Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti se zacenu na sam pomen moje "osetljivosti" hehe... pa nisam ja bash toliko hladna koliko izgledam miro...:) a shto se sazaljenja tiche mojne to udarash mi u sujetu a tu sam posebno "osetljiva" hahaha... a shakal ko shakal, nije mu prvi put da me zaboravi, neka ga tamo...:)

matora63:
pričaj kako si provela današnji dan.... :D
hahaha... u stvari dan je sasvim lepo pocheo... dete ispratila na eskurziju i poshto je bila extra raspolozena bila sam i ja... zatim svratila tamo gde radim, popila kafu sa njima i doshla kuci... e onda je nastavljeno ono shto radim vec par dana i trajalo sve do malopre PAKOVANJE hehe... ali sad sam ok... iznela sam skoro sve, da zapalim josh par cigara, iznesem i komp i gotovo...:) nemam bash volje nakon ovakvog dana da josh i izadjem ali mozda se i nateram... :D

Hmmmm...samo da pozdravim nekoga...nisam zaboravio a nisam se ni ozenio :-D ...samo sam se sklonio...Moj duboki naklon i postovanje za zna se koga.Odo sad jer osecam nadolazak plime nekih lirskih osecanja u meni pa se plasim da me ta plima ne ponese i na kraju i udavi....

Da te volim

Ti si moja ljubavna pesma,
Moja prva misao,
Kad me jutro probudi,
Ti si potreba I smisao

Ti si tim za koji oduvek,
Iz sve snage navijam,
Mnoge žene lude za tobom,
A ti meni pripadaš

Da te volim malo je reći,
Ti si moj par pod zvezdama,
I ja ništa ne bih znala o sreći,
Da te još nisam pronašla

Ti si moja životna ljubav,
Neko ko me zagreva,
Kad je hladno I svuda je tama,
Ti si svetlost jedina

I mada znam da ponekad sumnjaš,
Iz nekih starih razloga,
Ti si poslednji na ovom svetu,
Koga bih ikad izdala

2101.gif

Auuuu koja rasprava...... :lol: :lol:

Ja imam puno kritika i zamerki u vezi crnogorskog primorja i same Crne Gore...Prva kritika je sto je Cg strasno prljava...cim udjes u Cg ( kad putujes iz Srbije ) naletis na smece...citava provalija smeca...u svom zivotu nisam videla toliko smeca kao tada...
Putevi su nikakvi....plaze su prljave, more nije cisto, djukele ( a nema ih malo ) setaju bezbrizno i se*u gde god stignu, ljudi koji se bave turizmom nisu ljubazni, profesionalni, namrgodjeni su, sve im je tesko...itd...
Cene uopste nebih, da spominjem...nije vredno dati tolike pare za letovanje u Cg sa takvom poslugom i tretiranjem gostiju...
Budva...hm...Budva je lepa, sredjena je...al ipak nije ostavila neki utisak na mene...ljudi su nekako "naduveni", vazni, ravnodusni...i nekako mi je neobicno kad putujem Cg-om...Budva sredjena a ostalo sve jadno ( manje vise )....
Imam zamerku i na cistocu autobuskih stanica....sve su prljave i popi*ane...U Pg i ostalim mestima Cg...cak sam i na primorju imala prilike to, da vidim...
Kotor i Herceg Novi su na mene ostavili najepsi utisak..iako je i tamo prljavo i sve ostalo vec navedno....
Muskarci u Cg i njihovo muvanje...ja to nigde nisam videla...imaju neki smesan i cudan pristup...ponasanje je bljak....sve naparfimerisani, sa lancem oko vrata...dje si sto cinis...interesuje ih tehnika, telefoni, kre*anje...a veze sa zivotom nemaju...
A zene....tako su arogantne..i potukle bi se kad primete, da njihov decko gleda drugu ribu.... Devojcice od 12 godina setaju polugole, kezure se, ludiraju..
Voda...hm...to je posebna prica...dodjes na letovanje, nema vode... :roll:
Da ne spominjem struju...cas je ima...cas je nema...

Ovo su moja objektivna zapazanja u vezi letovanja u Cg.......ne generalizujem, vec sam imala takva iskustva sa ljudima, njihovim ponasanjem...itd...
Inace mi je u Cg bilo ok, jer sam imala pored sebe ok ljude...odabrane....

Provod je bio odlican, samo sta da radim kad mi to nije jedino merilo za dobar odmor...ja sam razvukla post na citavu Cg ne samo na Budvu...nadam se da mi postavljacica nece zameriti..

P.s. ovo ti je komentar nekog sa "strane", turiste.....sta bi trebalo da se promeni, da bih ja i mnogi drugi jos koji put letovali u Cg...moram negde, da se istresem... :lol:

Pa iskreno, da ti kazem i ne idem vise u Cg....razlozi zbog kojih sam isla nisu bili samo turisticke prirode....Uvek sam birala za letovanje druge destinacije + Cg...a Cg nije u planu vec duze vremena....

Mozda sam zaista bila stroga....ali cistoca je jako bitan faktor pri donosenju odluke gde cu letovati...i svi ostali navedeni faktori...ljubaznost...itd..
Na jednoj plazi se ujutru izlila u more sva prljavstina...nisam uopste mogla, da se kupam...i kasnije kad se je more procistilo uopste nisam imala zelju, da se namocim...u glavi mi bio sav onaj mulj i prljavstina...a o ne cistoci plaze, da i ne pricam...
Moram, prvo, da ocistim mesto od cigareta, plastike, papirica kako bi stavila peskir...

