Kada razmisljanje pomaze, a kada povecava probleme

Hm, ne pomaze tu mnogo razmisljanje upravo jer se radi -po mom misljenju i na osnovu informacija gore o opsesivno kompulsivnom poremecaju.I tu su upravo prinudne misli problem.Ako su ti sada 22 godine i problem je poceo u tvojoj osamnaestoj, sto je vec dug problem.Opsesivno kompulsivni poremecaji su uglavnom hronicni i tesko iskorenivi, narocito samoanalizama..
Javi se kucnom lekaru za pregled krvne slike jer postoje odredjeni poremecaji koji takodje izazivaju anksioznost i opsesivne misli i ponasanje...

I pronadji bre pravog psihologa! Ovo kako si opisao kao da si bio kod neke babe Vinke na razgovoru..Moze i psiholog sto se bavi poremecajima kao bulimija i anoreksija.
Mda...Ponovo sam pažljivo pročitao šta je napisao i ne verujem da je u pitanju samo prisila...Mada će psihijatar tako i početi da ga tretira ili kao depresiju...
Obavezno da traži od svog izabranog lekara da ga pošalje ambulantnom psihijatru...Anoreksija govori u prilog i organskom poremećaju,ali
neka to lekar-psihijatar traži laboratoriju...Čak i okretniji lekar opšte prakse bi se snašao i rešio problem,naravno ako nije i psihotični poremećaj...
Nezahvalno je ovako preko foruma izreći Dg.
Uglavnom-nije za psihologa!

Dobro si to rekla. A i to je tacno da je preterano razmisljanje lose jer koliko sam cuo od nekog psihologa kome sam poslao poruku rekao mi je da preterano razmisljanje o sebi dodatno nadrazuje ono o cemu razmisljas. Rekao mi je su govor i zvakanje i gutanje automatske radnje. Tako da i ovo sto si rekla je tacno takodje. E sad ne znam gde je ta granica tj jel covek uopste ne razmislja o sebi sve postanu automatske radnje ili ponekad razmisli o sebi? I ja pocinjem da mislim da imam opsesivno kompulsivni poremecaj. Danas mi je naprimer prijalo da razmisljam o sebi i o osecanjima a evo vec sad osecam da treba da oladim i ne razmisljam o tome.

Znas sta ajd mi pomogni i odgovori na sledeca pitanja iskreno i bez pristrasnosti ili bilo cega.

1. Razmisljas li o ukusu hrane dok jedes? Non stop, ponekad (koliko cesto) ili nikad?
2. O cemu razmisljas dok jedes?
3. Kako prevazidjes stres?
Ovaj tekst je klasićan primer sudara racionalnog s iracionalnim! Razumnih kombinovanja vs senzacije i emocije!
Pravac kod psihijatra-mozak je organ kao i svi i kad dobije kijavicu-treba ga lečiti i negovati kao svaki drugi organ...;)

- - - - - - - - - -

Ovo je neki privatnik. E da sto se tice krvne slike i svega isao sam na analize svega i nemam nikakvi telesni poremecaj. Krvna slika mi je super, ekg super sve telesno super. Jedino psiha u p.m. :D Dragoljube o cemu ti razmisljas dok jedes? Kako prevazidjes stres? Kako mislis da se prevazilazi stres i strah?
Kako ću posle klope da dremnem,a kad se probudim,mogao bih kafu i pivkana,a posle ako bih još i kresnuo nešto-puna kapa!:lol:

Ovaj tekst je klasićan primer sudara racionalnog s iracionalnim! Razumnih kombinovanja vs senzacije i emocije!
Pravac kod psihijatra-mozak je organ kao i svi i kad dobije kijavicu-treba ga lečiti i negovati kao svaki drugi organ...;)

Tekst je rezultat mog pokusaja da resim problem sam godinama. A i odgovor na pitanja bi mi jako prijao. Bar da znam sta je problem. Moje preterano razmisljanje o tome ili nesto drugo.

