkih društava. Četvorica okrivljenika se terete i zapranja novca. Oni su kupovali automobile te u više banaka otvarali račune kako bi novac proveli “kroz sustav”i zameli mu tragove.

Izvor

Anonymousi poručili Grcima: Uz vas smo, izbrisat ćemo sve vaše dugove u bankama

"Građani Grčke, Anonymous se sada bori na vašoj strani".
Poruka je to koju je hakerska grupa ostavila na internetskim stranicama grčkog Ministarstva pravosuđa, javlja AFP.

To je već drugi hakerski napad na stranice pomenutog Ministarstva u ovom mjesecu. Nagađa se da je direktan povod napada hapšenje grčkog tinejdžera, kojeg se sumnjiči da je bio učesnik u napadu 2. februara.

Anonymousi su na stranicama Ministarstva ostavili i fotografiju grčkih demonstranata..

Internetski aktivisti također su zatražili ostavku grčke vlade i povlačenje MMF-a iz Grčke.
"Ministarstvo pravosuđa samo je mali primjer onoga što smo u stanju učiniti. Niste još osjetili puni gnjev Anonymousa", poručili su hakeri, te zaprijetili da će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, "izbrisati dugove svih grčkih građana".

Drugog februara ove godine skinuo sam program..Ashampoo Snap 4 ( Giveaway of the day...isti sam postavio na temi ..FREWARE 24H..;) )...i od tada su počele da mi na mejl stižu njihove reklame sa ponudama...z;)

Danas mi je stigla ponuda sa ..POPUSTOM od 80%...:zblesav:

Ne znam koliko su dobri njihovi programi ( ovde ih SVI HVALE )...imam samo jedan i jos ga samo po neki put koristim...ali su...ODLIČNI TRGOVCI...
:ok:

odlicn1.jpg

Pa...sam u..TRILEMI...DAL DA KUPIM...:think:²

Back