Kafa

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Tema je domaća, svakako. U poslednje vreme kupujem kafu da ne kažem gde :lol: misliće da je reklama, uostalom ima više mesta... da je vidim u zrnu, pa je samelju..... razlika je ogromna! između te i naše trenutno najbolje na tržištu, što je navodno grand.

Koju kafu pijete, da li ste pre kupovali u zrnu, kad je u c marketu mogla da se samelje, sećate li se razlike? Da li vam ide na đokicu što pored kafe plaćate mleveni ječam, soju i grašak? Kako je moguće da je pakovana, mlevena, toliko skuplja?

Iskljuchivo kupujem Don kafu moment u vakumu,kad nema kupim i onu hermetichki pakovanu,ostale mi se ne svidjaju...jbg nishta ne moze da se poredi sa sveze ispechenom kafom i samlevenom a potom sa merakom popijenom:lol:

Jest, tržište pakovane mlevene kafe je pojelo tržište sveže pečene, u zrnu. Sad se stvari vraćaju ali ne znam da li će zaživeti, paradajz na primer doživljava sličnu sudbinu kroz kečape, tomatine i ostala sr anja. hrana koja je prerađena je podložna utrpavanju raznih dodataka, može li se to nekako sprečiti? A nije to jedan industrijalac koji je gladan već se lanci i lanci marketa udružuju šta da uvezu, rekla bih. Ili, kao u slučaju kafe, opet cena pojede kvalitet, pa se don i grand i baš baš i ostale gluposti pojavljuju kao kvazi konkurencija, ustvari su našli način da zajedno funkcionišu.

mi kupujemo donkafe ili C kafu, koja je je na akciji u trenutku. grand mi se na svidja, mada ne pravim dramatičnu razliku. slabo patim tu kupovinu kafe u zrnu kao i sveže mlevene. sve ti je to sad marketing, a pitaj boga koju krdžu mi uvozimo.

- - - - - - - - - -

kafa mi ne smeta kupovna, a paradjz bogami domaći iz bašte u flaše, kečap samo za pizzu i to pola-pola, pelate i slično nikad nisam kupio

Dugo godina sam kupovala sirovu kafu pa je przila u tepsiji pa je mlela rucnim mlinom. I nema goreg posla od toga. Tesko je podestiti da bude przena koliko treba obicno ostane svetla ili zagori a kad je meljemo to su tek muke, pola sata za jednu pristojnu dzezvu.

Mozda je ona bila lepsa nego ove kafe koje pijemo ali ne pada mi na pamet da uporedim.

Svi u kuci pijemo nes, sin i ja 2u1 a drugi sin i muz 3u1.
Kad mi treba da se razbudim ili odmorim skuvam obicnu grand.

Ja mislim da najviše utiče koliko je peku. Al možda grešim :think:

Ovo naravno ako izuzmemo dodatke drugih... namirnica..... koje jasno utiču na to da kafa bude kisela umesto jaka.

U poslednje vreme kupujem C kafu, i zadovoljna sam. Do skoro sam kupovala "grand", ali sam prestala jer ima previse pene za moj ukus i uvek mi pokipi dok je kuvam. C je u poslednje vreme i dosta jeftinija. Pijem dosta kafe i ne biram bas mnogo. Po nekad mi je vaznije s'kim pijem kafu, nego kakva je sama kafa.
Sto rece Katarina, i ja imam iskustva sa przenjem i mlevenjem kafe, ali ne bih sad to radila sta god da nam prodaju u kesama kafe!
I dobro ste me setili, odoh sad da skuvam jednu :)

E da, na ukus kafe uticu i przenje i mlevenje.

Poslednja izmena:
Kafu nabavljam iz Etiopije u Zrnu, Sidamo unwashed 100 % arabika, 100% organik... naravno u Zrnu, pečenu za espreso ,ili Yirgachef . ređe Harare iz Kenije i Burbn iz Ruande. U glavnom, samo arabke i samo organik, za šta, veruj ima sijaset razloga.

Ц кафа је најбоља у односу на цену
сличан однос има и Златно звоно, само ретко је налазим
пијем и Гранд кафу и Донкафе

Kafu nabavljam iz Etiopije u Zrnu, Sidamo unwashed 100 % arabika, 100% organik... naravno u Zrnu, pečenu za espreso ,ili Yirgachef . ređe Harare iz Kenije i Burbn iz Ruande. U glavnom, samo arabke i samo organik, za šta, veruj ima sijaset razloga.

Samo još da dodam, da ovo nije u opšte skupo...i da su ove kafe neki moji drugari uvozili u Srbiji, al je interesovanje bilo toliko malo, da su odustali. Ja je sad nabavljam direktno, samo za sebe. Dakle, em su u pitanju najbolje kafe na svetu , em nisu bile mnogo skupe.. al he bi ga niko nije bio zaiteresovan... a inace, zaebano je kad se navučeš. Posle ove druge kafe ne mpžeš da piješ.

Ja ne pijem kafu vec 5 godina. Dok sam pila pila sam je zbog drustva - mogla sam i 20 dnevno da popijem, nije mi smetalo ali i ni jednu dnevno ako se potrefi takav dan da nigde ne idem a niko ne dodje- sama je nikad nisam popila. Sad pijem cajeve i bas mi prijaju.
Muz pije ovo
Fotografija0309.jpg

sa ovim
Fotografija0308.jpg

Znam da nase kafe nisu neki kvalitet, ja pijem grand, navikla sam na nju pa mi je iz tog razloga najbolja..mada realno sigurno da nije, ali kupovala sam neku u Ns koju oni prze i melju i tako dalje, a ona mi je sad prekisela...

jao ima neka rioba iz metroa
al ona najjeftinija 140 din 100gr instant kafe
pijem je iz inata
a ima toliko jak neki miris i kiselost
krknem šećera i mleka, mada ne volim slatke i mlečkaste kafe
al ima da je popijem

Za moju ukus... a i ukus mojih prijatelja najbolja je BONITO kafa.

Kvalitet kafe zavisi od procentnog odnosa Arabike i Robuste. Zato imamo i naziv "mjesavina kafa", upravo te dvije vrste.
Nekada i ne pomijesaju vec ide samo jedna od te dvije ... i to diskutabilnog kvaliteta.

Za moju ukus... a i ukus mojih prijatelja najbolja je BONITO kafa.

Kvalitet kafe zavisi od procentnog odnosa Arabike i Robuste. Zato imamo i naziv "mjesavina kafa", upravo te dvije vrste.
Nekada i ne pomijesaju vec ide samo jedna od te dvije ... i to diskutabilnog kvaliteta.

Najboljeje kad je kafa 100 posto arabika.

Back