Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ni ne znam ko su dukljani niti me bas nesto ni ne zanima, sticajem okolnosti, kao pravi lala, kad se zaratilo dosao sam prvi put u zivotu na more u budvu. pre rata sam ceo zivot letovao po 3-4 meseca godisnje u malinskoj na ostrvu krk. rei cu vam samo da je budva tek sada na turistickom nivou kao malinska 1990 god. to je prosta cinjenica, da sad ne pocnem pricu kakva je budva bila pocetkom devedesetih............tuga i jad, uz pivo nije se dobijala casa, a od konobara koji su bili stariji i od boga a ne samo od gosta, nije se moglo opustiti ni u jednom restoranu. cast niklanovicima, pok cika nikoli i td.

sad je budva vec par godina u totalnom kolapsu. zadnjih par godina unazad, nema struje, vode, parkinga i da ne nabrajam. ubija se u po bela dana na plazama / ne secam se imena, snajperom je ubijen jedan budvanin na plazi sv stefan/, dizu se kuce u vazduh /u budvi !! dvoje poginulo i to jedna trudna devojka/, pre neko vece, nabedjeni sportista rukometas, reprezentativac cg, isamarao devojcicu koja je srusila njegovog sina, pa onda isamarao i mamu i njenu mamu takodje, a bicikl kojim se vozila devojcica uzeo i poneo ga da ga baci u more ???? ....pa do ovog zadnjeg dvostrukog ubistva i dvostrukog ranjavanja u sred starog grada......

ne osecam se vise lepo u budvi. ne kupam se vec godinama na slovenskoj plazi. dva tri puta u sezoni prosetam nocu do starog grada /em guzva ko u autobusu, em buka od preglasne muzike a da ne pominjem vasar svakodnevni.............nekad su na moru vodili magarca po plazi da se deca slikaju, sad vode majmune, pitone.....//kakve veze imaju te zivotinje sa podnebljem//.../

jel treba budvanki da pocnem da nabrajam jos sta se sve jos dogadja u budvi????
da ne pocnem opet o losoj kanalizaciji, koja se izliva po ulici, stanovima a na kraju 50 m od obale slovenske plaze????

budva placa danak nekontrolisanog brzog razvoja, divlje gradnje, kao i legalne gradnje gde investitori na placu od par stotina kvadratnih metara zidaju zgrade bez i jednog jedinokg metra kvadratnog dvorista ili bez ijednog parkinga.....nicu zgrade ko bunkeri, mala osnova a po 4-5 spratova???? da li da dam par adresa??? kuriozitet su dve velike zgrade odmah iza benzinske pumpe cije terase su usle jedna u drugu oko pola metra, terase ko cibzar??!!
ili o zatrpanim smecem, plasticnim bocama, kanalima za odvod atmosferskih padavina??? ili o kanalu koji ide ispod trotoara pored same opstine, u koji su budvani sproveli cak i kanalizaciju??!!!!

vic a nije, budvanin, moj poznanik, bacio kesu na trotoar pored pumpe za camce na obali, na moje pitanje sto je to uradio tj sto nije kesu tregerusu sa mecem bacio u obliznju kantu...on je lakonski odgovorio, sto da uzimam posao ciganima //radnicim komunalnog preduzeca, cistoca// koji ciste budvu???

hocete jos???

JOŠ JEDAN SLUČAJ NASILNIČKOG PONAŠANJA PREMA STRANIM DRŽAVLJANIMA

Amerikanac dobio batine na putu

Podgorica - Budvanska policija juče je uhapsila sugrađane Slobodana Liješevića, Andriju Vulovića i Željka Markovića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, na štetu američkog državljanina M.V.
Uprava policije juče je saopštila da su trojica Budvana, kako se sumnja, na putnom pravcu Budva - Cetinje, u mjestu Stanišići, automobilom pretekli vozilo, kojim je upravljao M.V., dajući mu rukom znak da se zaustavi. To je on i učinio.
- Osumnjičeni su, kako se sumnja, prišli oštećenom i dvojica od njih su ga grubo vrijeđala zbog navodnog ugrožavanja saobraćaja. Nakon toga su mu, dok je sjedio u vozilu, zadali više udaraca stisnutim pesnicama i nogama u predjelu glave i tijela, a potom se udaljili - tvrdi se u saopštenju.
Protiv trojice uhapšenih će, kako navode u policiji, osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, biti podnijeta krivična prijava.

