Kad shvatite

Ako počneš da čeprkaš i ispipavaš zašto te taj neko ne voli na način koji ti je potreban uglavnom ćeš doći do toga da te uopšte ne voli.

Slazem se sa ovim...kad proceprkas dodjes do saznanja da si toj osobi draga, zanimljiva i svasta po nesto jos....ali to nije ljubav....
Cim neko nudi "mrvice" ( po vasim kretirerijumima ) i nema za to neki odgovarajuci razlog i traje predugo vremena znaci samo da nije dovoljno zainteresovan za vas...i u takvo vezi uvek nesto fali...
Sad, ko voli mrvice nek izvoli...

Slazem se sa ovim...kad proceprkas dodjes do saznanja da si toj osobi draga, zanimljiva i svasta po nesto jos....ali to nije ljubav....
Cim neko nudi "mrvice" ( po vasim kretirerijumima ) i nema za to neki odgovarajuci razlog i traje predugo vremena znaci samo da nije dovoljno zainteresovan za vas...i u takvo vezi uvek nesto fali...

e o tome i pricam:ok:
i najgore sto neko moze da uradi je da na razne nacine izigrava klovna kako bi ga taj neko "zavoleo".

ps. al dobro, ja nisam razumela temu....

e o tome i pricam:ok:
i najgore sto neko moze da uradi je da na razne nacine izigrava klovna kako bi ga taj neko "zavoleo".

ps. al dobro, ja nisam razumela temu....

Opet isto, da li ste nekad bili u vezi gde ljubav i strast obostrano postoji, ali ste
različiti i potoji mnoštvo stvari kroz koje treba da se prilagodite, da li onda
odustati jer nije sve pod konac ili se potruditi? Dakle dati šansu toj osobi.
Vidim, da po pojedinima ovde to odmah znači da treba seći, crno-bela
varijanta.
I "izigravanje klovna" je plitko razmišljanje, nije to način da bi se dvoje usaglasilo.

Opet isto, da li ste nekad bili u vezi gde ljubav i strast obostrano postoji, ali ste
varijanta.
I "izigravanje klovna" je plitko razmišljanje, nije to način da bi se dvoje usaglasilo.

:think: osoba koja zeli sve pod konac bi mogla malo da preispita svoje kriterijume, zelje..itd...i dati sansu sebi...a ne partneru...

Naravno, ako su dvoje dugo vremena zajedno i još se nije rodila ljubav ili
zaljubljenost nije prešla u istu, "džabe ste krečili"...

Hm...:think: kad zena napise da se trudi da poboljsa odnos to obicno znaci da zeli da partner oseca, voli kao ona...sto je prosto nemoguce...ne volimo svi na isti nacin, niti mozemo da osecanja iskazujemo na isti nacin...
Mislim da treba svako da se zamisli sta, kako i koliko nudi svom partneru....da se prilagodi razlikama, mozda uvidi da ima tu nesto lepse....

Znam par gde on njoj sve ugadja, ljubi je grli mazi i pazi a dvolican je do bola i krese sa strane...dok postoje mozda muskarci/devojke koje ne vole toliko cesto da se maze, paze ali su srcem i telom ipak vasi....
Treba dobro izvagati sta dobijas, gubis u odnosu, koliko ti neko znaci kako se ne bi zavaravali da cete dobiti nesto sto mozda nikad necete.......mislim da su ipak bitni ljubav, postovanje, neko ko je tu kad nam zatreba od nekih banalnih stvari i sitnica koje mozda i nisu toliko bitne...

Ako vam pak nesto fali u odnosu kompenzirajte to na neki drugi vama mio nacin sa partnerom...ne cekajte da on nesto uradi kako bi se promenio i bio vama po godu....

Bravo, slazem se sa tobom :)

posle svega kroz sta sam prosla pocela sam da se pitam da li moja zelja za tim kako da me neko voli uopste ima dobrobiti za mene.....jer, vec duze vreme imam coveka pored sebe koji mi je ponudio neke nove aspekte ljubavnog odnosa a koje nisam imala do sada i u kojima se nisam snalazila i zakljucila sam da u ljubavi jos imam sta da ucim i da upoznajem sebe......

varijanta.

