Kad vas izda osoba iz blize familije?

Sta se smatra blizom familijom? :p i u kom smislu izdao?

Najbitniji mi je odnos sa roditeljima, sestrom, eventuelno nekom/im tetkom, rodjakom (kad je rodbina u pitanju)....od njih ocekujem maksimalnu angazovanost u svemu sto je za mene bitno i isto im nudim.....uvredilo bi me da mi ne veruju jer "krvnicki" radim svakodnevno na nasim odnosima..kad su sitnice u pitanju, opusteno...ostala familija me neinteresuje...ono zdravo, kako, sta ima, zez, smeh kad se sastanemo (sto je jako retko i odgovara mi) i to je to..ne ocekujem od njih nista.....a i ne pruzam im nesto posebno....stoga me i ne dotice da li mi veruju ili ne...

Ljudi su generalno navikli da im se daje a da sami ne ulazu skoro pa nikakav napor u odnos..e takva je moja bliza familija...ali na srecu svi su daleko pa i kad odem u Srbiju mnoge zaobidjem...ne smatram da sam zbog toga nekulturna, bezobzirna i sl., vec jednostavno hocu svoj mir...ne mogu da delim svoja osecanja kapom i sakom sa svima..ja se fokusiram na najbitnije i tu dajem mnogo...

Kako se tada osecate? Kada rod veruje vise drugima nego vama?

To je jako često, na žalost!
Čak su i osobe koje žive pod istim krovom esto stranci u svakom smislu te reči. Štaviše, nekad svoje bližnje uzimamo zdravo za gotovo i ne cenimo ih, to je ovde učestala pojava.

Šta da radiš - primiš to k znanju i ideš dalje.
Krvno srodstvo nije ganancija bliskosti i poverenja uvek, na žalost.

mene moja mama prevarila za kintu. moja mama. neverovatno. ali sta, ne ljutim se, njoj kinta treba vise nego meni, znaci stvar ni ne pominjem. pre desetak godina kupio plac ja neki 4km od centra Bgda, povoljno satro, ali dobra kao investicija, 50+ ari, danas se bas tu puno gradi i strasno skup svaki m2. ali posto ne zivim u Srbiji papire napravio na nju, da je ona je vlasnik. mislim ona je to prodala ladno i troskari parice zadnjih par godina :)

isto jedan rodjak me prevario, u isto vreme na istom mestu, iz istog razloga sto ne zivim tamo ja zaposlio njega kao coveka od poverenja da bude direktor, i kad sam provalio da me vacari, kraducka, kazem mu da je izbacen i trazim drugog preko oglasa normalnog coveka. i covek zapali ladno, sa svim parama iz posla koje nisu bile ni sve moje! skrivao se neko vreme, mada nisam ga ni jurio, sta da mu radim, ne zelim krsim zakon, a po zakonu to u Srbiji tada bilo komplikovano (kazu advokati), i posle normalno covek zivi sredio se, kupio stan, dobar auto, svoju firmu otvorio, zivi filmski. zena deca plus juri te sponzoruse beogradske, svi misle baja. prevarant jedan lopov nepismen eto.

mene moja mama prevarila za kintu. moja mama. neverovatno. ali sta, ne ljutim se, njoj kinta treba vise nego meni, znaci stvar ni ne pominjem. pre desetak godina kupio plac ja neki 4km od centra Bgda, povoljno satro, ali dobra kao investicija, 50+ ari, danas se bas tu puno gradi i strasno skup svaki m2. ali posto ne zivim u Srbiji papire napravio na nju, da je ona je vlasnik. mislim ona je to prodala ladno i troskari parice zadnjih par godina :)

isto jedan rodjak me prevario, u isto vreme na istom mestu, iz istog razloga sto ne zivim tamo ja zaposlio njega kao coveka od poverenja da bude direktor, i kad sam provalio da me vacari, kraducka, kazem mu da je izbacen i trazim drugog preko oglasa normalnog coveka. i covek zapali ladno, sa svim parama iz posla koje nisu bile ni sve moje! skrivao se neko vreme, mada nisam ga ni jurio, sta da mu radim, ne zelim krsim zakon, a po zakonu to u Srbiji tada bilo komplikovano (kazu advokati), i posle normalno covek zivi sredio se, kupio stan, dobar auto, svoju firmu otvorio, zivi filmski. zena deca plus juri te sponzoruse beogradske, svi misle baja. prevarant jedan lopov nepismen eto.

tebe baš krenulo:mrgreen:

Kako se tada osecate? Kada rod veruje vise drugima nego vama?

pod familijom i rodom podrazumevam jedino roditelje
a ne znam na koji način bi oni mogli da me izdaju
niti očekujem od njih po difoltu neku podršku, blagonaklonost, afirmativnost...

a ovako inače vrlo pipavo i podozrivo ulazim u odnose sa ljudima
tako da neki problem ne može da me zatekne i šokira i šta već...

u svakom slušaju je trulo
al ništa meni bez mene

Back