evo i verzija pobjedinog novinara ::::
http://www.pobjeda.co.yu/naslovna.phtml?akcija=vijest&id=127566

Razbojnici privedeni

Podgorica, 8. oktobar - Nikšićka policija je danas uz krivičnu prijavu istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici predala Slavka Perunovića, Ranka Đurkovića i Tomislava Ćirakovića iz Nikšića zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo.
Oni se sumnjiče da su sat i po poslije ponoći na putu Šavnik - Žabljak zaustavili kamion kojim je austrijski bračni par došao u Crnu Goru na kampovanje.
Najprije su, kako se sumnja, pitali Austrijance za put prema Žabljaku a potom se, nakon odrđenog vremena, vratili i nasilno pokušali da otvore vrata kamp - vozila tražeći novac.
Kada je austrijski državljanin upalio vozilo, osumnjičeni su ga pretekli svojim automobilom, blokirali mu put, nakon čega je oštećeni izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu pored puta.
Kako je saopštila policija, osumnjičeni su tada počeli da lupaju po vozilu, a jedan od njih je kamenicom razbio bočno staklo i posjekao nožem austrijksog državljanina po ruci.
Bračni par je nakon toga uspio da umakne vozilom, slučaj prijavi policiji koja je brzo identifikovala osumnjičene.
Austrijski državljanin je prošao s lakšim tjelesnim povredama a pomoć mu je pružena u Medicinskom centru u Nikšiću.

evo me sreco...:D
pa rekla sam ti, bila do mojkovca par dana inache nishta novo... samo sljakam i tako...;) e, da, to ti nisam rekla, igrala sam remi tamo i dobila stotku hehe...

Hi Hellena,

evo me vratila sam se pre neki dan iz Budvu sa sezonskog rada nazad u begish....i videh, hm, i pozavideh ti sto zivis i radis tu gde jesi...kakvo je vreme doli? Ovde sumorno pada kisa.....

VEEEELIKI POZ

Hi Hellena,

evo me vratila sam se pre neki dan iz Budvu sa sezonskog rada nazad u begish....i videh, hm, i pozavideh ti sto zivis i radis tu gde jesi...kakvo je vreme doli? Ovde sumorno pada kisa.....

VEEEELIKI POZ

i ovde pada kisha shto meni inache ne smeta...:) nakon svih onih vrucina chak mi i prija...;) gde si radila u budvi i zashto samo sezonski, mislim, shto nisi nashla neshto i preko zime kad ti se vec toliko svidja budva?

kisa prestala u beogradu. dan je prelep, nadam se da je i u budvU tako....stotka na remiju? nije lose. karte nisam igrala jedno 17 godina...mene bi ushila skroz, jer sam totalno nezaintersovana za to.....mislim, da pobedjujem na kartama.

evo me sreco...:D
pa rekla sam ti, bila do mojkovca par dana inache nishta novo... samo sljakam i tako...;) e, da, to ti nisam rekla, igrala sam remi tamo i dobila stotku hehe...

Volish da se kockash...nisam znao,josh mi kazi da volish da pjesh i pushish i da jurish zene...Ja razbijam u igri"Rat-a" to ti je ona slozena igra gde veca karta nosi manju....

Nisam upoznala nekulturnije i nevaspitanije ljude od budvanina,a o budvankama i da ne govorim.Cast izuzecima.Budva je tako mala,a letos kad sam bila nije bilo ni vode ni struje i smrdela je na svakom koraku.Srecom ne vidis toliko mestanina jer se izgube medju tolikim Rusima.A otvorene diskoteke su se tako pokvarile na sve strane gole igracice,cast MAJAMIJU! A o cenama i da ne govorim! Ne znam sta su umislili da smo dosli na ,,Havaje" kad dodjemo u Budvu!

``Danas je tako toplo ..... isto kao da je leto :P

u majci kratkih rukava slobodno ;) jedino je ledno ujutru i uveče :P[/QUOTE]``

Kako vam zavidim sto ste i zimi na moru! Majica kratkih rukava...a ja moram jaknu da oblacim.Jeste toplo ali ne bas za majicu.
Ah,more...:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back