u uvodnom je navedeno nesto drugo kao problem, ne prilagodjavanje dvoje ljudi, navikama ili karakterima.
i ako se vratim na uvodni....
kad te neko "ne voli onako bas..", u mom recniku to znaci da te NE VOLI. i neko je lpo objasnio, mozes da mu se svidjas, da si mu draga i sve......ali te u sustini NE VOLI.
a sad okreces temu na prilagodjavanje partneru, razlike itd.
ajde odluci se sta je tema pa da pricamo a da se ne ljutis jer ti se necije misljenje ne svidja.

u uvodnom je navedeno nesto drugo kao problem, ne prilagodjavanje dvoje ljudi, navikama ili karakterima.
i ako se vratim na uvodni....
kad te neko "ne voli onako bas..", u mom recniku to znaci da te NE VOLI. i neko je lpo objasnio, mozes da mu se svidjas, da si mu draga i sve......ali te u sustini NE VOLI.
a sad okreces temu na prilagodjavanje partneru, razlike itd.
ajde odluci se sta je tema pa da pricamo a da se ne ljutis jer ti se necije misljenje ne svidja.

Pa lepo sam napisala:

da vas ne voli na način koji je vama potreban..da li istrajavate i poboljšavate
odnos, trudite se ili dižete ruke:)?

Dakle, da li tu postoji pitanje
voli ne voli, to je mogla samo tvoja mašta da doda...mislim nećemo kao đaci prvaci čitati reči.

Poslednja izmena:

Није у питању количина љубави, него начин на који нам је неко пружа!
Људи су различити, имају различите визије о томе шта је љубав и како се она испољава...а ако љубав не испољавају на начин на који партнер схвата љубав - то не значи да га не воле.

Figurativno rečeno.. to je odgovor za one koji smatraju ili ili.
Misliš:mrgreen:.

Pa ne valja cepidlaciti i uvek traziti "greske" kod partnera....ako smatramo da ne dobijamo nesto na nacin na koji bi zeleli, treba prvo sebe preispitati zasto je tome tako..ne verujem da moze opstati veza gde dvoje ljubav pokazuju na totalno suprutan nacin...znaci dok ste zajedno, prihvatljiva ti je ta manja razlika...znaci ne ocekuj da se on promeni jer tako samo nezadovoljstvo raste, vec pokusaj tu sitnicu da prihvatis ili se mrdni i ucini nesto kako bi sa partnerom na neki nacin ispunila taj deo koji ti fali...

Npr. ako te partner dobro ihebe a ne seti se, ma ni na pamet mu ne pada da ti ubere cvet, kupi neki lep poklon,a ti si romanticar do neba...nadjete se negde na sredini pa ga zamolis da to ucini zbog tebe bar jednom godisnje...ili trazis vise seksa...missim bolje biti izhe*an, cvece ionako uvene...:mrgreen:

Nagadjam nemam pojma kakve sitnice su u pitanju...ali sitnice cesto mnogo znace...ako se ne tretiraju kako treba, moze da se razvije big problem....

Није у питању количина љубави, него начин на који нам је неко пружа!
Људи су различити, имају различите визије о томе шта је љубав и како се она испољава...а ако љубав не испољавају на начин на који партнер схвата љубав - то не значи да га не воле.

Nisam ni mislila na kolicinu, vec na nacin...jer zena koja ne dobija ljubav na nacin na koji misli da je ispravan, misli da dobija mrvice od partnera...
Ipak su dela ta koja najvise pokazu neciju ljubav...ako je nacin ispoljavanja iste totalno razlicit ( ona nevidjeni romanticar, on totalni ledenko pri iskazivanju emocija ) tesko ce takva veza da opstane ako se ne kompenzuje nesto...

Ali valja se zamisliti koliko je osobi zaista stalo...cesto u vezama postoji dosta toga sto se ne moze objasniti, cega osoba ni sama nije svesna iako tvrdi da nas voli...
Mnogi nisu nacisto sa sobom iako deluje da jesu...

Pa ne valja cepidlaciti i uvek traziti "greske" kod partnera....ako smatramo da ne dobijamo nesto na nacin na koji bi zeleli, treba prvo sebe preispitati zasto je tome tako..ne verujem da moze opstati veza gde dvoje ljubav pokazuju na totalno suprutan nacin...znaci dok ste zajedno, prihvatljiva ti je ta manja razlika...znaci ne ocekuj da se on promeni jer tako samo nezadovoljstvo raste, vec pokusaj tu sitnicu da prihvatis ili se mrdni i ucini nesto kako bi sa partnerom na neki nacin ispunila taj deo koji ti fali...

