kad muskarac zeli bebu...

Drugo je ako se desi, pa razmisljas o pobacaju...tu je zivot umesao prste.

Ali u prici sa teme on hoce, a jos se nista nije desilo, nema rizika za ostajanje bez dece, samo malo da se saceka. Nemoj reci da nema razlike.

Ako se desi, desilo se, ali ako nije, zasto srljati...
Ima razlike...ali me povuklo ono od cipelićke da bi bez dvoumljenja otišla na abortus. A i ovolika pisanija mi je s namerom da postavljačicu ubedim da nije tako strašno roditi dete. Ako je dete (daće Bog) zdravo ima se vremena za sve. Pa beba prvu godinu života provede u spavanju. A bogme i roditelji...samo kad osetiš onaj bebeći miris odmah se zašuntaviš :zaljubljena:

ma medo, nisam ja to pisao da se nešto hvalim...štaviše, ne vidim da je to bilo neka preterana muka pa da imam čime da se dičim. Pisao sam kao ilustraciju da treba prihvati baš te karte koje ti život podeli.
Slučaj mog bliskog rođaka...isto trudnoća na faksu i abortus. I 17 godina agonije zbog nemogućnosti za dete. Operacije, lečanja, babe vračare, gomila spontanih pobačaja, dva puta ivica do razvoda...da ne pričam sada kad im Bog podario dete...dva poluostarela roditelja, skroz živčana i sa samoživim navikama. Ni malo pozitivan primer podizanja deteta. I sve zbog toga što nije bilo vreme

A ebg sad, i sam znaš da u tome nema pravila.
Ispade da su sami krivi za to što ih je snašlo zbog tog abortusa na faksu.
Koliko samo ljudi ima koji se isto tako namuče, a bez tog "greha".

Ne možeš nikog naterati da ima dete kad on to neće, bez obzira koje razloge ima, opravdane ili neopravdane, razumne ili hirovite. Niti ga treba terati, to je u interesu svih, i partnera i deteta. Zato se i treba čuvati i planirati, koliko god je to čoveku moguće.
Iskreno, da je devojka došla ovde i rekla "ostala sam trudna u nevreme, hoću bebu, al' imam još godinu dana do kraja faksa", bila bih stava da zadrži bebu i pokuša da završi faks istovremeno. Ebg, kad te onaj odozgo frljne u maticu, moraš da plivaš i da se čupaš. Al' ne moraš sam da skačeš u vir, makni se 200m, pa skoči u mirnije vode.

De mi molim te linkuj taj post gdje sam sve STRPAO U ISTI KOS?
Ako sam sta rekao...rekao sam SMIZLAMA i tatinim princezama koje traze dlaku u jajetu. Nije ni cudo sto nam prijeti totalni MORTALITET :roll:.
Princeze...:dash:...

Ako ga voli...sta joj igra ulogu tih par mjeseci ili godina dana?
Nadje posao i ide na trudnicko...ako ga i nadje u tom periodu...
Ako i jeste tako malo vremena...sta i njemu fali da saceka tih par mjeseci ili godinu dana?
Ako im je super...ja bih se nasao na SREDINI...za jedno 6 mjeseci...pa da nas onda sve sa ove teme pozovu na jednu s nogu (:...

:super::super::super:...

Onda je kompleks u pitanju...kompleks koji se NIKADA nece izljeciti.

Ako studiras pravo onda ti OBICAJNO PRAVO nije NEPOZNATA!
Spika ti pada u vodu...al ladnu
:lol:...

Ok, Borise, tebi ne vredi pricati.
Ti bi izgleda tvoju zenu koja nece da ima dete vratio i jos bi krivio nju a ne sebe sto niste pricali o prosirenju porodice?
Ja sada isto zavrsavam fax i prosto sam skoro racunala koliko para je moje studiranje izaslo moje roditelje, stan, hrana, rezije, skolarina, knjige, letovanja, zimovanja, garderba... idt..
Za omanji stan u BG-u ;)
Ta devojka ima odgovornost prema sebi i nekom ko je u nju ulozio desetine hiljade evra da zavrsi fakultet.
I mozda zeli posle ko ja recimo master.
To + dete je izvodljivo, ali jaaaaaaako tesko. Reci ti sad meni KOJA JE NJEGOVA ZRTVA TU????
Cega se on odrekao u tome ako ona napusti fax, odustane od svog plana itd?
Bez filozofije, konkretno u jednoj recenici njegova zrtva je ta i ta. A tako ne mozres odg jer zrtve nema!

