Kada ste se poslednji put napile?

• Začetnik teme Začetnik teme Queen_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skoro svim ljudima je potreban stimulans da bi bili veseli i opušteni. Ovo "skoro" sam stavila samo radi reda, inače bih ga najradije izbacila.
Oni koji ne praktikuju stimulanse, ne mogu ni znati da im nedostaju.

Drugo, ponovila bih. Sve te fore sa "uzvišenim, veselim i izvan situacije ljudima" (prvo mi objasniš kako je super OK što tvoji drugovi piju i kako to što ti ne piješ NEMA VEZE sa njima i ne činiš zato što si bolja od njih nego zato što ti "ne paše..... ne možeš, ne voliš ukus..., pa onda dodaš kako "tebi nije potreban alkohol da bi bila opuštena"?! :confused::confused::confused: ) uglavnom su dosta providne, moje je lično mišljenje da u životu sve treba probati, a da ni u čemu ne treba preterivati, pa tako ni u alkoholu. Alkohol se najčešće ipak ne pije da bi bio "in", ljudi piju da bi se, da, opustili i oraspoložili. I iz niza drugih, ne baš toliko bezazlenih, razloga.

To što se niko nije ustezao ne znači da ih nisi blago iritirala svojim prisustvom. I ja ne kažem da je to lepo, samo objašnjavam kako je. Isto kao što nije lepo da ti sebe smatraš boljom jer ti "ne treba alkohol da bi bila opuštena i vesela".

meni nekako sve jedno
blamiram se pa se blamiram
i prilicno sam svesna toga...al iskreno,bas me briga,nije ko da ce mi reci nesto sto vec ne znam...doduse znam dve osobe koje ne piju u opste,i ni sa jednom od njih se ne druzim nesto previse cesto da bi me smorilo sto su trezni...:)
Ma svejedno je i meni, zato što sam uglavnom u društvu ljudi koji izađu na pivo ili vino, pa ovi ostali, ako se i prikače, ne dolaze do izražaja; odavno se nisam napijala ko svinja :neutral: a i kad jesam to je bilo retko i ono... bila sam u fazi teenage eksperimentisanja :lol: , evo sad se i ja pravdam :D

Ali kad izađem uvek se opredelim za alkohol, ne da bih bila in, nego iz navike i, prosto, da mi podigne raspoloženje. *******, nisam tako vesela dušica sama od sebe, i potreban mi je stimulans da bi se provela, a izlazim, ipak, s namerom da se provedem, ne da poziram. Verujem da je zeznuto u određenoj garderobi šetati uz neku količinu alkohola u krvi, pa kapiram da ako već izlazite da biste nešto savatale, onda je verovatno i bolje da budete trezne. Mada, sa druge strane, opet niste opuštene, pa vas niko neće ni startovati. *******, začarani krug. Ovo ja uopšteno, ne tebi Banši :lol: missim podrazumeva se :)

I tako..... onaj jedan koji sedi i pije kiselu vodu je svakako dobrodošao, ali se nekako dogodi da, baš u momentu kada bude najbolje i najzabavnije, konkretno taj neko zavapi "ajmo kuuućiiiii". Eto prosto se o tome radi. Nikada nisam prisustvovala situaciji u kojoj je onaj koji ne pije (za stolom za kojim svi piju) bio nešto naročito zainteresovan za priču i raspoložen.
Ali nikada.

:kafa:

Poslednja izmena:
ja se nikad ne ustezem kad je alkohol u pitanju,ali mogu da razumem,vise puta sam odbila neke droge :mrgreen: jednostavno jer nisam znala sta ce da mi naprave i nisam bila spremna za to
mozda tako ljudi i sa alkoholom,ne poznaju sebe,nece da se blamiraju,a i vole da vide kako se drugi blamiraju

Pa jest, mislim, držim ja da je tako..... ali ovde su pisale žene od preko 3 banke :confused: ako dosad nisu otkrile svoje granice u praktično svemu dostupnom... kad će?! :neutral:

Nikad?

Ok..... svako bira svoj život.

Samo i dalje ne volim prepotentnu tvrdnju da im "ne treba alkohol da bi bili opušteni", ipak se na to svodi.