Budva je mnogo cistija i lepsa...ali meni je tamo suvise guzva...super je za izlaske, provode...ali necu samo to 10 dana raditi...
Alergicna sam na toliku prljavstinu....nisam bila duze vremena u Cg, mozda se nesto promenilo...

Ajd ubedite me kako nije tako i da sam stroga...pa da dodjem ove godine... :lol: :lol: :p

Jako je tesko pocistiti svo smece koje za sobom ostave ti isti turisti koji se gade koliko je prljavo.Znam mnogo roditelja koji kazu kako je mmore prljavo ali ce isto tako dopustiti svom cedu da se ispiski i...u more.Prije godinu dve,bar u H.Novom se cistoca popravila.J... ga oni imaju kontejnere za staklo papir i plastiku a mi u BGD nemamo.Mislim da je mnogo cistije ali vjeruj mi kakva je struktura (vecine) ljudi koji dolje dolaze dobro je kako je

Kakve veze ima sto u Cg recikliraju otpad? to ne znci, da ce biti cistije...samo je lakse sve preraditi, ustedi se na vremenu itd....
Cistoca ili ne cistoca pokazuje kulturu naroda...i kad oni ljudi koji zive u Cg ( ili nekoj drugoj zemlji, nebitno je ) ne cuvaju svoju prirodu, naravno da nece ni pojedini turisti..a pritome nema nikakvih sankcija...i svi veselo bacaju smece....

Problem je u tome sto narod uopste nije svestan...vecini je bacanje smeca kao dobar dan....Nisam od onih turista sto ne postuju pravila...ne bacam smece u svojoj okolini a kamoli drugde....
A Bg je prica za sebe...i tamo je suvise prljavo za moj ukus...iako se je stanje dosta popravilo..

Pa to sam i pokusala da ti kazem H.novi je cist zimi ali kada dodju mladi narastaji koji su u stanju da spavaju na plazi,oblocu se pivom ...i sta mislis da ce onako urnisan da odnese flasu u kantu za smece.HA-Ha Nivo svijesti ljudi koji dolaze dolje (cast izuzetcima) nije bas veliki i ne mozes na stanovnike svaliti cijelu krivicu.Moji roditelji cijelo proslo ljeto nisu otisli na plazu zbog "divnih i savjesnih"turista koji dolaze dolje.Malo kulture nije na odmet!

Sorry ali meni ni zimi nije cisto u Cg, ni u Hn....ispade sad, da su plaze u Hn i drugde pune samo mladih koji piju i oni tada naravno nisu u stanju, da pociste za sobom...
A sta rade oni koji su odgovorni za cistocu mora, okoline...ja dole nisam videla nijednog ronioca ili grupu njih koji bi ocistili more od prljavstine..Za to brine drzava i ljudi koji zive u njoj..
Ne svaljuj sve na turiste...i da neki turisti to zaista rade ( verujem da postoje i takvi )...postoje razni nacini kako im staviti do znanja, da to nije pozeljno da se cini na tom mestu....
Najveci problem je u tome sto je i onima koji zive u Cg problem, da odrzavaju cistocu...obicno kazu..ma neka nema veze, baci...znam mnoge takve a i uverila sam se na svoje oci,. da vecina to radi..ne zele, da promene nacin razmisljanja..kad bi par njih to uradilo i drugi bi sledili primer...a mladi razmisljaju na nacin: "Pa, ako svi bacaju i ja cu!"
Nisam jos videla, da se u cg ljudi okupe ispred svoje zgrade i ciste okolinu...

To je problem ljudi koji zive dole....

Meni je, iskreno, ostala od svih uspomena vezanih za primorje samo prljavstina i trovanje (obavezno neko u ekipi bude bolestan bar dva-tri dana). A prljavstine nije bilo jedino na plazi Trsteno gde, poslednji put kad sam bila (pre 10ak godina) nije bilo zive duse. Par porodica i more. Milina!

A na Slovensku plazu i ostale ultra-mega-zaguzvane plaze nisam isla ni tad, a sad mogu da zamislim kako je.

A vaditi se na kalibar ljudi koji dolaze u neku zemlju nije bas najbolje resenje. Ipak ti isti ljudi placaju Crnoj Gori, pa nek su i najgori smrdljivci na svetu. Zar nije?

Za prljavstinu postoji resenje - kazne. Isto vazi i za BG i za sve ostale gradove.

Tosicka:
Prvo ne znam sto uopste pricam nesto ako cete izvlaciti iz konteksta,drugo tema se zove BEZ LAJANJA MOLIM tako da vise necu ni jednu reci.Pozz

Sto se ti brzo uvredis....pa nismo lajale, vredjale i sl....samo smo napisale svoje misljenje, iskustva....
Ako smo toliko u zabludi, pisemo neistine i suvise smo stroge u navodjenju cinjenica razuveri me....ja cu sigurno ponovo, da dodjem u Cg...
a068.gif
a056.gif

Nisam rekla da ste vi no ja necu vise da lajem.Ne vrijedja me vase misljenje nego sto svi pljuju po cg primoriju a stalno dolaze.Ne shvatam meni kad se nesto ne svidja nikad vise ne bi dosla.Iskreno ja bi radije na seiselska ostrva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back