Kada nas zivcira necija ruzna navika..

Moj otac strasno mljacka kada jede i jako me iritira. nekada ne mogu da izbegnem njegovo prisustvo kada to radi. To me strasno nervira. Sta da radim, kako da podesim sebe da ne reagujem na to?

Molim bez neslanih sala!

Hvala!

Nije nam problem što neko mljacka, već je problem što je taj neko naš.
Mi bismo voleli da nama dragi ljudi budu savršeni, a to ne ide onako kako smo zamislili.
Moje najstarije dete mljacka i niko od ukućana to ne može da iskoreni.
Stalno gunđamo i opominjemo, a rezultata nema. Ako ne može dete da se prevaspita, kako onda očekivati da se starija osoba promeni.
Inače, baš me briga kad neko nepoznat mlacka ili halapljivo jede.

I ja imam slican problem sa majkom al sva sreca vrlo retko jedemo zajedno,pa mi to nije toliki problem.
A skapirao sam da me to nervira samo kad na to obratim paznju(znaci mogu da to primetim nekad neposredno pre nego sto zavrsim sa jelom,jer jednostavno do tog trenutka nisam obracao nikakvu paznju na okolinu,al mislim da sam to nesvesno ucinio). Verujem da je tebi tesko skrenuti paznju,pogotovo sto ti se to cesto desava.
Mozda mozes to da shvatis kao neku vezbu,da probas da ostanes smiren,da pokusas da ne obracas paznju na to jer ces u zivotu naici na mnoge gore situacije pa ako taj metod sad usavrsis mnogo ce ti biti lakse kasnije. ;)

To bi moglo biti kao Law of Attraction,znaci sto budes vise razmisljao o tome i pridavao mu znacaj,vise ces na to obracati paznju i vise ce te nervirati.
Sigurno da nije lako, ali pokusaj,to ti jedino resenje. Sumnjam da ce se problem sam od sebe resiti.

Moj otac strasno mljacka kada jede i jako me iritira. nekada ne mogu da izbegnem njegovo prisustvo kada to radi. To me strasno nervira. Sta da radim, kako da podesim sebe da ne reagujem na to?

Molim bez neslanih sala!

Hvala!
nezreo si i ovo nije sala..nauci da prihvatis tudje ''mane'' po tvojoj proceni..nervira i mene sto kevi skripe zubi kad jede ali sta jel treba zbog mene da ne jede s tih par zuba sto joj ostadose

Samo kad to cale radi. Pa jos posle uzme pa isisava iz zuca valjda zaostalu hranu pa proizvodi onaj uzasan zvuk!

Zato sam te i ono pitao.
Ja mislim da je problem u tebi, mislim na tvoje nesvesno, na sta te taj zvuk podseca, mozda potice jos iz ranijeg detinjstva ili te otac nervira na neki drugi nacin a to se manifestuje kroz banalne njegove mane.

Preispitaj samog sebe. Razmisli o tome.

Sve se da primetiti od gore pomenutih stvari...mljackanje, srkanje, ne znam kako da nazovem onaj zvuk istiskivanja ostataka hrane iz zuba, meni ništa od toga ne smeta, e i da podrigivanje....ništa kao komentari o jelu...to me izluđuje....moglo je ovako, ja ovako ne spremam, naravno u smislu, moje je bolje, valjanije....ili ja u ovo ovo ne stavljam, na šta li to liči?...kada neko iznese neki recept.....nije dobro umućen margarin.....onda sezona zimnice i ajvara, donošenje na posao i utrkivanje čiji je bolji, ajvar recimo...pa boja, jača crvena ili bleđa crvena.....
Nikada i kada je nešto stvarno neukusno, ne komentarišem jelo...pa ni kada je restoran u pitanju...samo da neko ne pomisli da često idem, naprotiv....a primetim kada je nešto baš dobro, manje dobro ili loše

ја кад навалим на семенке, само је једна особа која је иначе пицајзла, рекла да џвањкам:zcepanje:
(не кажем да је постављач теме пицајзла, особу и не познајем, овај"мој" је пицајзла)
ал ми било смешно...ето...

Back