Kad postaje laksi...

Bolje da je tamo. :mrgreen:
Komično je da na temi gde se tapšemo međusobno po leđima što nam život nije lakši, nekim drugima spočitavamo što ne hrle oduševljeno da rade poslove koje mi ne bismo radili ni u ludom stanju. :lol:
Koje to poslove mi ne bi radili?
Evo ti reci za sebe?
Ja ne mogu da se zakunem ... Nikad ne reci nikad...
Ne bih volela da radim kao prostitutka nikad... Svaki drugi posao je za mene posten ...

Mi imamo vocnjak iza kuce, dosta veliki, za nas ...
Voce stize sezonski, uvek imamo sveze ali i mnooogo vise cesto bude, nego sto nam je potrebno ...
Mm, moji, njegovi, deca i ja kupimo kajsije i kruske za rakiju... Beremo tresnje visnje itd... Itd...
Uvek, podvlacim UVEK zovemo sve prijatelje, da dodju i naberu sebi voca, i za sve ove godine, mozda je dvaput neko od njih dosao... Mrzi ih
A kad pitam jel volis? Obozavam? Jel imas ? Nemam. Aj dodji naberi? E paaaa videcu...
Ja sam u pocetku brala i nosila ali nisam ni ja luda ;)
Mm jedva nasao druga da mu da(pokloni) sve jabuke, samo da dodje i pokupi ih i pece rakiju ili sta god hoce sa njima. Niko nece!
Lakse otici u radnju i kupiti kilo 68 puta prskanih jabuka ;)
Cicak se zalepi,provocira namerno da dobije reakciju,da joj uspe tema i tako ubija vreme jer od dosade ne zna sta ce sa sobom.
Nepostovanje i ismevanje ljudi sa teskim zivotima me uvek izbaci iz takta.Taj lazni elitizam je iritantan do besvesti.
Prolazne stvari nisu "tezak zivot" .
Neresiva agonija svakodnevnice jeste.
Ovde ima ljudi npr. poput Linejne e to je recimo tezak zivot.Jedan od primera.Ima ih jos dosta,da ne nabrajam,zaboravicu nekog;ljutice se.Zbog svih ljudi sa zaista teskim zivotima me nepostovanje i ismevanje izbacuju iz takta.

Ovde su "najveci problemi" prolazne stvari koje problemi nisu zato sto imaju resenje izvodljivo u realnom zivotu.

A ti znas sta koga ovde zulja?
Znas sta mene zulja? Moje probleme jel? :lol:

Da ti kazem nesto zauz,
Kad ti je dete samo prehladjeno, je ista muka kao i bilo koja druga najveca na svetu.
Moras prihvatiti to!
Svakome je svoja muka najveca!
Prestani porediti tudje muke

- - - - - - - - - -

Bolje da je tamo. :mrgreen:
Komično je da na temi gde se tapšemo međusobno po leđima što nam život nije lakši, nekim drugima spočitavamo što ne hrle oduševljeno da rade poslove koje mi ne bismo radili ni u ludom stanju. :lol:

Cicak se zalepi,provocira namerno da dobije reakciju,da joj uspe tema i tako ubija vreme jer od dosade ne zna sta ce sa sobom.
Nepostovanje i ismevanje ljudi sa teskim zivotima me uvek izbaci iz takta.Taj lazni elitizam je iritantan do besvesti.
Prolazne stvari nisu "tezak zivot" .
Neresiva agonija svakodnevnice jeste.
Ovde ima ljudi npr. poput Linejne e to je recimo tezak zivot.Jedan od primera.Ima ih jos dosta,da ne nabrajam,zaboravicu nekog;ljutice se.Zbog svih ljudi sa zaista teskim zivotima me nepostovanje i ismevanje izbacuju iz takta.

Ovde su "najveci problemi" prolazne stvari koje problemi nisu zato sto imaju resenje izvodljivo u realnom zivotu.

Da ali to se ne vazi,nije ona kupila.
Osim ako ne zaradjuje od dojenja :lol:
Kako nisam ja? Ko mi je kupio? :lol: Pa sta da radim sa ovom silnom platom i parustinama? :malav:
PS. Ne dojim vec dve godine :(

@ čičak, poslove na kojima crnčiš, a plaćen si po satu, ili učinku. Kad se razboliš, možeš živeti i bez plate neko vreme ako nije bolest ozbiljna. Ako jeste, hbg. I gde se nikog ne tiče da li imaš porodicu, da li su ti deca zdrava ili bolesna...
I sad pričamo da nikom ne bi bio problem raditi te poslove na duže staze, a ovamo se žalimo da nam teško padaju neke uobičajene, ali dosadne dnevne aktivnosti.

A za prijatelje, meni je potpuno razumljivo što ne žele da dođu sa gajbicama da vam brste voćnjak. I meni bi bilo glupo. Ti napravi to na ne znam kakav posao, jedno je kad treba obrati ceo voćnjak, a drugo, par kilograma za sebe.