I tako..... onaj jedan koji sedi i pije kiselu vodu je svakako dobrodošao, ali se nekako dogodi da, baš u momentu kada bude najbolje i najzabavnije, konkretno taj neko zavapi "ajmo kuuućiiiii". Eto prosto se o tome radi. Nikada nisam prisustvovala situaciji u kojoj je onaj koji ne pije (za stolom za kojim svi piju) bio nešto naročito zainteresovan za priču i raspoložen.
Ali nikada.
ja sam provalila da trezni uvek budu ljubomorni kako je nama dobro;) zato i hoce kuci:besna:

toliko o opustanju
e i meni je trulo biti skockan i pijan ko boolja,to bas mora da bude jako intimno drustvo:rumenko:

Skoro svim ljudima je potreban stimulans da bi bili veseli i opušteni. Ovo "skoro" sam stavila samo radi reda, inače bih ga najradije izbacila.

evo ja sam od tih
MM kaže: ja se napijem, ispadnem budala, pa se otreznim, i nisam više buudala, a ti nemaš opravdanja, non-stop si trezna a luda si:mrgreen:
meni piće ne prija sve mi je gorko a taj ukus ne podnosim, Uz to zaboli me želudac pre no što oosetim ikakve znake neke euforije.
Gledam nažurkama, veseljima u kafanama - treba dobro da se uroljaju da bi zaigrali, zapevali, zadenuli pare kafanskom sviraču. Meni to ne treba. Što bi se reklo čim uđem odmah mogu da igram (izuzetno) pevam (očajno) i dajem pare (izdašno) I meni mi lepo. Zabole me da li su svi još kod prvog ili petog pića. Ne treba mi niko da me prati u tim aktivnostima.

Ja sam poznati kokakoličar i moje ponašanje se često uzima kao dokaz da je kk krajnje štetna io da od nje čovek može da se napije.

Jednom prilikom sam samo popila prilično, baš zbog tog navaljivanja zašto ne piješ i sl, svi su čekali da vide šta će bti i da li ću da preteknem (jerbo je bilo skoro 0,7l viskija), ali osim bola u želucu ništa posebno (e da odvratno crvenilo na obrazima)- I tako ih sve na čelu sa mm tada momkom dovedo kući.....

Tako ja pijem kk a kad sam posebno poročn amešam je sa gustim sokom -red kk red gusti

Mene boli uvo ko koliko pije, ali me nervira kad izadje vece drustvo i posle 2 case vina ja uzmem sok neki ili kiselu i to pijem celo vece. Pa kad krenu komentari: Moras jednom da se odvalis, Sta glumis ludilo, svi sem tebe piju .. Itd.. :roll:
Sto se mene tice, nek se svako odvaljuje svako vece, nit mi smeta, nit mi ruzno, svako za sebe, samo ne razumem zasto oni koji piju teraju i mene . Ja ne volim mnogo alkohol i ne vidim zadovoljstvo u tome. Ni ja njih ne teram da piju sok..

al zato koktele piješ:rtfm:

Ali nikada.
:lol: Pa, to je zbog toga što su pripiti i pijani ljudi vrlo često dosadni treznima. U principu, zabavljanje prvih i smaranje drugih eksponencijalno rastu sa količinom unetog alkohola. Do određene tačke, naravno.

A ne mogu da verujem, Lexo, da nikad nisi bila u situaciji da si trezna i da komuniciraš sa nekim ko je popio, pa ne možeš da ga uhvatiš ni za rep ni za glavu. Stvarno ume da bude smarajuće.

Poslednja izmena:

Drugo, ponovila bih. Sve te fore sa "uzvišenim, veselim i izvan situacije ljudima" (prvo mi objasniš kako je super OK što tvoji drugovi piju i kako to što ti ne piješ NEMA VEZE sa njima i ne činiš zato što si bolja od njih nego zato što ti "ne paše..... ne možeš, ne voliš ukus..., pa onda dodaš kako "tebi nije potreban alkohol da bi bila opuštena"?! :confused::confused::confused: ) uglavnom su dosta providne, moje je lično mišljenje da u životu sve treba probati, a da ni u čemu ne treba preterivati, pa tako ni u alkoholu. Alkohol se najčešće ipak ne pije da bi bio "in", ljudi piju da bi se, da, opustili i oraspoložili. I iz niza drugih, ne baš toliko bezazlenih, razloga.

To što se niko nije ustezao ne znači da ih nisi blago iritirala svojim prisustvom. I ja ne kažem da je to lepo, samo objašnjavam kako je. Isto kao što nije lepo da ti sebe smatraš boljom jer ti "ne treba alkohol da bi bila opuštena i vesela".