Npr. ako te partner dobro ihebe a ne seti se, ma ni na pamet mu ne pada da ti ubere cvet, kupi neki lep poklon,a ti si romanticar do neba...nadjete se negde na sredini pa ga zamolis da to ucini zbog tebe bar jednom godisnje...ili trazis vise seksa...missim bolje biti izhe*an, cvece ionako uvene...:mrgreen:

Nagadjam nemam pojma kakve sitnice su u pitanju...ali sitnice cesto mnogo znace...ako se ne tretiraju kako treba, moze da se razvije big problem....

Па управо о томе је тема (бар како сам је ја схватила): колико дуго смо спреми да истрајемо у настојањима да прихватимо оно што нам не одговара, или колико дуго смо спремни да ''се мрдамо'' да би веза опстала, да би се развила и да бисмо обоје макар приближно задовоили своје потребе у њој....

Па управо о томе је тема (бар како сам је ја схватила): колико дуго смо спреми да истрајемо у настојањима да прихватимо оно што нам не одговара, или колико дуго смо спремни да ''се мрдамо'' да би веза опстала, да би се развила и да бисмо обоје макар приближно задовоили своје потребе у њој....

DOBWO!!!:evil:
neka se onda napise uvodni kako treba a ne tu da nagadjamo sta je pesnik teo a sta nije :rtfm:

колико дуго смо спреми да истрајемо у настојањима да прихватимо оно што нам не одговара, или колико дуго смо спремни да ''се мрдамо'' да би веза опстала, да би се развила и да бисмо обоје макар приближно задовољили своје потребе у њој....

da vas ne voli na način koji je vama potreban..da li istrajavate i poboljšavate odnos, trudite se ili dižete ruke?

Зар ово није једно исто?

da vas ne voli na način koji je vama potreban..da li istrajavate i poboljšavate
odnos, trudite se ili dižete ruke:)?

Analiziranje, istrajavanje i poboljsavanje, stare zenske zablude....

pocetak kraja....
Nazalost,Stroncijum je u pravu...:(
ako te neko ne voli na isti nacin koji pre,mozes da probas,da se trudis,da se boris,ali ako se on ne bori,ako se ne borite oboje za tu ljubav,ako je samo jedan akter...onda je jasno ko u toj vezi vishe voli...
shto se mene tiche,ne znam.najverovatnije bih otisla cim bi pocelo tako neshto....jer ne bih mogla da podnesem secanje na ono jako shto smo bili i na bol onoga shto smo sad.Mrzim to,kad se neke velike ljubavi gase tiho i polako umiru,radije ako je onda tako,idi odmah,jer nema nishta bolnije nego ostati i gledati neshto veliko kako se lagano.....gasi.
Moguce je promeniti se,ja sam pozitivna uvek verujem ukoliko oboje zele da se bore za tu ljubav shto da ne...mada nekad trebas pustiti da te izgubi...Da oseti on malo kako je biti bez tvoje blizine,paznje,ljubavi,neka mu bude hladno malo kad se vrati u prazan stan,neka u toku dana { i/ili} noci zatvori oci i pomisli na sekund '' Boze shto bih voleo da je ona sad tu '' ,nek oseti kako je to kad hoce nekom da se poveri,teshko mu je i dodje kuci.. ali tebe nema.Neki se tad opasulje,probude nekako iz ucmalosti i shvate koliko vole tu osobu,samo postoji mala kvaka,tad obicno bude previshe kasno....da se povrati druga strana. Ljudi previshe zdravo za gotovo uzimaju jedni druge...imaju bezuslovnu paznju,ljubav,stalno neko oko njih i ljubav nije cenjena i neprimetna je jer se podrazumeva da je tu,i previde je vremenom...kao neka stara vaza na stolu,kad je prvi put dobijes svi je hvale,ulepsava prostor,primecuju je,ali vremenom i sad se vi smejte shto vazu koristim za primer:lol: ali bilo shta shto je prvo primetno,i posle,kad je tamo uvek,postaje jednolicno,jer ne zna da se ceni jer nije vishe posebno...e onda da vidimo kako ce biti kad se te stvari sklone,kad dodje uvece mrtav umoran u prazan stan gde sve je mracno,nema nikoga,nema te lepe vaze na postolju koja je uveseljavala prostor.A tuzno je to shto ljudi cene ono shto vole kad kada ga izgube.....hoces li mu faliti ? Hoces.

Bash steta...zar ne?

P.S. ne ide mi postovanje ovih nedelja pa se izvinjavam na bad quality:rumenko:

Poslednja izmena:

Back