Filmove sam prvi put počela da gledam sa pet-šest godina. Roditelji su me vikendom redovno vodili u bioskop, pa je tako prvi film odgledan u bioskopu bio "Briljantin". U bioskopu sam tada kao klinka najčešće gledala naučno-fantastične i fantazi filmove: "E.T. - Vanzemaljac", "Ratovi zvezda Epizoda V: Imperija uzvraća udarac", "Ratovi zvezda Epizoda VI: Povratak Džedaja", "Povratak u budućnost", "Fleš Gordon", "Supermen", "Supermen 2", "Pobesneli Maks 3", "Gospodar zveri", "Zvezdane staze 3: Potraga za Spokom", "Potpaljivačica", "Poslednji zvezdani borac", "Krul", "Gremlini", "Mikrokosmos", zatim velike bioskopske hitove "Flešdens", "Vatrene ulice" i "Futluz", avanturističke "Lov na zeleni dijamant", "Dragulj sa Nila", "Indijana Džons i ukleti hram", "Krokodil Dendi", "Gunisi", "Urlikanje" (Roar), komedije tipa "Bogovi su pali na teme", "Klošar sa Beverli Hilsa", "Princ otkriva Ameriku" i dva filma o Bondu: "Pogled na ubistvo" i "Dah smrti". Na TV-u sam gledala filmske premijere koje su obično išle subotom uveče; nedeljom popodne su takođe bili emitovani filmovi; domaći ratni filmovi su se emitovali u okviru emisije "Dozvolite da se obratimo" nedeljom pre podne, a sreda je bila rezervisana za emisiju o filmu "Pokretne slike" nakon koje je obavezno bio emitovan neki dobar film. Sećam se da su se emitovali i raznorazni ciklusi filmova čuvenih reditelja, glumaca i glumica. Devedesetih sam obožavala da gledam filmove koji su se prikazivali subotom popodne u okviru "Kućnog bioskopa" ("Plavi grom", "Kasandrin most", "Maratonac", "Momci iz Brazila", "Ponoćni kauboj", "Tutsi", "Kramer protiv Kramera", "Boni i Klajd", "Francuska veza", "Tri Kondorova dana", "Beskrajna noć", "Doručak kod Tifanija", "Uvećanje", "Glorija", "Posejdonova avantura", "Grof Monte Kristo") kao i Zimski i Letnji bioskop na RTB-u. Treći kanal je imao solidan filmski program, ne preterano kvalitetan, mada sam svakog četvrtka gledala emisiju o filmu "Sweet Movie". TV Politika je imala odličan filmski i serijski program. Naravno, nikada neću zaboraviti fantastičan filmski program na RTK i na Kanalu 9 tokom devedesetih, naročito u drugoj polovini.