Kad shvatite

da vas ne voli na način koji je vama potreban..da li istrajavate i poboljšavate
odnos, trudite se ili dižete ruke:)?

:)
voleli su me razliciti muskarci.
ni jedan na nacin koji je meni potreban.
od nekih sam odustala ja, neki su odustali od mene.
tajna je negde izmedju
ne treba ni da se trudis previse
ne treba ni da odustanes
istrajavas nezno, kao sto u meko savijenoj ruci drzish pesak
dok ti je ljubav u srcu, umesto gorcine
kad pocnes da zameras, da brojis, da udaras recke, vreme je za odlazak..

:)
voleli su me razliciti muskarci.
ni jedan na nacin koji je meni potreban.
od nekih sam odustala ja, neki su odustali od mene.
tajna je negde izmedju
ne treba ni da se trudis previse
ne treba ni da odustanes
istrajavas nezno, kao sto u meko savijenoj ruci drzish pesak
dok ti je ljubav u srcu, umesto gorcine
kad pocnes da zameras, da brojis, da udaras recke, vreme je za odlazak..

istina je , kao i uvek, negde "izmedju"

ljudi ne shvataju, da je resenje u , kako da kazem, u menjanju
kad su dvoje formiranih ljudi zajedno, neminovno je da se moraju malo i promenuti, kako bi mogli da opstanu kao par
nemoguce je naci savrseno poklapanje, razumevanje
mora biti malo i kompromisa, malo poverenja, razumevanja, shvatanja, uvazavanja potreba i onog drugog a ne samo svojih, jer u ovoj igri nema pobednika ni pobedjenih i nikada nije neko u pravo a drugi u krivu
jer u konacnici ....gube oboje :(

Koliko puta ti je zaista uspeo sav taj trud, istrajavanje i poboljsavanje :confused:
Zaista mislim da to uspeva u tako malo slucajeva da je vise rec o statistickoj gresci nego o zivotnom obrascu.
I zato mislim da je tipicno zenski zaljubiti se u jednog za koga vidis da nije za tebe, a onda verovati da ces ga promeniti.
To ne ide ako covek sam nema volje da se promeni, ako sam ne vidi gde gresi i ako sam ne zeli da se trudi.

Не, не мислим да ћу променити ЊЕГА, него мењам своје понашање у циљу бољег функционисања везе...

Само два пута сам била у таквој ситуацији, оба пута сам се годинама упињала да разговарамо, да увиђамо проблеме, да покушамо обоје да правимо уступке...бла, бла.... оба пута сам на крају одустала. :(

Али и даље не желим да верујем да је ''или сте се потрефили Божијим провиђењем - или нисте'', ја и даље некако мислим да ми (обоје) треба свесно да градимо и развијамо везу....

Не, не мислим да ћу променити ЊЕГА, него мењам своје понашање у циљу бољег функционисања везе...

Само два пута сам била у таквој ситуацији, оба пута сам се годинама упињала да разговарамо, да увиђамо проблеме, да покушамо обоје да правимо уступке...бла, бла.... оба пута сам на крају одустала. :(

Али и даље не желим да верујем да је ''или сте се потрефили Божијим провиђењем - или нисте'', ја и даље некако мислим да ми (обоје) треба свесно да градимо и развијамо везу....

Pa ne kazem ja da verujem u to bogom dano poklapanje. To je bajka. Sigurno da se moramo prilagoditi partneru. Ali, mora i partner nama.
I sama si rekla da si menjala SVOJE ponasanje ali da je promena sa druge strane izostala.

Ja nisam za to da se po svaku cenu prilagodjavamo i menjamo, ako druga strana:

a) ima neke osobine za koje procenjujem da ih nikad nece promeniti, zato sto ih prosto voli kod sebe, ma kako besmislene i destruktivne bile. Ili ih pak nije svesna i smatra da su drugi pogresni a ona ispravna, mada ceo svet misli drugacije

b) osoba nema kapacitet da se menja, tj. obecava i trudi se, ali jednostavno ne moze da se pomakne dalje od pocetka

Pod a) podrazumevam ljubomoru, paranoicne tipove licnosti, preterane egoiste, tvrdoglave mazge, preterano odgovorne ili pak preterano neodgovorne osobe, sitnicare i zakerala, uopste, one osobine za koje sam potpuno siguran da su tesko promenljive i da su ukorenjene crte karaktera.
Tu mislim da zene uglavnom grese, jer probaju da od sitnicara i neodgovornog tipa naprave tolerantnog i odgovornog, ili pak od svadljivog i ljubomornog egoiste, pomirljivog i briznog oca i muza. To ne ide i to se pokazalo na hiljadama primera

Ako počneš da čeprkaš i ispipavaš zašto te taj neko ne voli na način koji ti je potreban uglavnom ćeš doći do toga da te uopšte ne voli.

Pa nije pitanje Zašto, ti se uhvatio kao pijan plota "ne voli pa ne voli":zper:.

Ali u svakom slučaju ne delim mišljenje sa tobom, svi smo različiti i
svako na svoj način ispoljava emocije.

da vas ne voli na način koji je vama potreban..da li istrajavate i poboljšavate
odnos, trudite se ili dižete ruke:)?
Naravno da treba dici ruke,samo sto ja ,kao vecina drugih to nikako da shvatim....odnosno shvatam,al ne primenjujem...

LJudi vole na razlicite nacine,svako na sebi svojstven,i to ti odgovara ili ne,prihvatas ili ne prihvatas,ali jedno je sigurno-ne mozes promeniti nacin na koji te neko voli...dakle,TI ne mozes promeniti,ali TAJ NEKO ukoliko mu je zaista stalo moze sebe da menja,ne sustinski,svakako,ali prosto moze da obrati paznju na te male stvari koje nedostaju,da bi se reklo da voli na pravi nacin..ali najcesce je problem u tome sto ljudi koji imaju problem"ne voli me na pravi nacin"ne vide da tu ljubavi ustvari nema...to je ona dobra stara-HE IS JUST NOT THAT INTO YOU..svako ko voli,potrudice se da voli na "pravi nacin"...i to je cela mudrost....

Naravno da treba dici ruke,samo sto ja ,kao vecina drugih to nikako da shvatim....odnosno shvatam,al ne primenjujem...

LJudi vole na razlicite nacine,svako na sebi svojstven,i to ti odgovara ili ne,prihvatas ili ne prihvatas,ali jedno je sigurno-ne mozes promeniti nacin na koji te neko voli...dakle,TI ne mozes promeniti,ali TAJ NEKO ukoliko mu je zaista stalo moze sebe da menja,ne sustinski,svakako,ali prosto moze da obrati paznju na te male stvari koje nedostaju,da bi se reklo da voli na pravi nacin..ali najcesce je problem u tome sto ljudi koji imaju problem"ne voli me na pravi nacin"ne vide da tu ljubavi ustvari nema...to je ona dobra stara-HE IS JUST NOT THAT INTO YOU..svako ko voli,potrudice se da voli na "pravi nacin"...i to je cela mudrost....

Nije svako ni u mogućnosti da voli
na "pravi način", ali ako je trud tu, onda je relativno ok, o tome se i priča,
o radu obostranom, da li da ga bude ili ne. Što se tiče ima li ljubavi
ili ne, ponavljam po x-ti put, tema nije postavljena sa tim pitanjem
kao diskutabilnim, polazi se od toga da ljubavi ima. Dešavali
su se svima nama takvi odnosi manje više, pa da čujemo iskustva,
da li ste se odustajali ili išli dalje i dublje u priču.
Malavelika, Koto, Hellen i još poneki su razumeli i odgovorili na temu.

Back