kad muskarac zeli bebu...

a što majčinstvo podrazumeva prekid faksa i odustajanje od karijere? i po kom merilu je rano roditi sa 22? :think:

Ništa se ne podrazumeva, ali je teško. Sa pravom postoji nešto što se zove trudničko i porodiljsko bolovanje, nije to izmišljeno zbog nečijeg hira. Studentkinja može da stopira svoje obaveze na faksu do detetove 1. godine, koliko znam propise, ali posle takve pauze je teško vratiti se u normalni ritam učenja i pohađanja nastave, sa malom bebom u kući i mužem koji radi. Sve to uz pretpostavku da je mužev posao siguran (i zbog novca i zbog zdravstvenog osiguranja) i plata dovoljna. Ako nije...:neutral:
I nije rano sa 22, može i u 15 da se rodi, ali ne razumem što bi bilo kasno sa 23, da se barem neke bitne stvari privedu kraju, kad je tako malo ostalo, i da se ne rizikuje sa tim?

I na kraju krajeva, ili bolje prvo i osnovno: ako neko ne želi da ima dete sad, ovog trenutka, ne treba ga prisiljavati, bilo u pitanju muško ili žensko.

Zive zajedno dve godine, vole se, savrseno funkcionisu na svim poljima, planiraju svadbu na leto...Ona studira, a on je svoj faks zavrsio i zaposlen je. I sad...on ocajnicki zeli bebu, a ona bi da malo sacekaju, da prvo zavrsi druge stvari, rano joj je sa 22. On vise ne moze da izdrzi cekanje,oseca se uskraceno, a ona smatra da je on pozuruje i forsira. Jesu li, po vama, ovo dvoje, uopste, za bebu? Oboje imaju svoje razloge i na neki nacin su upravu,ali...ko tu treba da popusti, ako uopste moze? On zeli porodicu iskljucivo sa njom, sada, a i ona bas sa njim, ali malo kasnije.

ako ne moze da se strpi, neka igra sims
tamo moze da oblikuje kako zeli, koga zeli i u brojcanosti kojoj zeli

Pa evo prosto odi negde na selo i svako ce ti reci da nije rano..niko nije sebi postavljao ta pitanja gde cemo i s cim cemo..poenta je vise sto se ona oseca pod presijom pa automatski ponasa antiprotivno..to je za osudu po meni..jer ne verujem da je spremna prekinuti s njim ako se mimoilaze u misljenu kad je pravo vreme.. a evo ti jos 1 dokaz..postavi ovu istu temu samo zameni godiste i zelje i videces da ce iste ove zene reci da je on nezreo i da trazi normalnog muskarca koji zna sta oce:ok:

Naravno. Mada mislim da sa 22 godine retko ko je baš spreman za majčinstvo, posebno na pola faksa. Ili im dosadi studiranje pa trudnoću iskoriste kao razlog da odustanu (i skinu roditelje-finansijere školovanja) s vrata, ili se trudnoća "dogodi" pa eto, odluče se za bebu a ne za abortus. Ali ako devojci faks ide kako treba, zašto bi remetila kontinuirano kretanje ka konačnom cilju: diplomi? I ko, normalan, traži od svoje devojke/momka da napusti studije jer se eto njemu/njoj nafrljilo da ima dete?:roll:

I još nešto, da je tema obrnuta, da se muškarac požalio kako njegova devojka (koja je završila faks, ima 28 godina i radi) traži od njega da imaju bebu a on je na pola faksa, sjatio bi se i muški i žeMski deo foruma da je proglase bludnicom i hvatačicom na bebu sirote mladeži. Licemerje na kvadrat!
Jer normalno je da muškarac nije spreman da postane otac do sedamdesete ali "tak je prirodno" da mi žene to želimo od kad se rodimo.

Šta bi bilo sad? Ovo ili ono? :think:

Да она има 32 године и да каже да није зрела, па да се он забрине... Са 22 има право да не буде зрела за родитељство, а ја, да сам на његовом месту, не бих волела да мајка мог детета не буде спремна на тако нешто...

