Kad vam roditelji prete

giravaru

Primećen član
Poruka
633
Kako se postaviti kad vam roditelji prete da ce vas ostaviti bez imovine, naravno njihove stecene.
I kako se poneti kad ocajnici trazite pomoc (zdravlje u pitanju) imaju stan gde zive i garsonjeru (koja je godinama prazna), novcanu, a oni jednostavno nece da prodjau garsonjeru!!! A onda u nekim momntima cujem e kad prodamo garsonjeru zivecemo kao ljudi!!!!
Kako bi se vi poneli? Ja vise ne znam!!!!!

Ne znam koja su moja prava, pitam ljudski, da li su i vasi roditelji takvi, jer oko mene svi imaju roditelje koji se muce i dan danas da deci daju sto vise mogu. A ja kad mi treba za zdravlje, dobijam odgovor, mi ne mozemo da ti pomognemo suludo je prodavati garsonjeru (sto i jeste do nekle), a opet izmedju sobom se prica da hoce da je prodaju da bi uzivali u zivotu????

Kako se postaviti kad vam roditelji prete da ce vas ostaviti bez imovine, naravno njihove stecene.
I kako se poneti kad ocajnici trazite pomoc (zdravlje u pitanju) imaju stan gde zive i garsonjeru (koja je godinama prazna), novcanu, a oni jednostavno nece da prodjau garsonjeru!!! A onda u nekim momntima cujem e kad prodamo garsonjeru zivecemo kao ljudi!!!!

Rodielji raspolazu svojom imovinom,
i imaju pravo da ostave kome hoce.

Ja bi gledala da se brinem za roditelje , i odrzavam barem fer odnose...
kako ne bi dolazilo do situacija da mi bas to kazu....

Prodaja nekretnina da bi se pokrili svakodnevni izdaci je - van pameti - tako da su ti roditelji u pravu :hvala:

Meni nikada neprete tako nešto. Mama kad se naljuti ona zapreti, skupiću ja svoje stvari, uzeću vam polovinu svega što imam I odoh ja u svoj zavičaj (Beograd). Nedoživljavamo je ozbiljno kad to kaže, ali otkud znaš, može se stvarno nekada otkačiti neki šraf u čoveku...

Ne znam koja su moja prava, pitam ljudski, da li su i vasi roditelji takvi, jer oko mene svi imaju roditelje koji se muce i dan danas da deci daju sto vise mogu. A ja kad mi treba za zdravlje, dobijam odgovor, mi ne mozemo da ti pomognemo suludo je prodavati garsonjeru (sto i jeste do nekle), a opet izmedju sobom se prica da hoce da je prodaju da bi uzivali u zivotu????

Saznaj. Ako nece da ti daju novac iako je zdravlje njihovog deteta u pitanju, onda imate gadan problem u odnosima. Ili su oni jednostavno sebicni.

A sto ne izdaju garsonjeru? Tako ce ostati njihova, a imace prihode od nje da uzivaju u zivotu. Ili tebi da pomognu.

Kad se moja majka naljuti kaze da sam rasipnik da ce ona raspolagati svojom penzijom . Sve troskove cu ja placati jer cu ionako
naslijediti njen dio kuce . Ona ce od svoje penzije da ustedi 300 evra mjesecno . Fora je u tome sto je njena penzija manja od navedenog iznosa !:D

Rodielji raspolazu svojom imovinom,
i imaju pravo da ostave kome hoce.

Ja bi gledala da se brinem za roditelje , i odrzavam barem fer odnose...
kako ne bi dolazilo do situacija da mi bas to kazu....

Prodaja nekretnina da bi se pokrili svakodnevni izdaci je - van pameti - tako da su ti roditelji u pravu :hvala:

Mislim da si pogrešno shvatila zašto postavljačica teme postavlja ovo pitanje,

Poslednja izmena od moderatora:
Saznaj. Ako nece da ti daju novac iako je zdravlje njihovog deteta u pitanju, onda imate gadan problem u odnosima. Ili su oni jednostavno sebicni.

A sto ne izdaju garsonjeru? Tako ce ostati njihova, a imace prihode od nje da uzivaju u zivotu. Ili tebi da pomognu.

Mislim da zdravstveni problem ( možda bi postavljačica teme, ako hoće mogla reći šta je u pitanju) zahteva veću sumu novca koja se ne može ostvariti izdavanjem garsonjere.Suviše malo novca na mesečnom nivou i za neku ozbiljniju popravku zuba a kamoli za teže probleme.

Poslednja izmena:
Na tvoju žalost, roditelji imaju svako pravo da raspolažu svojom imovinom, i nisu dužni da se brinu o tebi sem ukoliko sama nisi više sposobna za to, a nema ko drugi (supružnik, tvoja deca). Ne znam kakvi ste ljudi niti kakvi su vam međusobni odnosi, možda bi taktičniji pristup uz posredovanje treće strane (prijatelji, familija) pomoglo da nađete zajednički dogovor.

Nažalost žene tj. ćerke su više izložene ovakvom slaboumnom ponašanju roditelja.Da je u pitanju sin, neki nestašan momak koji trenira karate, možda bi usvojili njegove sugestije.

Živimo u zemlji gde pretnje i nasilje opet nažalost mogu bolje proći od diplomatije.

Poslednja izmena:
Koliko jaznam,
nekretnine se prodaju jedino ako se ulaze u neke druge nekretnine,
i dalju investiciju.

Bilo cije da su....

Roditelji znaju da se ponasaju kako ne valja, sto je ljudski...
Ali opet, to je mali procenat njih.... Uglavnom roditelji imaju najbolju naeru za svoje dete, i vide bolje, jer imaju zivotni iskustvo.