A ebg sad, i sam znaš da u tome nema pravila.
Ispade da su sami krivi za to što ih je snašlo zbog tog abortusa na faksu.
Koliko samo ljudi ima koji se isto tako namuče, a bez tog "greha".

Ne možeš nikog naterati da ima dete kad on to neće, bez obzira koje razloge ima, opravdane ili neopravdane, razumne ili hirovite. Niti ga treba terati, to je u interesu svih, i partnera i deteta. Zato se i treba čuvati i planirati, koliko god je to čoveku moguće.
Iskreno, da je devojka došla ovde i rekla "ostala sam trudna u nevreme, hoću bebu, al' imam još godinu dana do kraja faksa", bila bih stava da zadrži bebu i pokuša da završi faks istovremeno. Ebg, kad te onaj odozgo frljne u maticu, moraš da plivaš i da se čupaš. Al' ne moraš sam da skačeš u vir, makni se 200m, pa skoči u mirnije vode.
Ebiga, možda sam subjektivan...ali glasam za bebu :D

Ima razlike...ali me povuklo ono od cipelićke da bi bez dvoumljenja otišla na abortus. A i ovolika pisanija mi je s namerom da postavljačicu ubedim da nije tako strašno roditi dete. Ako je dete (daće Bog) zdravo ima se vremena za sve. Pa beba prvu godinu života provede u spavanju. A bogme i roditelji...samo kad osetiš onaj bebeći miris odmah se zašuntaviš :zaljubljena:

Ja bih, sto?
Veruj mi i jos 1000 njih bi ali nece napisati. A sto tebi to toliko bode oci ili sta ti ja znam sta?
Je l' bolje da neko abortira ili rodi pa ga udavi, niko da mi odg na to?
Zato hvala Bogu pijem pilule sto bih i topiki preporucila pre nego sto je buduci suprug "prevari" :lol:

Poslednja izmena:
Ja bih, sto?
Veruj mi i jos 1000 njih bih ali nece napisati. A sto tebi to toliko bode oci ili sta ti ja znam sta?
Je l' bolje da neko abortira ili rodi pa ga udavi, niko da mi odg na to?
Zato hvala Bogu pijem pilule sto bih i topiki preporucila pre nego sto je buduci suprug "prevari" :lol:

Naravno da imaš pravo na svoj stav... glupo je da se ubeđujemo kad imamo skroz suprotne stavove po tom pitanju. :)

Auuuu, brate, odustajem...nije tebi dobro. :eek:

A za boldovano

Ma blago njoj, si vod'o kako je velikodusan :eek: :zcepanje:

Ja se super osjecam...stavise 100 % fokusiran i usmjeren...sa malo vecm smjeloscu bi gazio i gazim kroz zivot.
Ako joj ne valja neka mu kaze pa da covjek nastavi zivot (: ...ali ona OCEKUJE razumjevanje samo sa njegove strane (: ...

možeš ti nešto da planiraš koliko hoćeš ali život ti pomrsi konce...
ajd da ponovim...moja žena a tadašnja devojka je ostala trudna kad je bila na prvoj a ja na četvrtoj godini. Imali smo dva izbora: da abortira ili da rodi. Mi nismo ni trenutka razmišljali o prvoj varijanti...sve što smo žrtvovali je bilo izlazci i provodi po klubovima. Za sve drugo smo imali sve vreme sveta. Te godine kad se dete rodilo ja sam položio 11 ispita i diplomirao. Žena je očistila drugu godinu.
Drugo dete smo dugo planirali i rešili da to bude kad smo spremni i uboli ga baš :D Em nas je zakačio rat u 7 mesecu trudnoće...ja mobilisan, ona sa detetom od 9 godina i stomakom do zuba. Odmah posle rata je dobila ponudu za posao za stalno a beba mala. Pa zamislite majku koja koristi veliki odmor i trči da podoji dete. Baš lepo planiranje porodice...

Juce sam rekao i reci cu opet...SVAKA TI CAST i tebi i tvojoj GOSPODJI!!!
Kad bi bilo vise takvih ljudi kao sto ste vi...zivot bi bio mnogo ljepsi i prijatniji (: .

..bar..? :lol: ..nek je srecan shto nije otishla chim je krenuo da se duri k'o derishte.. :roll:

Mislim da on zna sta zeli, a ona?
Gdje se to on durio?
Rekao je: "KONKRETNO ili papa"...sto je za mene posteno...da se covjek ne zavlaci.

