Kada će da puknu influenceri?

Ja to pitam onako iz glave, nisam čitao o tome ali evo sad pitam gugla i on mi kaže

Da li su influenceri u padu?

To je javna tajna influenserskog marketinga: u poslednje dve godine zabeležen je primetan pad u performansama – posebno u metrikama dosega i angažovanja – sadržaja koji su generisali uticajni ljudi na Instagramu.

Sa napretkom veštačke inteligencije doći će do smanjivanja uticaja influensera pre svega jer će AI ponuditi personalizovaniju verziju savetnika, više prilagođenu nečijim potrebama. Već sad bi čovek mogao da se osloni na neke sisteme ali još uvek ni lični kompjuteri ni AI mašine nisu toliko napredni da bi mogli napraviti oštar rez u odnosu na influensere

Pa ne vidim da će uskoro.

Ljudi su sve vise i vise lenji i ne zele da čitaju. Ne žele da temeljno prouče nešto što ih interesuje, ne žele da utroše vreme, hoće sve servirano. Tu nastupaju influenseri, koji za određenu tematiku serviraju na tanjiru sve gotove odgovore. A kakav je kvalitet tih odgovora, to se retko ko pita.

Jedino, što reče gore kolega, da AI preuzme ulogu. Ali AI je već sad odličan za one koji umeju da postave kvalitetan prompt, međutim uglavnom ljudi koji su spremni da utroše vreme i energiju da kreiraju dobar prompt su oni koji inače nisu lenji i koji ne vide te influensere.

Mislim da, pošto ljudi postaju sve lenji i sve površniji, da će influenseri dugo da cvetaju.

Sa napretkom veštačke inteligencije doći će do smanjivanja uticaja influensera pre svega jer će AI ponuditi personalizovaniju verziju savetnika, više prilagođenu nečijim potrebama. Već sad bi čovek mogao da se osloni na neke sisteme ali još uvek ni lični kompjuteri ni AI mašine nisu toliko napredni da bi mogli napraviti oštar rez u odnosu na influensere
Influenseri su uspešni baš zato što su ljudi.
Svaki od njih je osvajao svojom originalnošću.
Ljudi su željni drugih ljudi.

Ne znam koji su porivi da neko ima toliku veru u svemoć veštačke inteligencije.

Pa pre neki dan u jednoj grupi na fb žena postavlja 4 slike , i tekst da je na osnovu prve tri slike svojih prostorija, opisala AI njihov izgled i pitala kako da uredi narednu prostoriju u sličnom stilu, i četvrta slika koju je okačila je predlog AI za uređenje te prostorije. Pa da vidiš, i nije loše :)

Pa pre neki dan u jednoj grupi na fb žena postavlja 4 slike , i tekst da je na osnovu prve tri slike svojih prostorija, opisala AI njihov izgled i pitala kako da uredi narednu prostoriju u sličnom stilu, i četvrta slika koju je okačila je predlog AI za uređenje te prostorije. Pa da vidiš, i nije loše :)
Baš sam juče otvorio temu o toj "proširenoj realnosti"
Ima dosta toga dobrog

Šta mislite, kada će da puknu influenceri?
Pojedinačno kad se zgade samima sebi ili određenom postotku publike.
Kolektivno nikad - ljudi su ovce i stalno traže neke koje će pratiti...

Jedino što bi ih moglo otpuhati je kataklizma svjetskih razmjera ili dublji razvoj transhumanizma i šira kolektivna uvezanost, tako će se smanjiti potreba za tolikim influenserima...

Odvratno...otvorim Pinterest kada ono 80% sadrzaja AI slike...na youtube shorts jos uvek nije vecina ali ih ima sve vise i vise...
Lepo je to, odličan recept da nas Al odvoji od interneta i otera u prirodu.
AI ima moju punu podršku (odnosno ljubitelji AI - a) da prave slike, fotografije, pišu pesme uz pomoć AI -a, komponuju muziku.
Ogadio nam se TV, ogadiće nam se i internet (Bože daj uz pomoć AI- a) pa ćemo se lepo družiti čovek sa čovekom.

Back