Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 88.734
Pa zar DOS nije to rešio sa svojim partnerima?Kad ih drzava tuzi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa zar DOS nije to rešio sa svojim partnerima?Kad ih drzava tuzi.
Nije,oni su mislili da ce preko toga uci u EU,ako ne tuze,ali su se zaebali.Treba da ih tuze ovi sto sad vladaju.vucko i daca,oni su ih i izazvali,da nas bombarduju.Pa zar DOS nije to rešio sa svojim partnerima?
A u stvari Srbi “izazvali” Klintona? Aj ćao Jole, ode ti na ignore.Nije,oni su mislili da ce preko toga uci u EU,ako ne tuze,ali su se zaebali.Treba da ih tuze ovi sto sad vladaju.vucko i daca,oni su ih i izazvali,da nas bombarduju.
Konkretno objasni šta treba Srbija i Srbi da rade da bi bili prihvaćeni i ravnopravni sa yom zapadnom međunarodnom zajednicom? Jel' treba na tribinama da urlamo zajedni sa srbofobskim komšijama "ubi ubi Srbina" ili da kažemo kako smo mi genocidan narod, da slavimo oluju zajedno sa komšijama, da se izvinjavamo što su proterali stotinama hiljada Srba sa svojih ognjišta, da kažemo da noje bilo žrtava u Jasenovcu i drugom stratištima već da su to bili humani radni logori? Da.platimo milijardama u odštetama od koje se Srbija nikada nebi oporavila, ds dami hrvatima sve do Zemuna, da damo šiptarima sve do Niša, da Srbe u Bosni pretvorimo i manjinu bez prava glasa. I sve to da učinimo opet to nebi bilo dovoljno ni komšijama ni yom "civilizovanom" zapadu za kojim zjapiš. Jel' treba ka kažemo da nam je čitava istorija sastavljena od bajki, da su crkve i manastiri na Kosovu šiptarski i da su ih oni gradili a mi eto njih proterali i preuzeli sve? Šta još treba da činimo, da se izvinjavamo onima šyk su nas bombardovali da jednostavno budemo krivi za apsolutno sve? Ne, ni to nebi bilo dovoljno jer neki nemogu da žive bez Srbofobije i mržnje iako su ispunili svoje tisućljetnje snove. Što???....jer svoju izmišljenu nacionalnost i poreklo samo mržnjom prema Srbima mogu da opravdaju, da Srpski jezik svojataju i čitavu Srpsku istoriju nazivaju mitomanijom iako imamo istorijskih, arheoloških i kulturnih dokaza za sve tvrdnje, ne tebi i drugima je lakše sam govoriti protiv svega što podržava Srbsko biće.Kad se kaže međunarodna zajednica, to nisu nikakve imaginarne "crkve" već upravo naši najbliži susedi, region u kojem živimo i zemlje sa kojima moramo da sarađujemo i uklapamo se. To je zapad, jer tu geografski i pripadamo. Možemo mi da maštamo o nekoj trećoj opciji, ali realno, komšije ne biraš i sa njima moraš da deliš dvorište. Odnos prema "međunarodnoj zajednici" je zato pre svega odnos prema okruženju sa kojim moramo da funkcionišemo. Umesto toga mi biramo inat i durenje na nepravdu, kalimero politiku, umesto da tražimo način da se izborimo i uklopimo.
Znaci li to da Srbija treba da plati odstetu NATOu?Pa zar ne rece Slobo da je NATO pobedjen ?
Neoliberalni kapitalizam gde se lopovska vlast sve vise bogati a gradjani grcaju u dugovima, gde su sve fabrike rasprodate i unistene, gde se beneficije daju strancima koji pokupe kajmak i odu iz zemlje, gde radnici, nasi radnici trpe tamo neke Korejance i rade u pelenama...jel takav kapitalizam?
Kad se kaže međunarodna zajednica, to nisu nikakve imaginarne "crkve" već upravo naši najbliži susedi, region u kojem živimo i zemlje sa kojima moramo da sarađujemo i uklapamo se. To je zapad, jer tu geografski i pripadamo. Možemo mi da maštamo o nekoj trećoj opciji, ali realno, komšije ne biraš i sa njima moraš da deliš dvorište. Odnos prema "međunarodnoj zajednici" je zato pre svega odnos prema okruženju sa kojim moramo da funkcionišemo. Umesto toga mi biramo inat i durenje na nepravdu, kalimero politiku, umesto da tražimo način da se izborimo i uklopimo.