Oebote, al' se šareni ovaj post, k'o vašarski šator.

Pa treba da uradi nešto što sad ne želi i da dovede u pitanje fakultet. Malo li je?

Ja nisam, ali, u pravu si, neko jeste ;) Evo ovde:

I tako dalje, u svakom postu si podvukao da bi ona to uradila o'ma ako ga voli ;)

U pravu si, ovo je baš strašna žrtva, evo mi suza suzu stiže zbog njegove muke pregoleme :sad2:
Ovo je bre odrastanje, i to prolaze ljudi oba pola, a ne strašna muška žrtva :lol: I do 28. bi valjalo da se to već završilo, i bez deteta ;)

Super, kad to uradiš, obavezno da dođeš da nam ispričaš. Glupo je tvrditi bez dokaza.

Od svega sto si postavila...nisam nasao ono sto si tvrdila :think:.

Micro, ovo je sve super i imate svo moje poštovanje.
Znam i ja jednu takvu genijalku koja je upisala faks u prvoj trudnoći, a diplomirala sa drugom tek rođenom bebom, u roku. Svi smo je posle zezali da odmah pravi treće, pa da i magistrira :D
Ali je l' moraju sad svi tako i nikako drugačije?
Pritom, prilično sam sigurna da bi i ti voleo da vas je malo manje potkačilo, ma koliko da si ponosan što ste se izborili.
Činjenica je da mnoge stvari ne možeš kontrolisati i da treba odigrati najbolje moguće sa kartama koje su ti podeljene, ali to ne znači da treba sad srljati k'o gušče u maglu, pogotovo za ovako ozbiljne stvari.

Naravno da ne moraju.
Covjek vam SAMO CRTA KOLIKO TO I NIJE NEKI BAUK...jel ti sad jasno!?!
Planiranje, grc, paranoja :dash::dash::dash:...u zivot se treba upustiti posto ti on nikada ali nikada nece ici niz dlaku :lol:.

ma medo, nisam ja to pisao da se nešto hvalim...štaviše, ne vidim da je to bilo neka preterana muka pa da imam čime da se dičim. Pisao sam kao ilustraciju da treba prihvati baš te karte koje ti život podeli.
Slučaj mog bliskog rođaka...isto trudnoća na faksu i abortus. I 17 godina agonije zbog nemogućnosti za dete. Operacije, lečanja, babe vračare, gomila spontanih pobačaja, dva puta ivica do razvoda...da ne pričam sada kad im Bog podario dete...dva poluostarela roditelja, skroz živčana i sa samoživim navikama. Ni malo pozitivan primer podizanja deteta. I sve zbog toga što nije bilo vreme

To sam juce rekao...
Danasnja omladina jednostavno ne zeli da se napregne, da se zrtvuje...nego abortus i kraj...cekaju da se kockice sloze :lol:...

Drugo je ako se desi, pa razmisljas o pobacaju...tu je zivot umesao prste.

Ali u prici sa teme on hoce, a jos se nista nije desilo, nema rizika za ostajanje bez dece, samo malo da se saceka. Nemoj reci da nema razlike.

Ako se desi, desilo se, ali ako nije, zasto srljati...

Izmedju SRLJANJA i ZELJE je velika razlika.
Mnogi su napustili svoje zemlje, snove, familiju, prijatelje, skole, karijere itd. radi voljenih i to je za postovanje :super:...kad se ljubav nekad i dokaze...a ne trazi samo linija manjeg otpora (: ...

To i ja govorim. Djete se ne smije planirati...to se MORA zeljeti. Sad, stvar je kompromisa...kad on ili ona zeli a drugo ne...
Uvjek sam bio protivnik materijalizma...danas se sve preracunava...ljudi su izgubili osjecaj za ljubav.

Stvarno? Izgubili ljudi osećaj za ljubav? Baš se pitam što? Možda zato što nam plate idu u minus a cene u nebesa? Možda zašto ško gulih klupu a sad sa diplomom mogu da obrišem ovo moje lepo...kupatilo. I zaradim maksimum 400 evra od kojih treba plaćati stan, hraniti i oblačiti to isto dete, davati za komunalije, obdanište itd, itd.
Možda zato što više od pola radno sposobnih i zaposlenih mladih ljudi porodicu (čitaj ženu i decu) mogu imati samo ako ostanu živeti kod mame i tate.
Možda zato što više od pola radno sposobnih mladih ljudi i nema posao, i neće ga skoro steći.

A znaš Borise, pilence ujnino, deca ne žive od ljubavi i vazduha.:)

Svaka cast jos jednom (: ...

