Kafana ''AMBASADA''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meduza.jpg

Meduza,mozaik iz Mediane

Ана Ахматова

Последња здравица

Пијем за угашено огњиште моје
За мој живот пун жала
За самовање у двоје
За тебе пијем ја -
За лаж усана што издаше
За мртви поглед жена
За то што је свет страшан
Зато што спаса нема

-kultura-

Tutankamon nije bio crnac

Generalni sekretar Vrhovnog saveta za egipatske antikvitete Zavi Havas demantovao je da je faraon Tutankamon bio crnac, što tvrde američki borci za prava pripadnika crne rase.

tutankamon.jpg

Tutankamon nije bio crn i prikazivanje civilizacije drevnog Egipta kao naroda crne rase ne sadrži nijedan elemenat istine", kazao je Havas, prenosi agencija MENA.
Havas je dodao da je to njegov odgovor na zahtev učesnika jednog protesta, koji su tražili da na konferenciji koju je početkom septembra održao u Filadelfiji, prizna da je faraon bio pripadnik crne rase.
Učesnici protesta su, takođe, naveli da su prikazi faraona izmenjeni kako bi mu se posvetlila koža, za potrebe izložbe "Tutankamon i zlatno doba faraona" u Filadelfiji, koja će se u novembru preseliti u London.
Od otvaranja u junu 2005. u Los Anđelesu, ta izložba je podstakla veliki broj protesta branitelja prava američkih crnaca, koji su zahtevali da se bista Tutankamona sa belom kožom ukloni iz postavke.
Lice legendarnog faraona rekonstituisano je 2005. na osnovu skenera njegove mumije, pronađene netaknute 1922. nedaleko od Luksora u Egiptu.
Kritičari izložbe naveli su i da su studije pokazale da su drevni Egipćani bili crni i da je Tutankamonova dinastija vodila poreklo od Nubijaca ili Etiopljana.
Tutankamon, koji je umro vrlo mlad, bio je poslednji faraon svoje dinastije i vladao je Egiptom od 1334. do 1325. pre nove ere.
Njegovu grobnicu pronašao je britanski arheolog Hauard Karter.

Ajde da malo otpevamo koju...............uz zalazak dana i predivnih boja horizonta :)

Ako je pesma bila ( a bila je ) nema veze .......... ;)

ОЋУТАЋУ

Све што мени будеш рекла
разумет ћу то што схватам
Па и кад би све порекла
то не значи, да прихватам.

Ал ти немир нећу дати
са мислима и лутањем
Разумет ћеш јер ћеш знати
шта ћу рећи, са ћутањем.

ЗК

P.S.

Normalno..Vi sada po svome u lepoti svoga odabira i pronadjenog nekog ili dela sebe u istom (odabiru)............ :)

Lacibg:
Prvo ja da pozdravim kolegu Opanka, nije ga dugo bilo :lol: uz jedno hladno Lav pivo.

Naravno i svi ostali su pozdravljeni. :lol:

Hvala gazda Laci.............. :)

Pa uz hladjani Lav da bi se bio lav ide jedna pesma nanovo....... ;)

ISPOVEST

Vidao sam dusi rane
sa casama iskap vina
Sve u jednu da ne stane
poredjane do visina..........

Stalno lecim dusi rane,
sve da hocu al ne mogu
Casom prvom druga plane
sto sedeci a sto s nogu..........

Lecim dusu, svi me znaju,
ulice su moje gore
Kad me vide, dozivaju