Pa , kada si sve rekao, reci i za sta i koliko novca ti je hitno potrebno za lecenje ??!

Koliko sam razumela, tvoji roditelji pored stana u kome žive, poseduju i garsonjeru, a tebi je zdravlje ugroženo......pritom si ti njihovo dete....
Ne znamo kompletan problem, koliko si zaista zdravstveno ugrožena da bi oni prodali taj mali stančić...ukoliko je zdravstveni problem veliki...roditelji su, blaga je reč sebični, ukoliko je manji, u tom slučaju, možeš se dogovoriti sa njima da izdaju stan i tako ti omoguće lečenje....
Međutim oni bi ga prodali, samo u slučaju, po tvojoj zadnjoj rečenici " da bi uživali u životu"....tužno

Na tvoju žalost, roditelji imaju svako pravo da raspolažu svojom imovinom, i nisu dužni da se brinu o tebi sem ukoliko sama nisi više sposobna za to, a nema ko drugi (supružnik, tvoja deca). Ne znam kakvi ste ljudi niti kakvi su vam međusobni odnosi, možda bi taktičniji pristup uz posredovanje treće strane (prijatelji, familija) pomoglo da nađete zajednički dogovor.

Aha, znaci ako je bolest takvog tipa da iziskuje poprilicna materijalna sredstva koje neko ne moze sam da obezbedi iz nekih razloga, a roditelji imaju mogucnost da mu pomognu, to ne treba da ucine i puste svoje rodjeno dete da umre ne daj boze, jer oni imaju sva prava raspolaganja svojom imovinom.
Tacno je da imaju, ali ako nece za svoje dete da se poture, za koga ce? Mozda zet/unuci nisu u mogucnosti da pomognu u potpunosti ili nisu u mogucnosti da pomognu uopste.
Ja generalno ne razumem sebicne roditelje. S tim sto takvi roditelji sa punm pravom ocekuju da se dete o njima brine kada oni onemocaju.

Koliko sam razumela, tvoji roditelji pored stana u kome žive, poseduju i garsonjeru, a tebi je zdravlje ugroženo......pritom si ti njihovo dete....
Ne znamo kompletan problem, koliko si zaista zdravstveno ugrožena da bi oni prodali taj mali stančić...ukoliko je zdravstveni problem veliki...roditelji su, blaga je reč sebični, ukoliko je manji, u tom slučaju, možeš se dogovoriti sa njima da izdaju stan i tako ti omoguće lečenje....
Međutim oni bi ga prodali, samo u slučaju, po tvojoj zadnjoj rečenici " da bi uživali u životu"....tužno

Pokušavam da shvatim psihopatologiju takvih ljudi, ali me ne ulazi u glavu da nekog boli ***** za zdravlje svog deteta zbog sopstvenog uživanja.
Izvinjavam se postavljačici teme, ali ne bih žalio da takve roditelje kada počnu da uživaju strefi neka srčka ili šlog.Dva dobra- čudovišta van ovog sveta, a ona nasleđuje.

Pisao sam o zakonskoj obavezi, nisam advokat, samo sam svojevremeno konsultovao radi slične situaciju kod sebe, i dobio takav odgovor. Šta je moralno ne znam, ja sam želeo u jednom trenutku da se odreknem roditelja jer dalja briga šteti meni, ali ne može, tako da prvi ne smem da zamerim ikome. Možemo sada pričati šta mislimo da bi trebalo, ali u takvoj situaciji ne možemo određivati drugima, i zato ostaje samo predlog da se nađe drugi pristup do njih, kako neko pomenu makar da ih izmanipulišeš. Jer nema leba da se čeka od drugih da postupaju svojom voljom u skladu sa našim uverenjima zared nečega što ne vide kao svoje dobro.

Pokušavam da shvatim psihopatologiju takvih ljudi, ali me ne ulazi u glavu da nekog boli ***** za zdravlje svog deteta zbog sopstvenog uživanja.
Izvinjavam se postavljačici teme, ali ne bih žalio da takve roditelje kada počnu da uživaju strefi neka srčka ili šlog.Dva dobra- čudovišta van ovog sveta, a ona nasleđuje.

Nisam primetila da je tu iko pomenuo uživanje.......

Da imaju jedan stan. I tu zive. Ja sam neki novac vec prikupila jel radim a od njih sam mislila da pozajmim ili ako zele da prodaju, a nece, mi daju oko 1500e, Koliko bi mi inace pripalo zakonom jer je u pitanju ginekiloska intervencija. Nije zezanje, nego odsrtanjivanje necega, nebitno sada. Da vas me maltretiram. I tako saznah da nece da pomognu, isplakala Sam se I idem dale. Sta cu!

Poslednja izmena:

klasicna emocionalna ucena na kojoj pocivaju mnogi porodicni odnosi sirom sveta.

otvoreno razgovarati sa njima

klasicna emocionalna ucena na kojoj pocivaju mnogi porodicni odnosi sirom sveta.

otvoreno razgovarati sa njima

Ma reći - izaći će te u hronici, medijima, ceo komšiluk će znati, da ste svom detetu lišili zdravstvenu pomoć, nikad više nećete imati ugled.Nikad.A svi će vas zajebavati i vrteti glavom govoreći vidi cicije koje škrtare na bolesnom detetu.:mrgreen: Treba biti odresit i odlučan, hvatati na strah takve sorti ljudi, jer jedino jedino čega se plaše je strah od gubitka "ugleda".

Poslednja izmena:

Back