Stvarno? Izgubili ljudi osećaj za ljubav? Baš se pitam što? Možda zato što nam plate idu u minus a cene u nebesa? Možda zašto ško gulih klupu a sad sa diplomom mogu da obrišem ovo moje lepo...kupatilo. I zaradim maksimum 400 evra od kojih treba plaćati stan, hraniti i oblačiti to isto dete, davati za komunalije, obdanište itd, itd.
Možda zato što više od pola radno sposobnih i zaposlenih mladih ljudi porodicu (čitaj ženu i decu) mogu imati samo ako ostanu živeti kod mame i tate.
Možda zato što više od pola radno sposobnih mladih ljudi i nema posao, i neće ga skoro steći.

Pile, preseli se u Niš...ovde si sa platom od 400 evrića komandant armije ;)

Jao Micro:heart: ... ja ti sada najozbiljnije zavidim :aha:

Sada mi je jasno zasto ti mislis da ima vremena za sve sa malom bebom.

Nazalost moje iskustvo nije takvo...imala sam dete koje nije spavalo duze od pola sata u cugu, pa 3 sata budna...pune dve godine :sad2: Dovela me je na 48 kg i u stanje potpune iscrpljenosti.

Od tada imam fobiju od nespavanja...trebalo mi je pune 2 godine da se oporavim

Naravno da imaš pravo na svoj stav... glupo je da se ubeđujemo kad imamo skroz suprotne stavove po tom pitanju. :)

:lol: Pa necemo se ubedjivati at all, ja prva podrzavam suprotne stavove, jer svako zivi kako mu odgovara.
Fora je sto ti mene sada dozivljavas kao neku "mrziteljku dece" i feministikinju koja ide okolo i vece "Abortus!" :lol: a ja sam u totalno suprotnom zivotnom stilu ;)
Ono sto pokusavam da objasnim a pogresno me shvataju a to je da mora joj se dati pravo na izbor, kao i njemu.
I da se o tome prica sa razumevanjem, a ne da se predstavlja kao neka razmazena klinka nespremna na brak, vec ko neko ko ima svoj odredjeni zivotni i obrazovni i to normalan ritam.

Mene zanima, gde piše da ako stupiš u brak moraš odmah imati decu? Poznajem parove koji su u braku i po pet i više godina bez dece, namerno. Jer ne žele decu sada. To se zove planiranje porodice i koliko se sećam spada pod sektor "obrazovanje i kultura". Varijanta da se trudnoća desi spontano i neplanirano, hm, ako se niste "pazili" nema šta da se iznenadite kad test pokaže 2 crtice a jedina kojoj je pošlo za rukom da zatrudni neplanirano izistinski je Devica marija, i to bezgrešno:lol: Bar tako kažu novozavetne bajke.

Izmedju SRLJANJA i ZELJE je velika razlika.
Mnogi su napustili svoje zemlje, snove, familiju, prijatelje, skole, karijere itd. radi voljenih i to je za postovanje :super:...kad se ljubav nekad i dokaze...a ne trazi samo linija manjeg otpora (: ...

Mda, jedini problem je to što su se u određenom momentu pokajali zbog svoje odluke.
Možda ja nisam žena stvorena za tu tvoju veliku, književnu ljubav, koja se meri količinom žrtvovanja. Teško bih napustila familiju, posao još teže, snove šanse nema zbog ljubavi. Jedino da imam čarobnu kuglu i da u njoj vidim da će život sa tom osobom biti moje žrtve vredan. :P

ybt kolko mi je trebalo da shvatim sustinu..poret svog neuspelog butanja emancipacije i da se iole priblize muskom rodu..jedino sto im je ostalo vredno je to radjanje..pa kao da ispadne da je bar neka odluka u zivotu njihova posto poto..e a prosto je bilo:dash:

ybt kolko mi je trebalo da shvatim sustinu..poret svog neuspelog butanja emancipacije i da se iole priblize muskom rodu..jedino sto im je ostalo vredno je to radjanje..pa kao da ispadne da je bar neka odluka u zivotu njihova posto poto..e a prosto je bilo:dash:

A što bi želele da se približimo muškom rodu? To je nazadovanje. Valjda treba težiti evoluciji a ne zakržljalosti u razvoju:roll::mrgreen:

P.S. Ja kad bih počela ličiti na June(ta), upucala bih se.

