Kada ste nepristupacni za ljude i to vam tesko pada

gost 260148

Zainteresovan član
Poruka
118
Sta radite da tu nepristupacnost promenite a znate koliko je ona losa jer zivite sa ljudima, morate da radite sa ljudima, morate da budete nasmejani a ne vecito namrsteni..ne mozete nikako da budete pristupacni, ne mozete da pokazete ni jednu emociju na licu i tesko vam to pada sto se ne osecate 'lako' u razgovoru sa ljudima.
vidite neke ljude koji su tako okretni i sa kojima je sve lako, i vi bi pozeleli da se osecate tako.

Poslednja izmena:
Depresija kao lose osecanje ne moze da se ispravi gledanjem...Iako logicki zvuci da bi moglo...
Radom moze, ima terapija koje u Brazilu i Indiji,i jedna u Londonu , to rade...
Depresivne govorne tehnike,nesto sto ovde medicinari bas ne mirisu ,postoji.
Britanski zavod za zdravstvenu zastitu (kapitalisticka zemlja ali im je zdravstvo besplatno) je razvio dva programa online pricanja radi lecenja depresija.
Ustvari konkurs pa dva izabrana resenja...Koristi se i kod shizofrenije,ali kod dva tipa, a kod jednog ne moze, zaboravio sam kod kojeg ne moze..

Otkud to meni?
Pa primetio sam da depresivcima godi ,a i nekim anksioznima takodje, narocito onima koji imaju drustvene fobije...
Ima jedna studija koja kaze da je jedan tip shizofrenije posredan,tj nastaje iz stalnih strahova a strahovi iz nemogucnosti prepoznavanja mimike lica...
Pa naleteo na netu, onda kontaktirao jednog iz tima i tako dosao u dodir sa tom pricom.
Sve je to posledica , tako britanci kazu, margaret tacer hladnog odnosa...
Tacnije imali su bujanje psihijatrijskih i depresivnih bolesti 1976 i tu oko....pa su se ozbiljno bacili na to...
Imaju programe i kroz ples, igre nisu striktne forme, vec ono kao ono vase gimnasticiranje za gumenim loptama ili step gimnastika..
Interesantno je da kad pustis snimak tih programa depresivcu, i to deluje...mada verovatno manje, ali deluje...

Sta radite da tu nepristupacnost promenite a znate koliko je ona losa jer zivite sa ljudima, morate da radite sa ljudima, morate da budete nasmejani a ne vecito namrsteni..ne mozete nikako da budete pristupacni, ne mozete da pokazete ni jednu emociju na licu i tesko vam to pada sto se ne osecate 'lako' u razgovoru sa ljudima.
vidite neke ljude koji su tako okretni i sa kojima je sve lako, i vi bi pozeleli da se osecate tako.

Nina sve tvoje teme imaju isti smisao.....KAda pomognes sebi nacices sama odgovor na sve tvoje teme.....
Prost odgovor ne postoji tipa - Obuci zeleni dzemper, bele cipelice, ocesljaj kosu u levo stavi snalicu, svetnu sminku i osmeh od uva do uva.......

Dao sam ti onaj link za onu psihoterapiju pozovi ih pitaj ih , kazi im svoj problem i pitaj ih da li ti mogu pomoci u vezi toga (mogu 1000%) i naravno pitaj ih koliko ce to da kosta sve pa preracunaj da li se uklapas u cenu...

JA od ovoga nemam nista niti sam neki prijatelj kolege i tako to, naisao sam na njih pa sam ti poslao u PP, a videla si sama sta je sve covek pozavrsavao i kakva zvanja ima......

ti se nadovezujes na onu moju temu, pa izuci umetnost komunikacije... i onda ce ti sve biti lakse.... to ti je kao da si na primer na casovima plesa, svi oko tebe znaju koraki a ti ne, vec bauljas... pa onda ces radje sedeti sa strane iako bi volela da znas da igras.... pa nauci igrati... sve je u praksi... iz skila dolazi i sigurnost... kad govoris sa nekim gledaj u oci, budi prisutna, pricaj bez previse analize, cisto iz zabave

a sto se tice svih tih dijagnoza koje ti nadenuse ovi internet psiholozi, mani se toga.... preporcujem jogu i meditaciju, odlicna stvar da ocistis um!

