Kada smo mi bili deca

sanja:
a arjackinje barjackinje?

i ko je uopste smisljao one pesmice uz lastis, tipa "ema, esesa..." ?

pa izmedju dve vatre?

i kako ono bese, "ja sam cika mika, ukrali mi bika, sa sva il' tri roga, sumnjam na .... ovoga?"

pa skolice... :lol:

moj muz ima drustvo iz osnovne skole, druze se vec evo 2. vek :), i povremeno polude i igraju se "zuce" pa se naplave samo tako!

ma super je biti dete!!! :lol:
i zelim da se nasa deca, kad porastu, secaju nekih smislenih i radosnih igara a ne teletabisa i pikacua!

E ljudi moje dete je malo, šta vam je to pikacu?

Ja sam živela u Šumicama, a baba mi je na Miljakovcu tako da sam igrala dve vrste lastiša. A strelice i lozinke, ili mu to beše ista igra samo sa dva imena. Sve sam pozaboravljala.
Igrali smo i kockice, nekad rukom, a nekad nogom.
haaaaaaaaaa prizivanje duhova.
Kuc, kuc.
Ko je?

sanja:
pikacu je pokemon, ma sta to bilo :?

Jao to su oni smešni mali stvorovi.
Kad je moja ćerka bila beba, dobijemo mi na poklon onaj vrtuljak sa muzikom što se kači iznad kreveca, ali ne sa pčelicama nego (kasnije ja otkrijem) sa tim pokemonima, a ja kao oduševljena, a prvi put ih vidim. Moram priznati da mi se ti novi super heroji uopšte ne sviđaju. Ja bih opet volela da gledam pčelicu Maju, Toma i Jerry-ja, Tarzana, pa čak i Štrum(p)fove ili da skupljam sličice Sara Kay, ali šta da se radi takva su vremena. Ako ikad ponove taj album obavezno ću da ga skupljam, jer sam stari izgubila u seljenju.

Gde me nadje!!!
Kako sam samo mogla i smela da zaboravim Saru Kej!? Pa ja imam njen album, pun puncijat!

Zahvaljujuci ovoj temi ponovo sam pogledala sebe nekadasnju. Toplo mi je od toga, dodje mi k'o basta sljezove boje...

A leksikoni? Sa onim slatkim pitanjem "Imate li simpatiju?"
Pa "Ko je najlepsa devojcica u razredu?" Tu se obavezno upisivalo ime najbolje drugarice, niposto neke odeljenske afektacije za kojim su trcali svi decaci! :lol:

zorab:
Pa "Ko je najlepsa devojcica u razredu?" Tu se obavezno upisivalo ime najbolje drugarice, niposto neke odeljenske afektacije za kojim su trcali svi decaci! :lol:
Vi ste ludi. :D :D :D :D
Leksikoni!
Pa sta mislis o ovom...SD
Ovo je najbolja tema od kad sam ja na krstarici.

Petka:
zorab:
Vi ste ludi. :D :D :D :D
Leksikoni!
Pa sta mislis o ovom...SD
Ovo je najbolja tema od kad sam ja na krstarici.

najbolja je zato sto smo je mi napravili takvom.
setili se detinjstva, postali iskreni i ostali :D
bez cinizma, sujete, i ostalog sto je na ovom forumu redovno.

Kad smo mi bili deca... citala se biblioteka "Lastavica".
Secate li se?
Tvrdo ukoricene knjige za decu a autori iz svih republika, pa i sire. Sto knjiga!
Otvoris, a unutra u karo poljima nacrtani Pinokio, lastavica, zamak, vitez, indijanac, i sto-sta jos... i voljeni poljar Lijan.
"Orlovi rano lete", eh! :lol:

''Дечаци Павлове улице'', ''Дружина Сињи галеб'', па онда Марк Твен, па Жил Верн...позаборављала сам већ...А волела сам и неког хрватског писца Ивана Кушана са сјајним дечијим књигама штампаним у библиотеци ''Вјеверица''... :)

Back