Pa, njegov razlog je da, prosto, zeli dete, vise od svega, i to je "jedino prirodno i normalno" i "nema razloga da nemaju bebu sad", a njen je to da nije spremna psihicki, da treba da zavrsi faks i zaposli se pre nego sto postane majka. Sad, koliko su to pravi i zreli razlozi, pitanje je.

njeni razlozi su sasvim realni i fer...
i mislim da je devojka pametna jer misli daleko unapred i misli jasnom glavom...
on, umesto sto je forsira, treba da bude srecan sto je pored zene koja razmislja inteligentno i za dobrobit ne samo sebe, vec i tog deteta koje ce na kraju imati obrazovanu, uspesnu majku...
i ne, nije "jedino prirodno i normalno" imati decu sad odmah ako se jedna strana (koja treba da ga rodi!!) ne slaze...
on se mnogo zanosi time da je njegovo misljenje jedino prirodno i normalno a sve ostalo sta....neprirodno i nenormalno?

(i mislim da je on nezreo i agresivan i treba da shvati da je u toj vezi dvoje a ne samo on...i ponasa se kao taliban...)

Mislim da razloga i spremnosti za prvu bebu - nikada nema (cak i kad se planirano pravi beba :) ).
Ljubav prevazilazi taj strah od neizvjesnosti pred necim novim, nepoznatim za koje znas da ces biti odgovoran do kraja zivota. Eh, tek kada beba dodje, onda shvatis da u sebi posjedujes nesto, sto nisi ni znao da postoji. Svijet poprimi novi izgled. Strahovi postaju drugaciji, ljubav veca, a mnoga glupava pitanja nestaju.

Dakle - ljubav !
Meni se cini da njih dvoje nemaju ljubavi.
Ovde u ljubav ne racunam "egoisticnu ljubav u dvoje" niti njegovu viziju kako bi dalje trebao da se uoblicava zivot sa njom ili njenu viziju kako bi dalje trebao ici zivot sa njim. Djete je izgovor za njihove razlicite poglede na zivot - ponaosob, a onda zajedno - zajednicki.

Iluzorno je komentarisati ko je u pravu a ko ne. Svak je od nas zaseban kosmos sa bezbroj razloga i uzroka. No ono sto je sigurno - kada su u pitanju njih dvoje jeste da svoj problem mogu jedino prevazici ljubavlju pa sta god da izaberu.
Dakle neka na tasove vage svog zajednistva stave pitanje - ima li ljubavi, toliko da prevazidju sebe ili nema.

Zive zajedno dve godine, vole se, savrseno funkcionisu na svim poljima, planiraju svadbu na leto...Ona studira, a on je svoj faks zavrsio i zaposlen je. I sad...on ocajnicki zeli bebu, a ona bi da malo sacekaju, da prvo zavrsi druge stvari, rano joj je sa 22. On vise ne moze da izdrzi cekanje,oseca se uskraceno, a ona smatra da je on pozuruje i forsira. Jesu li, po vama, ovo dvoje, uopste, za bebu? Oboje imaju svoje razloge i na neki nacin su upravu,ali...ko tu treba da popusti, ako uopste moze? On zeli porodicu iskljucivo sa njom, sada, a i ona bas sa njim, ali malo kasnije.

Vole se, nista im ne fali.
Ja sam za bebu.
Sta ona ima da ceka, zavrsice fax ako joj lepo ide.
Neka mu kaze da on posle nekoliko meseci(dok prodju oni kriticni,) vise brine o bebi, dok ne zavrsi fax, bas ako je fax ogranicava....
Sa 22 je rano?
Axaxaxxaaxaxaxaxaxax....

Ona po meni PRETJERUJE...koje to druge stvari ona zeli da zavrsi? Faks, DOBAR posao, karijeru, putovanja, ustedjevinu, stan i onda djete...kad sa 40 :dash:...to ti je danasnjica...svako ima neke svoje hirove.
Evo, zive zajedno 2 godine...na to je spremna, ostala joj je mozda jos godina na faksu...sto moze zavrsiti u vrijeme trudnoce ili za vrijeme porodiljskog...i sta sad ne valja...ona jednostavno nije spremna za VISI nivo veze.
Razlika u godinama, izmedju njih dvoje se osjetila kad je njemu bilo 20, a njoj 14...ali sad...apsolutno je zanemariva.
Za mene je on spreman za bebu, a ona je kukavica.

