Kafić Кафана «Балкан»

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Večeras na torentu vikings s04e21

Kad bi naši imali para da tako nešto naprave... na naše istorijske teme koje su izuzetno inspirativne i bogate.

Па имамо снимање ове серије о Стефану Немањићу за почетак. Видећемо на шта ће то личити, мада знајући наше серије, нисам оптимиста.

Што се пара тиче, ако је ХРТ могао да сними "Хрватске краљеве" врхунске продукције (и ништавне документарно-поучне вредности), има и РТС пара за нешто слично.

MMF i tako to. (Zanemariti naslov Jutjub videa.)

1. Privatizacija ekonomije

2. Liberalizacija tržišnog kapitala - krug vrućeg novca

3. Tržišno određivanje cena - dizanje cena hrane, vode i ostalih komunalnih usluga

4. MMF-ov protest - izazivanje socijalne krize, masovni odliv kapitala iz zemlje žrtve, stečaj vlade, rasprodaja imovine zemlje stranim vlasnicima

Poslednja izmena:
Не знам да ли је публикум нашег потфорума гледао овај филм (2016), али ја га погледах тек јуче, па с обзиром на неке занимљиве и нове поменуте моменте, препоручујем да погледате. :hvala:

Poslednja izmena:
Gledao sam u septembru. U pitanju je fikcija. Žiga Virc o tome govori metaforički u filmu "Žiga Virc o svojem filmu Houston, imamo problem!"

Да, увидех и ја касније, уз асистенцију искуснијих гледалаца. :mrgreen:

Иако фикција, не делује нимало невероватно, ако се обрати пажња на неке поменуте чињенице, на које смо се неки очигледно и упецали. :D

Хвала за филм о филму! ;)

Да, увидех и ја касније, уз асистенцију искуснијих гледалаца. :mrgreen:

Иако фикција, не делује нимало невероватно, ако се обрати пажња на неке поменуте чињенице, на које смо се неки очигледно и упецали. :D

Хвала за филм о филму! ;)

Koliko im je Tito pomogao, toliko isu i stigli na Mesec. :hahaha:

Lažljive li nacije u ime civilizacije...

Ono je u filmu bihaćki podzemni aerodrom, što se nigde u filmu ne spominje i, iako sam sve vreme gledanja bio u fazonu "WTF?", tek tu mi je postalo krajnje sumnjivo. :)

Koliko im je Tito pomogao, toliko isu i stigli na Mesec. :hahaha:

Lažljive li nacije u ime civilizacije...

Ono je u filmu bihaćki podzemni aerodrom, što se nigde u filmu ne spominje i, iako sam sve vreme gledanja bio u fazonu "WTF?", tek tu mi je postalo krajnje sumnjivo. :)

Нисам стекао такав утисак, када говоре о проблему географског положаја за изградњу космодрома, на крају као најподседније место налазе тај неки простор на североистоку БиХ, а тамо се налази и бихаћки подземни аеродром, кога сам у датом контексту препознао као постројење за вишеструку употребу.

Ако се не варам, у једном кадру се и види како излази неки Миг 21 из оног "синусоидног" отвора, тако да не бих рекао да су хтели подметнути неку другачију намену... тј. ако су и подметтнули, подметнули су је уз стварну намерну. ;)

Искрено, мену су благо сумњу побудила одела за роњење, која су ми деловала крајње примитивно и неозбиљно, чак и за роњење, а да не говоримо о боравку у свемиру. :mrgreen: Но после ме преузе прича о фијаску и проблему у који нас увалио Тито својим лоповлуком... :mrgreen:

У начелу, не оставља тај програм никакав посебан утисак, с обзиром како се показао недостижним у датом моменту, али се поставља питање уколико је нешто постојало, да ли је заиста било покушаја развоја нечег сличног?

Нисам стекао такав утисак, када говоре о проблему географског положаја за изградњу космодрома, на крају као најподседније место налазе тај неки простор на североистоку БиХ, а тамо се налази и бихаћки подземни аеродром, кога сам у датом контексту препознао као постројење за вишеструку употребу.

Ако се не варам, у једном кадру се и види како излази неки Миг 21 из оног "синусоидног" отвора, тако да не бих рекао да су хтели подметнути неку другачију намену... тј. ако су и подметтнули, подметнули су је уз стварну намерну. ;)

Искрено, мену су благо сумњу побудила одела за роњење, која су ми деловала крајње примитивно и неозбиљно, чак и за роњење, а да не говоримо о боравку у свемиру. :mrgreen: Но после ме преузе прича о фијаску и проблему у који нас увалио Тито својим лоповлуком... :mrgreen:

У начелу, не оставља тај програм никакав посебан утисак, с обзиром како се показао недостижним у датом моменту, али се поставља питање уколико је нешто постојало, да ли је заиста било покушаја развоја нечег сличног?
Meni je malo izmaglio film u detaljima...

Nego, evo nečeg da se neverne tome zamisle... Između ostalog, tu je i podatak da je NASA "priznala" kako je prave snimke sletanja na Mesec u visokoj rezoluuciji presnimila novim epizodana Žikine dinastije... što je objašnjenje zašto je ono što danas gledamo tako mutnjikavo kao da su snimala braća Limijer...

Nego, evo nečeg da se neverne tome zamisle... Između ostalog, tu je i podatak da je NASA "priznala" kako je prave snimke sletanja na Mesec u visokoj rezoluuciji presnimila novim epizodana Žikine dinastije... što je objašnjenje zašto je ono što danas gledamo tako mutnjikavo kao da su snimala braća Limijer...

На ову тему мени је увек на уму Француска 1914. и Француска 1940. године. :mrgreen:

1914-invasionofFrance.jpeg

2000px-France_1940-Plan_de_bataille.svg.png

Не знам да ли је публикум нашег потфорума гледао овај филм (2016), али ја га погледах тек јуче, па с обзиром на неке занимљиве и нове поменуте моменте, препоручујем да погледате. :hvala:

Damn it sad me zagolica.

Sada čitam Domagoja Nikolića i moram da kažem da se radi o autoru genijalne intuicije; jedan od retkih na našim prostorima koji su u stanju da se izdignu izvan politike i, uopšte, konteksta vremena u kojem žive. Srećan sam što takvi ljudi postoje. :ok:

Imao sam i ja sličan prvi utisak. U Nikolićevu odbranu, ovo nije tipičan naučni članak, nego članak koji treba da protrese 70-togodišnju inerciju istoriografske ideologizacije, a drugo, čovek je genije. Pogledaj Ajnštajnove polemičke članke. To su osobe posebne intuicije i energije, otud i emocionalni naboj. Šta misliš - koliko jednom Hrvatu treba energije da zaključi, a potom i javno predstavi zaključak da je hrvatstvo ideologija nametnuta spolja (zaključak do kojeg sam i ja nezavisno došao)? Bez trunke ironije, ja mislim da govorimo o genijalnosti i prave dragocenosti. Bez sumnje da će ga Hrvati proglasiti šarlatanom i svojim "Deretićem", ali i drugi su u istoriji zbog istina završavali na lomači.

U njegovom pristupu, posebno kada je u pitanju stari vek ima mnogo stvari koje ne razumem, ali ono što razumem, vidim da je briljantno. Biće tu onih koji ne razumeju, a upiru prstom u ono što ne razumeju, ali problem je na njihovoj strani - zakasnili su jedno 500 do 1000 godina sa rođenjem.

Poslednja izmena:

Back