Zive zajedno dve godine, vole se, savrseno funkcionisu na svim poljima, planiraju svadbu na leto...Ona studira, a on je svoj faks zavrsio i zaposlen je. I sad...on ocajnicki zeli bebu, a ona bi da malo sacekaju, da prvo zavrsi druge stvari, rano joj je sa 22. On vise ne moze da izdrzi cekanje,oseca se uskraceno, a ona smatra da je on pozuruje i forsira. Jesu li, po vama, ovo dvoje, uopste, za bebu? Oboje imaju svoje razloge i na neki nacin su upravu,ali...ko tu treba da popusti, ako uopste moze? On zeli porodicu iskljucivo sa njom, sada, a i ona bas sa njim, ali malo kasnije.
Имао сам ја једну другарицу у истој ситуацији...он је био старији 6 година...десет пута су раскидали и мирили се...још увек не праве бебу и не узимају се...он има 35 а она већ 29....а раскидају последњих 6-7 година када он реши да праве бебу и да се узимају а она неће...а иначе живе заједно...и тако у круг...ја волим када раскину јер је она тада слободна па се дружимо :))))))
Мој савет пријатељу НАЂИ ДРУГУ!!

Ok, Borise, tebi ne vredi pricati.
Ti bi izgleda tvoju zenu koja nece da ima dete vratio i jos bi krivio nju a ne sebe sto niste pricali o prosirenju porodice?
Ja sada isto zavrsavam fax i prosto sam skoro racunala koliko para je moje studiranje izaslo moje roditelje, stan, hrana, rezije, skolarina, knjige, letovanja, zimovanja, garderba... idt..
Za omanji stan u BG-u ;)
Ta devojka ima odgovornost prema sebi i nekom ko je u nju ulozio desetine hiljade evra da zavrsi fakultet.
I mozda zeli posle ko ja recimo master.
To + dete je izvodljivo, ali jaaaaaaako tesko. Reci ti sad meni KOJA JE NJEGOVA ZRTVA TU????
Cega se on odrekao u tome ako ona napusti fax, odustane od svog plana itd?
Bez filozofije, konkretno u jednoj recenici njegova zrtva je ta i ta. A tako ne mozres odg jer zrtve nema!

A sta je njena zrtva osim te sto ce morati biti trudna?
Faks ce zavrsiti do ljeta...cim tad zeli da se uda.

On ce biti taj koji ce biti i na poslu i kod kuce.
Kao sto rece...uvek bi se mjenjao sa zenom koja cuva djete.

pa lepo ti kaze covek, njegova zrtva je sto ce on da ih izdrzava i trpi dok se dete ne skine sa sise a ona ne pocne da radi :)))) plemeniti,velikodusni covek, daje sebe i kad mu ne trazis :) velika zrtva nema sta.

Naravno da jeste (: ...

kad pročita devojka iz teme šta pišu muškarci na istoj, sigurno će odustati od rađanja deteta...: )

Moze se zahvaliti samo vama...MODERNIM KUCANICAMA :lol:...

Beba zivi od ljubavi...
Ni jedna beba nije umrla od gladi (: ...pilence moje drago (: ...

Pile, preseli se u Niš...ovde si sa platom od 400 evrića komandant armije ;)

Si ti lood...sta da se radi u Nis? Samo BG dolazi u obzir :rtfm: i zivot na visokoj nozi...sa minimalnim ili nikakvin naporima i odricanjima.
Po mogucnosti da se ne mora prati, peglati, kuhati i cistiti...ako i to moze neko odradi za njih...posto..jedino su one bile trudne i one najbolje znaju sta je to trudnoca :lol:.

Si ti lood...sta da se radi u Nis? Samo BG dolazi u obzir :rtfm: i zivot na visokoj nozi...sa minimalnim ili nikakvin naporima i odricanjima.
Po mogucnosti da se ne mora prati, peglati, kuhati i cistiti
...ako i to moze neko odradi za njih...posto..jedino su one bile trudne i one najbolje znaju sta je to trudnoca :lol:.

NaraFno!:mrgreen:
Inače, pranje, kuvanje, čišćenje i ostali kućni poslovi nisu rezervisani samo za žene. Rade ih i muškarci ili bi bar trebalo da ih rade. To što su neke od vas mame naučile drugačije, ne znači da je istina.

I trudnoća nije ni malo laka ni jednostavna stvar. Porođaj je momenat kada je žena u direktnom kontaktu sa smrću. Zilion stvari može poći naopako. I nije tvoj život u torbi već njen. Zato ona ima veće pravo da bira kada će se trudnoća realizovati.

Back