Meni je jedino logično da se deca (ako se već nije omaklo) rode kada su oboje spremni i to planiraju.
Mislim da nije u redu da jedan partner forsira drugog na takvu odluku.

A gdje je ljubav...gdje je ODRICANJE...iako bi ona vjerovatno sve mogla zavrsiti na virjeme?
Ne, ona ne zeli...ona zeli jos uzivati i zivjeti...a njega i njegova osjecanja ko sisa.
To je za mene ne fer sa njene strane.
Mlada sa 22 godine...kad rodi bilo bi joj 23...mene je moja majka imala u 23-oj...u sta ode danasnja omladina :dash:.

pa i jeste joj rano sa 22 godine, jos ako zeli da zavrsi faks nije mi jasno gde se njemu toliko zuri. kolko godina ima on, kad ga tako stislo :confused: ? i boli njega cose,on je zavsio svoje, a na nju ne misli i ne zanima ga ako nije psihicki spremna da bude majka :neutral:

Zasto joj je rano?
Maturirala je sa 18...4 godine studira...sigurno je 3 godina faksa...za sta je rano?
Nema to nista sa psihom...to je sve pokazatelj ljubavi...ona nije i nikada nece biti spremna na odricanje u njegovo ime.

On ima 28. Smatra da je cekao koliko je mogao, nema vise sta da se ceka, a ona... ona verovatno "nikad nece ni biti spremna". I eto, vole se, sve je idealno, sve imaju, ne vidi "pravi, dobar" razlog da ista vise cekaju.

Ako se vole, on ima primanja kojim bi je mogao izdrzavati...dakle, moze da uci dok je u trudnoci i da joj neko pomogne oko bebe dok je mala, da zavrsi faks. Da li se ona mozda neceg odrice...NE?! Niceg se ne odrice, karijere (ne radi), faksa (nastavila bi sa studijem, ne tjera je da ide raditi)...ona je jednostavno NEZRELA za ozbiljnu vezu!

eto...i razlika od samo 6 godina između partnera ispada velika kad su njihove želje u pitanju:D

6 godina nije nikakva razlika u njihovim godinama. Uvjek ste govorile kako su zene zrelije od muskaraca.

Dušo, prirodno i normalno je da, kada nekog izistinski voliš, želiš da bude srećan, imaš razumevanja za njegove želje i potrebe, trudiš se da mu život olakšaš a ne otežaš.Varijanta "ja sam spreman za dete sada i odmah" je po mom mišljenju znak da me momak gleda kao inkubator a ne kao majku svoje dece. Ako neću ja, ima koja hoće.

Pitanje je, da li želiš provesti život sa nekim ko te nimalo ne ceni?
Još jedna stvar za razmišljanje je: ako ti u startu nametne svoj stav po pitanju krupnih stvari, za deset godina ćeš nositi zar i feredžu i govoriti samo kad ti se obrati.
Momenat broj tri: ostaneš trudna, prekineš školovanje i šta onda? Kakva je tvoja budućnost u buđavoj državi u kojoj ni doktori nauka nemaju posao? Radićeš sa srednjom školom? Ili ćeš ostati domaćica i čekati njega da ti udeli koju kintu? Vrediš onoliko koliko ceniš sebe, koliko stojiš iza svojih uverenja, i koliko istrajavaš u svojim ambicijama i naporima. I možda zvučim ko neka baba, ali bitno je da "imaš svoje parče hleba", svoj papirić sa pečatom "diplomiran...", bitno je da znaš gde želiš da bude tvoje mesto na ovoj planeti, svejedno da li kao domaćica ili kao profesor ili bankar ili žongler u cirkusu, i da tu odluku doneseš ti a ne neko drugi umesto tebe.