Ovo boldano sam tebi napisala, a moje drustvo zna kakva sam sa stimulansom i bez :mrgreen:
Nigdje nisam napisala da nisam popila, da se nisam napila tako da znam kako alkohol odnosno stimulansi utjecu na mene.
Ako popijem jedan koktel i noge mi se oduzmu pa sjedim pola veceri kao mrtvac, a bez alkohla skacem, pricam,veselim se; definitivno cu izbjeci alkohol. Ne mozes suditi po sebi tko je kakav, kuzis;)

Ako neko moze da se opusti i bude dobro raspolozen samo pod dejstvom alkohola i nekoh drugih stimulansa taj treba ozbiljno da se zapita zasto je to tako, posto neka kocnica ocigledno postoji... Isto tako mislim da postoje mnogo zdravije stvari koje 'dizu', a tu pre svega mislim na sport.

Slazem se jednim djelom, ne moze mene bas sport podici u nekom klubu, gdje se najcesce i pije:)
Mene podigne drustvo, atmosfera, glazba...ne treba mi alkohol, a i to je na neki nacin jedna vrsta stimulansa, bar za mene jeste :)

evo ja sam od tih
MM kaže: ja se napijem, ispadnem budala, pa se otreznim, i nisam više buudala, a ti nemaš opravdanja, non-stop si trezna a luda si:mrgreen:
meni piće ne prija sve mi je gorko a taj ukus ne podnosim, Uz to zaboli me želudac pre no što oosetim ikakve znake neke euforije.
Gledam nažurkama, veseljima u kafanama - treba dobro da se uroljaju da bi zaigrali, zapevali, zadenuli pare kafanskom sviraču. Meni to ne treba. Što bi se reklo čim uđem odmah mogu da igram (izuzetno) pevam (očajno) i dajem pare (izdašno) I meni mi lepo. Zabole me da li su svi još kod prvog ili petog pića. Ne treba mi niko da me prati u tim aktivnostima.

:zcepanje::zcepanje: ni meni nije potreban alkohol kao stimulans za opustanje, za dobru zurku...ja i ako ne pijem bude mi smesno u "osamucenom" drustvu zbog budalastina koje izvode pa i mene "nateraju" na gluposti...:mrgreen:

@tema
Obozavam vino..nebitno koje je vrste i mogu poprilicno da popijem a da ne budem pijana ...volim i likere ( cokoladne, od borovnice...)
Ali pijana nikad nisam bila! Pa ni u teen godinama a jos manje mislim da sam nesto propustila zbog toga..prosto nisam imala zelju da se napijem, niti je imam...vise volim da visak energije potrosim igranjem, sportom itd...

Ruzno mi deluje kad se neko napije..prosto pomislim da ima neki "skriveni" problem ili potisnuto nezadovoljstvo pa mora na neki nacin da izbaci neg. energiju..

Uopste mi ne smeta kad se malo popije za zez...ali opijanje, ne volem...:confused:

Mene podigne drustvo, atmosfera, glazba...ne treba mi alkohol, a i to je na neki nacin jedna vrsta stimulansa, bar za mene jeste :)

Naravno da su to sve jako dobri stimulatori dobrog raspolozenja, i mislim da mnogi ljudi po navici narucuju alkohol cim se sa drustvom ode u neki klub ili cak na kucnim sedeljkama a da nisu ni pokusali da se opuste bez alkohola, uz zezanje sa drustvom i uz muziku...samo treba malo vremena i hormoni srece ce da prorade na smeh, zezanje, muziku i dobro raspolozenje...
Sport se naravno upraznjava u nekim drugim prilikama, ali sam ga samo navela kao preporuku za ljude koji po prirodi nisu vedri i optimisticni nego cekaju da uz koju casicu alkohola dodju do zeljenog raspolozenja.

ja ne pijem nista sem kupine i maline vino zupa 4% alkoola,
a i to me omlati posle 1dl:neutral:
žasu-totalna sam strejterka
al ne zbog sto me omlati nego sto mi se prosto ne svidja ukus alkohola
pre par dana sam probala prošek, eto, i to mi se dopalo
i priznajem,
jedna sam od tih sto se uglavnom smore kad se ostali obeznane
al nisam partibrejker, zapalim solingen...
ili
se obeznanim na neki drugi nacin

Back