- - - - - - - - - -

Hvala na odgovorima Dragoljube. De mi reci jos a kad pijes tu kafu i pivce o cemu tad razmisljas? Znas sta me buni kako coveku neka hrana odgovara a neka ne odgovara npr svidja mi se sladoled sa vanilom ali ne i sa cokoladom? Kako prosudis sta ti se svidja a sta ne? Ili svidja mi se jelen pivo a ne lav. Na osnovu cega covek to rasudi?

Poslednja izmena:
Da se ubacim samo za ovo. Mislim da bi ti pomoglo da shvatis sta drugi razmisljaju dok jedu i da li razmisljaju o ukusu i cemu vec. Zamisli da tebe neko pita sta razmisljas dok veze pertle na patici. Da li da zavezes masnicu, ili nekakav drugi cvor, ili da protnes pertlu kroz ovu rupicu ili onu, ili da ostavis zadnje dve rupice prazne, ili da i kroz njih protnes pertlu. Znaci jedenje je rutinska radnja o kojoj ljudi i ne razmisljaju toliko, a opsesivne misli mogu da se jave na bilo koju temu. Da li to bila ishrana, seksualno opredeljenje ili vezanje pertle.

Mada mozda moze da bude neki organski uzrok tom osecaju gadjenja prema hrani dok jedes, ne znam..

Poslednja izmena:
Da se ubacim samo za ovo. Mislim da bi ti pomoglo da shvatis sta drugi razmisljaju dok jedu i da li razmisljaju o ukusu i cemu vec. Zamisli da tebe neko pita sta razmisljas dok veze pertle na patici. Da li da zavezes masnicu, ili nekakav drugi cvor, ili da protnes pertlu kroz ovu rupicu ili onu, ili da ostavis zadnje dve rupice prazne, ili da i kroz njih protnes pertlu. Znaci jedenje je rutinska radnja o kojoj ljudi i ne razmisljaju toliko, a opsesivne misli mogu da se jave na bilo koju temu. Da li to bila ishrana, seksualno opredeljenje ili vezanje pertle.

Mada mozda moze da bude neki organski uzrok tom osecaju gadjenja prema hrani dok jedes, ne znam..
Odgovorio si umesto mene...:hvala:

- - - - - - - - - -

Da, zato i pitam ljude samo ne odgovara mnogo njih. Iskreno mislio sam da ljudima nije problem da razmisljaju o tome a zapravo je problem sto ja non stop razmisljam o tome... Pazi kad ne razmisljam mnogo o tome da jedem mislim da bih mogao i zabu da pojedem...
Onda ipak malo misli...:lol: Jadna žabica,neka krekeće...;)

Ono što sam ja shvatio u životu, to je da najbolje prolaze oni koji ne razmišljaju ništa i samo rade, bilo to pametno ili glupo... Prvo, ne opterećuju sebe, i oni su uglavnom zadovoljni, srećni, opušteni, a drugo, oni su toliko sebični, da znaju da će im neko obrisati dupe kada se useru, zato se i opuste i onda kake i tamo gde treba, i tamo gde ne treba. :)

I ja imam slican problem. Poceo sam da se analiziram da svesno uzivam u onome u cemu sam ranije uzivao ali mi ne ide :( Vec godinama imam problem sa ishranom jedva da jedem. Imam 22 godine a 53kg. 4 godine nisam ni kilo dobio na tezini. Znam da volim prirodu i pokusavam da uzivam ponekad u njoj ali mi ne ide. A kad zaboravim na to kako se osecam lakse mi je. O cemu vi razmisljate kad jedete? Razmisljate li o tome sta se desava u ustima mnogo, malo ili nimalo? Koliko cesto na dan pomislite na to sta se desava u ustima ili uopste i ne razmisljate o tome? Postavio sam slicna pitanja i na drugoj temi u nadi da cu sto ranije dobiti odgovor :) Pozdrav

zavisi šta jedem,uglavnom razmišljam o stotim stvarima,o svemu sem o hrani..
izuzetak su jagnjeća rebarca i dobro vino...kad to ukombinujem razmišljam samo kako mi je lijepo i kako je život lijep,i kako su rebarca jebeno ukusna..:p

Back