Kada počinjemo da umiremo ?

Covek umire kad se zatvori u 4zida, izgubi volju za bilo kakvim desavanjima spolja, suncem i kontaktom sa prirodom i drugim ljudima, neko to zove depresijom, ali tako pocinje umiranje pre smrti. Bezvoljnoscu da se prikljucis svemu sto je zivo napolju, iako naizgled imas dovoljno uslova za to

E ovo je dobro,kad shvatimo da starimo.
U teoriji počinjemo da umiremo kad se rodimo jer početak starosti.
Sad individualno je kad ces da shvatiš. Neko ni u sto godina ne shvati,blago njemu.
Ovih dana baš mislim,kolko sam stara i koliko mi još ostaje.Komletna konfuzija.Brojka je tu neminovna.
Sta da radim?

Za vas mlade ovde je apstraktan pojam,jer niste još stigli u takozvanu starost,koja je neminovna ako imate sreće da ne otegnete papke pre ili mnogo pre.
Ja se računamo ovih dana...još 10 godina kvalitetnog života,kako da ih iskoristim?
Posle se zna šta je,starost,bolest,tuga.
Kakvi 2 metra ispod zemlje,sačuvaj me Bože,koji Barbari još to rade!?
Kremacija kulturno,jer patim i od klaustrofobije.

Мислим да човек никада не умире осим ако није у питању природна смрт или неке друге природе. Али са психолошке тачке гледишта, човек је "машина" која је "програмирана" да никада не одустане од себе и да се бори против наше жеље за самодеструкцијом.

Узећу сопствени пример након покушаног суицида. Дубоко у себи то сам желео, али је ум непрестано гурао ту идеју ван главе. Силио сам себе, али некако се та "машина" не предаје и не допушта да падне иако ја то желим. Иронија? Желим одузети себи живот, а моје тело се бори против мене ударајући контру, фасцинантно.
Sta se desi sa tom 'masinom'kada se covek stvarno dokrajci?koliko puta sam cula da je nekome bilo dosta zivota pa se eto ubio i olaksao sebi..

Back