@ čičak, poslove na kojima crnčiš, a plaćen si po satu, ili učinku. Kad se razboliš, možeš živeti i bez plate neko vreme ako nije bolest ozbiljna. Ako jeste, hbg. I gde se nikog ne tiče da li imaš porodicu, da li su ti deca zdrava ili bolesna...
I sad pričamo da nikom ne bi bio problem raditi te poslove na duže staze, a ovamo se žalimo da nam teško padaju neke uobičajene, ali dosadne dnevne aktivnosti.

A za prijatelje, meni je potpuno razumljivo što ne žele da dođu sa gajbicama da vam brste voćnjak. I meni bi bilo glupo. Ti napravi to na ne znam kakav posao, jedno je kad treba obrati ceo voćnjak, a drugo, par kilograma za sebe.
Pa vidi, kad se covek pokrene i digne dupe, nek radi bilo kakav posao, vremenom se upozna sa mnogo ljudi, krece se(evo ja sam juce cula da traze racunovodju u jednoj firmi), i tako se dodje do novih informacija i novog posla.

Meni nije razumljivo da neko kuka kako nema i treba mu i kad ponudis onda nece da bere.
A kad odneses nabrano, super.
Sve je vrlo jasno, nije u pitanju cast nego lenjost

svako od nas je dobio svoj krst koji mora da nosi citav zivot
kad vise ne moze, kad ga spusti, odlazi 2m pod zemlju
koliko osoba znate koje su imale pristojan, cak i vise nego pristojan zivot..sredjenu finansijsku situaciju, stambeno reseni, porodica, deca..sve je tu..a dignu ruku na sebe
ne mogu vise..tesko im je i pretesko
i odustaju
zivot nekom uzme dete, nekome unisti kosu kod frizera, nekom uzme sta sve je u zivotu do tada zaradio, nekome slomi stiklu, nekom uzme domovinu, nekome slomi nokat..
ko je taj ko sme da kaze kad je nekome od tih ljudi tesko? ko je taj ko je sa tim ljudima ziveo zivot i zna kolike su im dusevne i fizicke rezerve i sta je ono sto moze da bude okidac da smeju da kazu - tesko mi je ili ja vise ne mogu?

Pa vidi, kad se covek pokrene i digne dupe, nek radi bilo kakav posao, vremenom se upozna sa mnogo ljudi, krece se(evo ja sam juce cula da traze racunovodju u jednoj firmi), i tako se dodje do novih informacija i novog posla.

Meni nije razumljivo da neko kuka kako nema i treba mu i kad ponudis onda nece da bere.
A kad odneses nabrano, super.
Sve je vrlo jasno, nije u pitanju cast nego lenjost

Super, samo o tome kako je sve lako samo se treba pokrenuti na nekoj drugoj temi. :mrgreen:

Zauz navela si drasticne primere, socijalne slucajeve, bolesne i zrtve nasilja. Uz svo postovanje mi ovde govorimo o “obicnom” zivotu, svakodnevici u nekim redovnim okolnostima... ne treba smeti sa uma da nemamo svi ni kapacitet da i to obicno sa lakocom guramo. Neko teze neko lakse.. ali da se zalimo imamo pravo svi. Ono sto je meni problem npr sigurna sam da ti o tome ne razmisljas jer te ne dotice i obrnuto.. a ja svake noci recimo to sanjam i ujutru sam zahvalna sto je samo san.
Neko se umori pre neko kasnije, a kad se stvari izgovore ili napisu mozda vec postanu za nijansu podnosljivije.
Macko uz svo postovanje elitistickim posmatranjem okoline neces videti pravu sliku teskih zivota obicnih ljudi.Neces videti nikakvu kao i svi koji to ne zele jer je tada lako negirati postojanje istih.
Mozda to zaista ne mozes,ne zelis jer je lakse okrenuti glavu i ignorisati mnostvo takvih slucajeva.
Da ne ignorises znala bi da to nisu nikakvi "drasticni primeri" vec obicni zivoti obicnih ljudi koji spadaju pod termin tezak zivot.Mnogima to jeste svakodnevnica i jesu redovne okolnosti zivota. (Kad je bio popis stanovnistva i imovine u Srbiji osobe koje su medju imucnima a uzele to da rade su mahom ostale sokirane koliko je ljudi koji nemaju.Takodje,zateceni time da se kuca/stan nasledjuju obicno nakon smrti vlasnika a para za renoviranje naravno nema.Zateceni kako ljudi zive.Uobicajene stvari tipa cele zime grejanje jedne prostorije u stanu bez cg samo da se smlaci jer je struja papreno skupa a njima strane.)
Nepostovanje je ignorisanje postojanja takvih ljudi i gledanje resivih,prolaznih stvari kao "teskog zivota".
Zivis zivot privilegovane manjine imucnih (nema insinuacija,ti pokazujes to) i ne ocekujem da razumes sta je tezak zivot obicnog coveka.Ne ocekujem ni od ostalih forumasa koji su u grupi privilegovane manjine (nema insinuacija,sami o sebi to pišu) ali ocekujem postovanje i ljudskost kao osnove.Ponovo se potvrdilo da imam prevelika ocekivanja.
Tezak zivot je svakodnevna agonija koja ne moze biti prekinuta.
Sve sto je resivo i prolazno nije tezak zivot.
Zaliti se na "tezak zivot" zbog neceg prolaznog a samim tim nebitnog je ismevanje ljudi sa zaista teskim zivotima.

