@bruzlika
*** pa ti imas bas ograniceno misljenje...
"a kad bi neko usao i pogledao njihove slike iz profila provalio bi kako izgledaju i koliko su poremecene osobe"
bravo.
ne znam koji ku.ac ti studiras psihologiju cim mozes da imas ovako glupe zakljucke..
Glupa i ogranicena mozes da budes samo ti a ne moje misljenje/zakljucci
To se zove facijalna ekspresija i po slikama se moze mnogo zakljuciti...Naime obican covek laicki gledano nista ne moze reci.........
Telo i faca, na slici i njihova estetika i umetnost su samo odraz duhovnog zdravlja i ponasanja.....Telo i lice,pogled,namrstenost izbecenost i sl su samo ljusture koje se oblikuju onako kako mi mislimo osecamo ponasamo se itd.......
Imas hiljadu teorija i istrazivanja o tome.......
Neki covek koji je na slikama izbecen namrgodjen izgleda kao da ima sizofreniju ili manijako depresivnu psihozu ili histeriju ne moze bas "lepo" da ispadne na slici......Cak i laik to vidi "oci su ogledalo duse" a kamoli strucnjak......Nase lice i facijalna ekspresija se formira onako kakvi smo mi iznutra......Ako smo mracni,hejteri vidimo svet samo kao crno,svaki dan smo mrzovoljni,povlacimo se u svoj svet,asocijalni smo - to se sve vidi na licu tj fotkama.........
Isto tako i ako se neko non stop oblaci u crno,ima neke tripove,misli da je drugaciji,poseban (uvod u psihoze) od ostalih ljudi, pravi idiotske face i grimase,iz ociju mu "viri" zlo taj ne moze da izgleda "lepo" na slikama.....Nije dzabe takva slika a ustvari on je humorista i veseljak u zivotu.........
Tako da zayebi ti da kazes sta su predrasude.......
Za sve te osobe sto su u DARKu i oblace se u crno i tripuju se moze se objaviti cela knjiga......
Evo postoji istrazivanje u psihologiji o tome - tj procena psihickog stanja osobe po identifikaciji boja:
Psihopatologija likovne ekspresije
Ćuk-Jovanović Lidija, Đokić Katarina
Institut za neuropsihijatrijske bolesti 'Dr Laza Lazarević', Beograd
Sažetak
Cilj rada je primena novog aspekta - kolorne analize psihopatološke likovne ekspresije pacijenata sa shizofrenijom. U radu se analiziraju preferetne boje i kombinacije boja u bazi, središtu i vrhu likovne celine i interpretira njihovo značenje u Frilingovom psihološkom ključu boja.
Ključne reči
Shizofrenija; kolorna analiza; psihološki ključ boja
Reference
Adorno, T.V. (1979) Estetička teorija. Beograd: Nolit
Arnheim, R. (1981) Umetnost i vizuelno opažanje - psihologija stvaralačkog gledanja - nova verzija. Beograd: Univerzitet umetnosti
Atniv, F. (1977) Proces stohastičke kompozicije. u: Eko Umberto (ur.) Estetika i teorija informacija, Beograd: Prosveta, str. 133-143
Čelebonović, A. (1987) Iza oblika. Beograd: Nolit
Hamaš, B., Kemelj, K. (2001) Svet slike-Slika sveta. Beograd: Dereta
Heimendall, E. (1961) Licht und Farbe. Ordnung und Funktion der Farbwelt. Mit einem Geleitwort von Carl Fridrich von Weizsacker. Berlin
VBS7
Jung, K.G. (1996) Dinamika nesvesnog. Novi Sad: Matica srpska
Kostić, P., Divac, M. (1999) Praktikum Mahover testa - Crtež ljudske figure. Beograd: Društvo psihologa Srbije - Centar za primenjenu psihologiju
Milovanović, D., Milovanović, S. (1999) Dijagnostička vrednost likovne ekspresije u psihijatriji. Beograd: Medicinski fakultet - CIBIF
Pajin, D. (1994) Religija i likovnost. Beograd: Nolit
Petrović, S. (1986) Metafizika i psihologija slike. Niš: Gradina
Trstenjak, A. (1987) Čovek i boje. Beograd: Nolit
Uzelac, M. (1991) Stvarnost umetničkog dela. Novi Sad: Književna zajednica Novog Sada
Zurovac, M.M. (1994) Simbolička epifanija mističnog. u: Pajin D. (ur.) Religija i likovnost., Beograd: Nolit
Tako da pre ce biti da si ti ogranicena i poremecena i ti i ona Mrs Sick(bolesna=prevod) kad imas one izbecene slike kojima mogu da se plase mala deca kad nece da slusaju roditelje

ne znam koji ku.ac ti studiras psihologiju cim mozes da imas ovako glupe zakljucke..
Eto za taj ku'ac je studiram da bih mogao da identifikujem takve likove koje jos drustvo nije uspelo da skloni u neku instituciju............
Jel treba jos neka referenca??????
Nemojte samo da me zainatite da pocnem da pisem blogove o vama sa dubinskim osvrtom na vase licnosti iz svih pravaca psihologije i psihijatrije.......