Meni je otac umro novembra 2011... U svom onom haosu od tuge i bola koji razdire moja majka je samo razmišljala o tome kako ga treba ispratiti kako dolikuje pa je tim povodom zakupila kafanu, jer zaboga dolaze mnogi ljudi iz cele bivše Juge, pa treba te ljude nahraniti kad već biju toliki put... I tako posle sahrane, trčimo u kafanu da bi sačekivali goste..
Dođe prva subota, brdo hrane se pakuje i nosi na groblje da se ljudi posluže, "jer nema smisla", dok oni koji su došli "sa strane" se pozivaju kući na klasičan ručak

Stigoše 40 dana, 6 meseci i godina, opet se spremaju nenormalne količine hrane, upreže se cela rodbina da pomaže, zakupljuje se sala na groblju da se posle pomena svrate ljudi i nahrane. Sve se to spakuje, pa onda opet kući otpakuje i servira da se posluži ručak za sve koji su "sa strane". Znači zgadilo mi se sve i rekla sam majci da kad ona umre uopšte nemam nameru da se bakćem takvim glupostima. Dobiće žito, pogaču i kraj!! Dostojan ispraćaj pokojnika tj drage nam osobe veze nema sa hranom i čašćavanjem. On je mrtav i sve to ga neće u život vratiti. Dostojan ispraćaj predstavlja nešto sasvim drugo..