Ono sto je tebi problem ti snovi npr.moze da resi strucnjak u saradnji sa tobom.Mozes i sama da prebacis osnovu razmisljanja na nesto drugo i nema takvih snova.Nije neresivo,nije "tezak zivot" i mozes da imas lep san,odmoris se.Za razliku od ljudi koji su agoniji svaki dan i nemaju tu mogucnost ni da imaju miran san.To je tezak zivot.

Svi imaju manje ili vece probleme u datom trenu a sve dok su resivi ne spadaju u tezak zivot.

Poslednja izmena:
...zivot?

Sta mislite?
Iz vaseg iskustva?
Ili ocekivanja?

Kad su deca mala, sve cekas da prestanu da sisaju, kao bice lakse...
Pa onda da skinu pelene...
Pa da se malo osamostale...
Pa posao samo jos ovo i jos ovo i jos ovo...
Pa ti roditelji stare...
Pa...

Ja sve nesto cekam period opustanja... A sve vise obaveza...
Das sebi dan oduska, sledeci ne mozes da se pokrpis od obaveza...
Cini mi se svaki dan da ih je sve vise... Odakle padaju vise...

Hocu u penziju... da spavam, gledam tv i pravim se luda... :malav:

Kad ti deca odrastu i osamostale se imaćeš malu pauzu dok ne dodju unučići.
Iskoristi je što bolje možeš, jer kad dodju unučići sve kreće iz početka...
Nisu unučići baš tolika obaveza, ali iscrpljuju opasno.

...zivot?

Sta mislite?
Iz vaseg iskustva?
Ili ocekivanja?

Kad su deca mala, sve cekas da prestanu da sisaju, kao bice lakse...
Pa onda da skinu pelene...
Pa da se malo osamostale...
Pa posao samo jos ovo i jos ovo i jos ovo...
Pa ti roditelji stare...
Pa...

Ja sve nesto cekam period opustanja... A sve vise obaveza...
Das sebi dan oduska, sledeci ne mozes da se pokrpis od obaveza...
Cini mi se svaki dan da ih je sve vise... Odakle padaju vise...

Hocu u penziju... da spavam, gledam tv i pravim se luda... :malav:

Imaćeš puno više vremena kad malo porastu
nekako se najviše možeš opustiti od 9. do 13. godine...onda počinje žurka druge vrste

Kad ti deca odrastu i osamostale se imaćeš malu pauzu dok ne dodju unučići.
Iskoristi je što bolje možeš, jer kad dodju unučići sve kreće iz početka...
Nisu unučići baš tolika obaveza, ali iscrpljuju opasno.
Vidim... Po mojim roditeljima i zato se trudim da ih ne opterecujem decom, samo vikendom i to kad radim... Ili ako se oni i deca dogovore...

Imaćeš puno više vremena kad malo porastu
nekako se najviše možeš opustiti od 9. do 13. godine...onda počinje žurka druge vrste
Nadam se... :)

A propo teškog života u Srbiji...
Vidim ovde neke komentare kako ljudi nemaju za osnovne stvari. I nemaju, 90% ljudi živi ispod nekog normalnog standarda.
Ali od tih 90% samo 10% stvarno i opravdano nije u stanju da popravi svoj život.
Ostatak su sve bre lenštine i kukavice ukopane u svoju zonu komfora.
80% naroda u Srbiji neće da mrdne dupe da izadje iz svoje duhovne i materijalne bede, u životu im je najbitnije da kupe ajfon.
Sela prazna, vape za domaćinima i domaćicama, štale prazne. Stoka se sabila u gradove i gleda farmu.
Pročitah da u zavodu za zapošljavanje traže ljude, nema dovoljno radnika u livnici, nema djubretara.
Neko mi reče da su to teški poslovi, prljavi. Kakvi god da su, ako ti dete gladuje, a nemaš bolje - zasuci rukave i radi! Pa kad nadješ bolje, ti promeni.
A kad neko kaže da treba da se mrdne dupe, onda se uvek pronadju tužni primeri neke bakice ili bolesne samohrane majke.

Back