To je upravo ono sto ja i pisem...dakle..zasto mu ne rodi bebu i ne uradi nesto za njega, nego je sebicna i egoisticna?!
Zasto on nju ni malo ne cjeni...zato sto zeli jedan VISI nivo veze?
Zato sto zeli da se vjencaju na ljeto?
Sve to ona moze zavrsiti...samo ona ne zeli da se zrtvuje dok i ona ne bude spermna (SEBICNO)!!!
Neke se stvari u zivotu rade i spontano...ZA LJUBAV!!!

kad se meni rodio sin ja sam tek apsolvirao sa 11 ispita zaostatka...žena je tek upisala drugu. Oboje smo završili u rekordnom roku bez ičije pomoći oko deteta. Kad se hoće, sve se može a bogme i izgovori se uvek nađu kad se nešto neće

SVAKA TI CAST :ok:!!!
Nemas pojma koliko cjenim ljude kao sto si ti!!!

Ona po meni PRETJERUJE...koje to druge stvari ona zeli da zavrsi? Faks, DOBAR posao, karijeru, putovanja, ustedjevinu, stan i onda djete...kad sa 40 :dash:...to ti je danasnjica...svako ima neke svoje hirove.
Evo, zive zajedno 2 godine...na to je spremna, ostala joj je mozda jos godina na faksu...sto moze zavrsiti u vrijeme trudnoce ili za vrijeme porodiljskog...i sta sad ne valja...ona jednostavno nije spremna za VISI nivo veze.
Razlika u godinama, izmedju njih dvoje se osjetila kad je njemu bilo 20, a njoj 14...ali sad...apsolutno je zanemariva.
Za mene je on spreman za bebu, a ona je kukavica.

A gdje je ljubav...gdje je ODRICANJE...iako bi ona vjerovatno sve mogla zavrsiti na virjeme?
Ne, ona ne zeli...ona zeli jos uzivati i zivjeti...a njega i njegova osjecanja ko sisa.
To je za mene ne fer sa njene strane.
Mlada sa 22 godine...kad rodi bilo bi joj 23...mene je moja majka imala u 23-oj...u sta ode danasnja omladina :dash:.

Zasto joj je rano?
Maturirala je sa 18...4 godine studira...sigurno je 3 godina faksa...za sta je rano?
Nema to nista sa psihom...to je sve pokazatelj ljubavi...ona nije i nikada nece biti spremna na odricanje u njegovo ime.

Ako se vole, on ima primanja kojim bi je mogao izdrzavati...dakle, moze da uci dok je u trudnoci i da joj neko pomogne oko bebe dok je mala, da zavrsi faks. Da li se ona mozda neceg odrice...NE?! Niceg se ne odrice, karijere (ne radi), faksa (nastavila bi sa studijem, ne tjera je da ide raditi)...ona je jednostavno NEZRELA za ozbiljnu vezu!

6 godina nije nikakva razlika u njihovim godinama. Uvjek ste govorile kako su zene zrelije od muskaraca.

To je upravo ono sto ja i pisem...dakle..zasto mu ne rodi bebu i ne uradi nesto za njega, nego je sebicna i egoisticna?!
Zasto on nju ni malo ne cjeni...zato sto zeli jedan VISI nivo veze?
Zato sto zeli da se vjencaju na ljeto?
Sve to ona moze zavrsiti...samo ona ne zeli da se zrtvuje dok i ona ne bude spermna (SEBICNO)!!!
Neke se stvari u zivotu rade i spontano...ZA LJUBAV!!!

SVAKA TI CAST :ok:!!!
Nemas pojma koliko cjenim ljude kao sto si ti!!!

ISKRENO ZAPREPASCENA SAM!!!!!!!!!!!!
A to mi se retko desava :lol: na forumu krstarice posebno ;)
Vidim da ostro pises pa te molim samo da ne predje u licno ;)
Da mu rodi dete? Je l' to paket koji se isporucuje, parfem, majica pa kao rodi i gotovo?
Znas li ti koju to licnu NJENU odgovornost nosi sa sobom?
I sta ako NE MOZE DA MU RODI DETE? CUJ NJEMU???????
Deca se ne radjaju njemu niti sebi, vec su plod ljubavi tj trebalo bi biti da se izumemo slucaja silovanja itd i nije svako za decu!!!!!!
Zastupas misljenje da iako mozda nije spremna treba da mu rodi dete (jer ovde tako pise da je egoisticna ako mu ga ne rodi ) i onda da ako on nece, sta ce sa detetom, da ga daju nekom????