Zasto da plati kada je Vucic postavio Blera i Sredera za savetnike?
Nije,oni su mislili da ce preko toga uci u EU,ako ne tuze,ali su se zaebali.Treba da ih tuze ovi sto sad vladaju.vucko i daca,oni su ih i izazvali,da nas bombarduju.
U zatvor neće, ali da budu savetnici Vučiću, hoće.Kada će Klinton, Bler, Solana, Šreder, Džejmi Šej i Vesli Klark da dođu u Srbiju na izdržavanje zatvorskih kazni?
Za nesrecne nase politicke izbore cena ne postoji.Moracemo mi njima da placamo otstetu?
Dokolica.Koji je uopste smisao pokretanja ove teme u ovom trnutku?
Vi još čekate NATO da vam plati 200 milijardi?SR Jugoslavija je 1999 se borila protiv terorista UCK ( Amerika ih je prvo stavila na listu teroristickih organizacija, a posle su ih skinuli, kao popravili su se) koji su hteli protivpravno da ocepe deo drzave. Nato je reako da je UCK upravu i bombardovao tada SR Jugoslaviju, gde je poginuo veliki broj civila, vojnika, policajaca i nacinjena velika materijana steta koja se procenjuje na 100 milijardi $, a proslo je vec 30. godina znaci kamata jos 100 milijardi $.
Klasicna agresija na suverenu zemlju, bombaradovali i kao nikom nista.
Kada ce Nato da se izvine i da plati ratnu odstetu ?
Konkretno objasni šta treba Srbija i Srbi da rade da bi bili prihvaćeni i ravnopravni sa yom zapadnom međunarodnom zajednicom? Jel' treba na tribinama da urlamo zajedni sa srbofobskim komšijama "ubi ubi Srbina" ili da kažemo kako smo mi genocidan narod, da slavimo oluju zajedno sa komšijama, da se izvinjavamo što su proterali stotinama hiljada Srba sa svojih ognjišta, da kažemo da noje bilo žrtava u Jasenovcu i drugom stratištima već da su to bili humani radni logori? Da.platimo milijardama u odštetama od koje se Srbija nikada nebi oporavila, ds dami hrvatima sve do Zemuna, da damo šiptarima sve do Niša, da Srbe u Bosni pretvorimo i manjinu bez prava glasa. I sve to da učinimo opet to nebi bilo dovoljno ni komšijama ni yom "civilizovanom" zapadu za kojim zjapiš. Jel' treba ka kažemo da nam je čitava istorija sastavljena od bajki, da su crkve i manastiri na Kosovu šiptarski i da su ih oni gradili a mi eto njih proterali i preuzeli sve? Šta još treba da činimo, da se izvinjavamo onima šyk su nas bombardovali da jednostavno budemo krivi za apsolutno sve? Ne, ni to nebi bilo dovoljno jer neki nemogu da žive bez Srbofobije i mržnje iako su ispunili svoje tisućljetnje snove. Što???....jer svoju izmišljenu nacionalnost i poreklo samo mržnjom prema Srbima mogu da opravdaju, da Srpski jezik svojataju i čitavu Srpsku istoriju nazivaju mitomanijom iako imamo istorijskih, arheoloških i kulturnih dokaza za sve tvrdnje, ne tebi i drugima je lakše sam govoriti protiv svega što podržava Srbsko biće.
Nikada.SR Jugoslavija je 1999 se borila protiv terorista UCK ( Amerika ih je prvo stavila na listu teroristickih organizacija, a posle su ih skinuli, kao popravili su se) koji su hteli protivpravno da ocepe deo drzave. Nato je reako da je UCK upravu i bombardovao tada SR Jugoslaviju, gde je poginuo veliki broj civila, vojnika, policajaca i nacinjena velika materijana steta koja se procenjuje na 100 milijardi $, a proslo je vec 30. godina znaci kamata jos 100 milijardi $.
Klasicna agresija na suverenu zemlju, bombaradovali i kao nikom nista.
Kada ce Nato da se izvine i da plati ratnu odstetu ?