ti se nadovezujes na onu moju temu, pa izuci umetnost komunikacije... i onda ce ti sve biti lakse.... to ti je kao da si na primer na casovima plesa, svi oko tebe znaju koraki a ti ne, vec bauljas... pa onda ces radje sedeti sa strane iako bi volela da znas da igras.... pa nauci igrati... sve je u praksi... iz skila dolazi i sigurnost... kad govoris sa nekim gledaj u oci, budi prisutna, pricaj bez previse analize, cisto iz zabave

a sto se tice svih tih dijagnoza koje ti nadenuse ovi internet psiholozi, mani se toga.... preporcujem jogu i meditaciju, odlicna stvar da ocistis um!

pa razgovor sa psihologom nije na odmet kao ni joga

Ovo sto moras - pozeli, ovo sto ne mozes - mozes.
A ti ostali samo vestije glumataju, realno.
Uostalom, u toku dana odredi vreme za sebe kada si stvarno nedostupna, i sredi to ormance u glavi i srcu, pa trk medju ljude opet, s bilo kojim izrazom lica.

Prestanes da ubedjujes sebe da si nepristupacana ili prestani da budes nepristupacna.Meni se isto ponekad cini da sam nepristupacna za druge ljude ali kada se bolje zagledam u sebe, vidim da to zavisi od mene i vidim gde gresim.Mozda imam velika ocekivanja i visoke standarde.Sva sam nepoverljiva prema drugima,lako me je povrediti.Cesto stvaram odbrambeni zid oko sebe...pa se posle izvesnog vremena trgnem i pitam se sto to radim. Mislis da su ti ljudi koji sa lakocom stupaju u razgovor sa drugima srecni,zadovoljni?Mozda se nisi dovoljno potrudila da nadjes nekoga ko ce tebi odgovarati.Po ovome sto pises imam utisak da ti zelis nekome da odgovaras.Sto moras da se smejes ako ti se ne smeje?Sto mislis da moras da radis ono sto drugi ocekuju od tebe da radis?Trgni se malo.Pokazi samoj sebi da mozes,a ne da ubedjujes sebe da ne mozes nista da uradis.Znam da ces reci da je meni lako da ti "solim pamet"ali probaj i ti da promenis nesto u svoju korist.Nemoj sebe da krivis za neke stvari za koje nisi odgovorna, nije sve do tebe , problem moze da bude i u tvom okruzenju.Ovo je samo moje misljenje.Ti si ta koja zna i koja moze da oseti sta je za tebe najbolje .

Poslednja izmena od moderatora:
Prestanes da ubedjujes sebe da si nepristupacana ili prestani da budes nepristupacna.

što volim ova instant rešenja, uz motivacioni savet: ti to možeš... :roll:

nije toliko lako, koliko možda zvuči, pazi da ti kažem, najprirodnija stvar je socijalizacija, ali... ne može svako da se prilagodi svakome, ili okolnostima, neko ne može nikome, ili pak retko kome, to je već slučaj za razmatranje.
pričam o malo blažoj varijanti, gde recimo deluješ pristupačno, što je moj slučaj, bar na prvi pogled, ali ako pokušaš da mi se pribliziš, naletiš na zid. umem i da odbijam pojavom, zračim odyebom... to u retkim slučajevima emotivne, ili nervne rastrojenosti. u suštini sam jako zatvorena, ne nekomunikativna, ali nepristupačna da. delujem nezainteresovano, odsutno, i čak se ponekad osećam kao da ne pripadam tu, nebitno gde i nebitno sa kim, samo sevne: koji ću ja q ovde, ko su bre ovi ljudi... i ne trudim se da se uklopim, ili to sakrijem.
i nikada ne bih volela da budem otvorena knjiga, da mogu sa svima i u svemu da se nađem i snađem. pristupačna sam kada hoću i trebam da budem, mada se često dešavaju i blokade, da ne mogu. svako gurkanje u suprotnom smeru je kontraproduktivno.
u svakom slučaju, nit je lako, nit postoji instant rešenje za ovakve tipove zatvorenosti, asocijalnost je drugi problem i možda nema veze sa ovim što pričam, niti ima veze sa uvodnim postom. prosto mi je neverovatno da zamislim nekoga da je stalno namršten, što opet samo po sebi ne znači ništa, ali nekomunikativnost i izolacija uopšte se ne rešavaju savetima tipa: prestani da budeš takva.
izvinjavam se što nisam pročitala ceo post, i ako si ičim ublažila ovu prvu rečenicu kasnije, ovako kako zvuči mi liči na podyebavanje... edit: sad, kad sam pročitala sve, na to mi liči.
a u ovom slučaju, mislim na autorku teme, reći da je faza, ili lupiti dijagnozu tipa: depresija... ili da će proći samo od sebe, čini joj se medveđa usluga...