ponekad je tragikomicno citati stavove muskaraca o trudnoci, kao da su iz epruvete izasli
eto sto se dobije sa vjekovima patrijahata, od mistifikacije i pravljenja sramote od menstrualnog ciklusa, zatvaranja ociju pred trudnocom jer to je zenin posao i muskarac nema apsolutno nikakvog posla da se razumije u bilo sto, do tjeranja muskaraca iz porodjanih sala i ogradjivanjima u obliku na tati je samo da da prezime i novac a ostalo sve pada na mamu,
niko kao mama

eto, danas je jedna zena nezrela i sebicna jer je odbila "da mu rodi bebu" iako je njeno tijelo apsolutno sposobno za radjanje
i ima neke fantazije o "svom zivotu", umjesto da "bude spremna da se zrtvuje u ime ljubavi prema njemu"

sta je sledece?

http://3.***************/_ZimWSDTEFh8/SIkkWfnCAvI/AAAAAAAAAZQ/GNDVrCHcIiU/s400/Monty-Python-Holy-Grail-05.jpg

sretan osmi mart

ISKRENO ZAPREPASCENA SAM!!!!!!!!!!!!
A to mi se retko desava :lol: na forumu krstarice posebno ;)
Vidim da ostro pises pa te molim samo da ne predje u licno ;)
Da mu rodi dete? Je l' to paket koji se isporucuje, parfem, majica pa kao rodi i gotovo?
Znas li ti koju to licnu NJENU odgovornost nosi sa sobom?
I sta ako NE MOZE DA MU RODI DETE? CUJ NJEMU???????
Deca se ne radjaju njemu niti sebi, vec su plod ljubavi tj trebalo bi biti da se izumemo slucaja silovanja itd i nije svako za decu!!!!!!
Zastupas misljenje da iako mozda nije spremna treba da mu rodi dete (jer ovde tako pise da je egoisticna ako mu ga ne rodi ) i onda da ako on nece, sta ce sa detetom, da ga daju nekom????

Zasto zaprepascena...mozda samo malo razmazenog shvatanja...na 100 bi strana...ali nikako uz odrcanje (: ...
To je isto ono...ja bi da imam momka (ozbiljnu vezu) ali bez ikakvog odricanja :lol:.
Kod mene nikad nije licno...uvjek pisem ono sto mislim u datom momentu...bez skrivenih emocija...drago mi je da smo se upoznali (: .
Da...da mu rodi djete...
Zato bi to on ISPASTAO na emotivnom planu...zasto bi on cekao...stvarno pretjerujete sa tim vasim ocekivanjem, a na svakom cosku ocekujete ravnopravnost :lol:.
Znam koju to licnu odgovornost od dobja sa djetetom...i to mi je dovoljno. Ona ne gubi djete (i unajgorem slucaju)...dakle ne razumijem u cemu je problem.
Ako se vole onda se te stvari i rade za svog partnera...LJUBAV je i odricanje...jesi to znala :think:?
Zastupam misljenje ZDRAVE PORODICE...da se zna neki red...a ne razmezenog i neodlucnog zivota!!!
Stvar je u tome da je on zreo za zivot a ne pogubljen kao ona. Zivi sa njim, vjencace se na ljeto ali ne zeli da predje na vidi nivo veze :think:...ko tu koga pravi pametnim :lol:!?

ponekad je tragikomicno citati stavove muskaraca o trudnoci, kao da su iz epruvete izasli
eto sto se dobije sa vjekovima patrijahata, od mistifikacije i pravljenja sramote od menstrualnog ciklusa, zatvaranja ociju pred trudnocom jer to je zenin posao i muskarac nema apsolutno nikakvog posla da se razumije u bilo sto, do tjeranja muskaraca iz porodjanih sala i ogradjivanjima u obliku na tati je samo da da prezime i novac a ostalo sve pada na mamu,
niko kao mama

eto, danas je jedna zena nezrela i sebicna jer je odbila "da mu rodi bebu" iako je njeno tijelo apsolutno sposobno za radjanje
i ima neke fantazije o "svom zivotu", umjesto da "bude spremna da se zrtvuje u ime ljubavi prema njemu"

sta je sledece?