Ja se slažem sa tim untrašnjim problemima koje si naveo i da je stanje u Srbiji na vrlo niskoj lestvici koje ide ruku uz ruku za korupciju, kriminal, medijske bljuvotine i mnogo drugog, međutim to ni najmanje ne menja odnos zapada i suseda prema Srbiji. Srbija je jednostrano osuđena od istih da je jedini i isključivi agresor a da još i ne pominjemo nedavni gest "civilizovane" Nemačke u UN da Srbiju proglasi genocidnom državim i narodom. Meni se više čine da države koje su sprovodile genocid nad Srbima j prošlim ratovima koriste prilike da svoje prošlost peru preko Srbije i Srpskog naroda. Zayo se Srpske žrtve i stradanja nigde ne pominju jel' treba i mi da ih zapostavimo i ignorišemo da bi se dodvaravali tom istom zapadu koji nikada apsolutno nikada Srbiju i Srpski narod neće doživljavati ravnopravnim, već narodom drugog i trećeg reda. Jedna stvar je želja mnogih da bidu deo te Evrope u slozi miru, prijateljstvu i prosperitetu , a dali je to izvodljivo, možda u nekoj dalekoj budućnosti kada bi Srbija i Srpski narod pojeo sva g#vna koji taj zapad i susedi su posr@li, priznali sve što od nas traže i zaboravili i zapostavili čitavu istoriju, stradanja i srž naše narodnosti i duha.To što nabrajaš su karikature i ekstremi koje niko normalan ne traži. Prihvatanje i ravnopravnost se ne dobijaju time da se odričemo sebe, nego time da izgradimo državu u kojoj institucije rade, gde se poštuje zakon, gde su mediji slobodni i gde je korupcija suzbijena. To su univerzalne stvari koje svaka ozbiljna zemlja mora da ispoštuje da bi je drugi doživljavali kao pouzdanog partnera.
Komšije i region će nas uvek okruživati, ne možemo da ih promenimo, ali možemo da biramo kako ćemo da funkcionišemo, da li kroz saradnju i praktične dogovore, ili kroz večiti inat i durenje. Ako izaberemo ovo drugo, stalno ćemo se vrteti u krug i pričati da su svi protiv nas.
Uostalom, zapitaj se samo jednu stvar. Kako to da u Evropi 30 država živi u miru, saradnji i poštovanju, uprkos tome što imaju burnu istoriju gde je svako sa svakim ratovao, a oko Srbije stalno neke tenzije? Za početak moramo da skapiramo da je problem u nama. Znam da ne prija, ali činjenice su činjenice. Mi smo nadžak baba Evrope. Zato nas svi i tretiraju kao gubavce.
Zagorac, jel' ti visiš na Krstarici da bi imao višednevne doze Srbofobskog fiksa i pri tom osećajući zadovoljstvo imaginarne superiornosti?Vi još čekate NATO da vam plati 200 milijardi?
A da otvorite GoFundMe "Za reparacije", možda skupite bar za jednu sijalicu na Gazeli.
To ti je nešto gdje nema za džabe...lazanja za tebe Mr Lazanjski -GarfieldBrw, šta mu to dođe taj “region”? Ono kao zonska liga?
BTW...ima sporazum Ante Pavelića i Milana Stojadinovića...sve "ljudi" lijepo izdogovarali pa izvoli..BTW, koliko je tvoja Hrvatska to “platila odštete” zbog Pavelića i NDH? Ili je to za vas normalno?
Stvarno cijenim tvoju duboku introspektivnu analizu Krstarice i stripova, ali kad te već toliko zanima, ja sam tu svaki dan za dobru dozu smijeha kad vidim kakve glupe teme otvarate i kako se mitomani dodatno zakopavaju u vlastite teorije.Zagorac, jel' ti visiš na Krstarici da bi imao višednevne doze Srbofobskog fiksa i pri tom osećajući zadovoljstvo imaginarne superiornosti?
Rado sam čitao Zagora i čika nekada, bili su mi najdraži likovi Luna Magnus stripova, pa zato ću da ću da ti podelim jedan savet da je život kratak da se troši u mržnji, sprdnji i sputavanju naroda po geografskim osnovama koje niko od nas nije birao prilikom začeća već eto geografski rulet je to odredio. Da si se ti rodio nekoliko stotina kilometara dalje, verovatno bi sad visio na nekom Hrvatskom sajtu i sprdavao se sa Hrvatima.