Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Onurov sin iz treceg braka :mrgreen:
Tolga-Karel-8.jpg

tolga-karel.jpg

432_7820.jpg

432_45527.jpg

:worth:

Lik je prelep, najlepsi, mnogo mi se svidja, ja bi zbog njega sve ostavila

Juče me je obuzeo očaj. Uvek se mnogo rastužim kada vidim tužne oči Ali Rize. Koliko mu samo nanosi bol patnja dece i njihove odluke. KOliko je pravednosti u tom čoveku toliko je i nesmirenosti u dušama njegovih najmilijih. Mnogo se stvari krije od njega, kao da je bauk, mnogo se kalja ime njegove porodice, a da ni sam nije svestan.

Baš mi bude žao.

Juče me je obuzeo očaj. Uvek se mnogo rastužim kada vidim tužne oči Ali Rize. Koliko mu samo nanosi bol patnja dece i njihove odluke. KOliko je pravednosti u tom čoveku toliko je i nesmirenosti u dušama njegovih najmilijih. Mnogo se stvari krije od njega, kao da je bauk, mnogo se kalja ime njegove porodice, a da ni sam nije svestan.

Baš mi bude žao.

Meni ne, on je krivac za sve to sto se desava, takve porodice sa izrazitim patrijarhatom su osudjene na propast.
Nekada je to moglo, pre 150,200 godina, danas jednostavno ne moze da funkcionise, ko se ne pomiri sa tim da se vremena menjaju, uglavnom zavrsi kao sto se zavrsilo u jucerasnjoj epizodi.

Zapravo, kada zadrem u dubinu psiholoske strane te porodice, meni je zao Fikret i Nedzle!

Zbog čega misliš da je on krivac? Ne mislim da je u njihovoj prodici prisutan izrazit patrijarhat (poznajem i gore momente i obrasce vaspitavanja).
Slažem se da nije možda najispravnije, ali ne mogu da ga krivim.

Zbog čega ti je žao Nedžle? Razumem za Fikret, ali me šiparica Nedžla neretko baš iznervira.

Zbog čega misliš da je on krivac? Ne mislim da je u njihovoj prodici prisutan izrazit patrijarhat (poznajem i gore momente i obrasce vaspitavanja).
Slažem se da nije možda najispravnije, ali ne mogu da ga krivim.

Zbog čega ti je žao Nedžle? Razumem za Fikret, ali me šiparica Nedžla neretko baš iznervira.

Fikret mi je zao sto je kao sluskinja, sve radi, sve slusa, sve zna a nista ne sme da kaze, i kako onda da ispadne covek... Kako god da okrene nekog ce povrediti.
Ferhunde mi je zao jer ona nije tip osobe koja pripada takvoj porodici, i na svoj nacin je simpaticna, al je osudjena na zatvor, ili kako ona kaze pakao.
Nedzle mi je zao jer joj je sestra preotela decka, iako se silovito trudila da ne misli o Oguzu, da ga zaboravi, to nije mogla jer je svakodnevno bio u njenoj kuci, narusava joj je mir. Lejla je tu ispala "siparica" zaslepljena novcem, nije volela Oguza vec njegov novac, sad kad nema novca, kad je svesna da ce ziveti u bedi to ju je povredilo. Protiv ljubavi, i srca se ne moze ici, ne mozes na silu izbaciti nekog iz glave, zaboraviti ga, i jako je tesko to sto je Nedzla prozivela, da ti drugarica tako nesto uradi pa i da shvatis, ali sestra!!! Tek kad joj je onaj kaput bacila u lice, ja bi je istog momenta osamarila i vratila kaput. Nedzla ga je prihvatila i gutala knedlu, da ne bi uvredila sestru a vrlo dobro se videlo po njenom izrazu lica kako se osecala tad. Pokusaj samo na sekund da zatvoris oci, i stavis se u njenu situaciju shvatices zasto je zalim.
Ali Riza je ok covek, ali za srednji vek. U modernom drustvu je osudjen na propast i tako je i bilo. Ne kazem da je los, vec da je krivac za sve sto se desilo njegovoj porodici. Deca su mu kao na povodcu, neizivljena, ne mogu da mrdnu nigde iz kuce, i ta cetiri zida, zbog toga su i doslo do te neke da kazem psiholoske devijacije.
Hajirije ne bi komentarisala, jos ne mogu da definisem njenu psiholosku prirodu. Deluje mi kao propali manipulator, hoce i tamo i vamo, da bude i moderna i patrijarhalna.
Sevket je takodje slaba licnost, mada i teska mu je uloga,, s jedne strane je razjapljen izmedju oca i zene, a pod uticajem porodicnog vaspitanja njegova psiholoska licnost nije mogla da se razvije po njemu prirodnom smeru, tako da leluja, ne moze da se pronadje ni tamo ni vamo.
Za sad, po mom misljenju Fikret je najstabilnija. No, videcemo kako ce biti do kraja. Opet kazem to je samo moje misljenje, i moje shvatanje licnosti iz ove serije. Verovatno se ne poklapa sa ostalim misljenima ali Boze moj, misljenja su razlicita, ljudi su razliciti, zivoti i sredine su razlicite tako da je to normalna pojava...

Neka neko javi šta beše večeras, nisam stigla da pogledam, na poslu sam? :(

Ali Riza vrsi pritisak na ukucane da priznaju ko je sve znao o tome sta se desava u porodici, svi cute medjusobno se gledaju, Fikret puca i prica sve od pocetka. Ali Riza je ogorcen na Fikret zasto mu to nije rekla, zasto je cutala, vredja je i govori da ako do sada nije pricala bolje da i sada cuti.

Nedzla zove Sedef da proveri kakvo je stanje u kuci, Sedef joj govori da je Lejla zavrsila u bolnici, da je Ali Riza lose, Njir joj preotima slusalicu i vredja Nedzlu. Zavrsavaju razgovor, Oguz se vraca u kola, grli Nedzlu a ona mu govori da je sve izgubila i da ima samo njega. Prodaju Lejlina kola, kupuju kartu i krecu na aerodrom. U medjuvremenu Sevket i Jaman saznaju kad imaju let za Nemacku, obojica odlaze da ih presretnu, prvi stize Sevket koji pocinje da tuce Oguza, a Nedzla mu govori da prekine, da je on covek koga ona voli, i da je ne traze vise. Zatim dolazi Jaman, ali to cemo videti tek u sledecoj epizodi jer se tu negde zavrsilo.

Fikret se udaje za Tahsina, jer je ogorcena onim sto joj je Ali Riza rekao.

Ali Riza sedi sam u basti i shvata da mu je Fikret sve vreme nagovestavala sta ce se desiti, da je primio neprijatelja u kucu, i da ce biti oluja, ali je on pred tim zatvarao oci.

Lejla se slabo oporavlja, odbija da pije lekove, prica gluposti itd...

Povredio je, bas bas... Derao se na nju zasto je cutala, zasto mu nije rekla... Ali ona je skoro u svakoj epizodi nagovestavala Ali Rizi da nesto nije u redu, on je ignorisao, i to ju je najvise povredilo. Tahsin je odma pokrenuo postupak za vencanje, i u prosloj epizodi su bili pred oltarom, tj tu je bio kraj, kad je ona trebala da kaze sudbonosno DA!

Back