p.s. jel ima ovde ginekologa, kojim slučajem? nisam dobila, pa da pitam jesam li možda trudna? :sad2:

Poslednja izmena od moderatora:
što volim ova instant rešenja, uz motivacioni savet: ti to možeš... :roll:

nije toliko lako, koliko možda zvuči, pazi da ti kažem, najprirodnija stvar je socijalizacija, ali... ne može svako da se prilagodi svakome, ili okolnostima, neko ne može nikome, ili pak retko kome, to je već slučaj za razmatranje.
pričam o malo blažoj varijanti, gde recimo deluješ pristupačno, što je moj slučaj, bar na prvi pogled, ali ako pokušaš da mi se pribliziš, naletiš na zid. umem i da odbijam pojavom, zračim odyebom... to u retkim slučajevima emotivne, ili nervne rastrojenosti. u suštini sam jako zatvorena, ne nekomunikativna, ali nepristupačna da. delujem nezainteresovano, odsutno, i čak se ponekad osećam kao da ne pripadam tu, nebitno gde i nebitno sa kim, samo sevne: koji ću ja q ovde, ko su bre ovi ljudi... i ne trudim se da se uklopim, ili to sakrijem.
i nikada ne bih volela da budem otvorena knjiga, da mogu sa svima i u svemu da se nađem i snađem. pristupačna sam kada hoću i trebam da budem, mada se često dešavaju i blokade, da ne mogu. svako gurkanje u suprotnom smeru je kontraproduktivno.
u svakom slučaju, nit je lako, nit postoji instant rešenje za ovakve tipove zatvorenosti, asocijalnost je drugi problem i možda nema veze sa ovim što pričam, niti ima veze sa uvodnim postom. prosto mi je neverovatno da zamislim nekoga da je stalno namršten, što opet samo po sebi ne znači ništa, ali nekomunikativnost i izolacija uopšte se ne rešavaju savetima tipa: prestani da budeš takva.
izvinjavam se što nisam pročitala ceo post, i ako si ičim ublažila ovu prvu rečenicu kasnije, ovako kako zvuči mi liči na podyebavanje... edit: sad, kad sam pročitala sve, na to mi liči.
a u ovom slučaju, mislim na autorku teme, reći da je faza, ili lupiti dijagnozu tipa: depresija... ili da će proći samo od sebe, čini joj se medveđa usluga...

p.s. jel ima ovde ginekologa, kojim slučajem? nisam dobila, pa da pitam jesam li možda trudna? :sad2:

Ishitreno donosis sud o nekome.Nemam apsolutno nameru da nekog "podyebavam".Ja nisam pronasla nikakvo resenje problema.To je samo moje misljenje jer se i ja cesto osecam kao "Nina 85".

Večeras mi je veče za smeh. Očigledno.

Izvini ako je problem od takve vrste koji te muči i jede, jer je mene nasmijao; a najviše iz razloga što su ti ponuđena asilumska rešenja. Ono, lud si i leči se.

Nisi luda. Svet je lud. :mrgreen:

Ljude slične onima koje si predstavila (slične sebi?) zovem latentnim sociopatama. Obratiti pažnju na "latentno". Ne sekiraj se, nećeš ić okolo zavrčući glave kučićima i zaje.bavajući ljude da posluže u ko zna kakve ingeniozne nakane da porobiš planetu. (pretpostavljam. čim se sekiraš) Prosto se radi o manjku oseta.

Ne o nedostatku.

Ali čak i da nemaš nikakv oset za ostale; pa šta? To što ti osećaš kao deficit razumevanja socijalne korelacije; može biti i nerazumevanje idiotske socijalne korelacije; jel ti to nekad palo na pamet? Da li ne shvataš tuđe ponašanje zato što si umno sakata; ili zato što ga doživljavaš ko strano i neprirodno?

Fakt da se uvreženo ljudsko ponašanje doživljava ko strano i neprirodno nije dokaz kako si neizbežno ti luda.

Ovo je lud svet.

Ako stvarno imaš taj defekt; mimikrija je jedini odgovor. U pravu si, živiš s ljudima i među njima; i čak i da si sto posto u pravu doživljavajući ih kao čudne i nerazumljive; to ništa ne menja.

Ponašanje se da naučit kao i sve ostalo; a doneće ti skoro svaki benefit socijalne korelacije kojeg se možeš setit - i pali češće nego možeš i pretpostavit.

Nema potrebe da brineš.

Veruj. :mrgreen:

Back