http://3.***************/_ZimWSDTEFh8/SIkkWfnCAvI/AAAAAAAAAZQ/GNDVrCHcIiU/s400/Monty-Python-Holy-Grail-05.jpg

sretan osmi mart

Takvi muskarci o kojim ti pricas su RAZMAZENE MAMINE MAZE!!!
Takvi papci nisu nizasta drugo nego za mamimu sunjicu...sramota zam muski rod.

Zivjela ljubav...ona iskrena...ne ona okrenuta LUKSUZU :lol: ...

Ebt, ispade da je rađanje nešto što učiniš muškarcu da mu pokažeš koliko ga ceniš :roll:
Ono, kao, jao, vidi što je fin, voli te, pa što si stipsa, rodi mu to dete, zaslužio je.

Ebt, što vas majke nisu tako rodile vašim očevima i tutnule u ruke sa sve mašnicom, kad ste već poklon ili usluga, umesto što su vas podigle da jedete gomna po forumima :roll:

Ne...radi se o tome da ste uvjek vi DONJE (Boze, kolika izgbljenost).
Radi se o tome da se danas vise niko ne zeli odricati...niko vise ne zelida se primi svoje obaveze...svi vole luksuz :roll:.

Sta sad treba...da on ceka...tim ona dobija 100% a on 0%...gdje je tu tolerancija :lol:?

Ljubav se pokazuje na razlicite nacine...kroz razumjevanje, toleranciju, odricanje...to je ono sto mnogi ovde na shvataju...na zalost.

Zasto zaprepascena...mozda samo malo razmazenog shvatanja...na 100 bi strana...ali nikako uz odrcanje (: ...
To je isto ono...ja bi da imam momka (ozbiljnu vezu) ali bez ikakvog odricanja :lol:.
Kod mene nikad nije licno...uvjek pisem ono sto mislim u datom momentu...bez skrivenih emocija...drago mi je da smo se upoznali (: .
Da...da mu rodi djete...
Zato bi to on ISPASTAO na emotivnom planu...zasto bi on cekao...stvarno pretjerujete sa tim vasim ocekivanjem, a na svakom cosku ocekujete ravnopravnost :lol:.
Znam koju to licnu odgovornost od dobja sa djetetom...i to mi je dovoljno. Ona ne gubi djete (i unajgorem slucaju)...dakle ne razumijem u cemu je problem.
Ako se vole onda se te stvari i rade za svog partnera...LJUBAV je i odricanje...jesi to znala :think:?
Zastupam misljenje ZDRAVE PORODICE...da se zna neki red...a ne razmezenog i neodlucnog zivota!!!
Stvar je u tome da je on zreo za zivot a ne pogubljen kao ona. Zivi sa njim, vjencace se na ljeto ali ne zeli da predje na vidi nivo veze
:think:...ko tu koga pravi pametnim :lol:!?

:ok:.

A brak nije viši nivo veze?
A ispunjavanje želja jedne strane sad i odma', kad to nije istrovremeno i želja druge strane, to jeste viši nivo?
Mišljenje zdrave porodice je da treba praviti dete protivno želji jednog partnera?
Ebt, ni šupa se tako ne pravi, a ne dete.

Mada, kul je da se zna da je popularno hvatanje na bebu zvanično forumski aminovano kao pokazatelj zrelosti, nesebičnosti i opredeljenja za zdravu porodicu, ono, za neke buduće forumske rasprave :mrgreen:

zadnje vreme došlo kad su i deca postala motiv za muško-žensku rovovsku borbu za dominaciju :confused: nezamislivo mi je da se bar prvo dete pravi sa predumišljajem...ko da kupuješ stan ili kola. izgleda da je prošlo vreme kad su deca nastajala iz ljubavi...ebeš ljubav kad je sve u računici

Back