Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
sad će Hoklica da odlepi :lol:

Naravno da cu da odlepim.
Šefket ide opet u zatvor,Oguza ubijaju,Riza jel tako beše će se šlogirati,Oguz ga vodi na terapiju a on živi kod Oguza i Lejle u stanu.
Sedef se na kraju udaje,Šefket izlazi iz zatvora i dolazi na čestitanje.I toga dana Ali Riza umire kada su svi na svadbi.Aman više godinu dana nas maltretiraju .I
Hajrije,Lejla sa bebom,devojčicom mala Ajše i Šefket se vraćaju u selo odakle su došli.Čiča miča i gotova priča.:):bye::klap:
Ah da Ferhunde ostaje sama u praznom stanu bez ičeg.Ko dugom jamu kopa sam u nju upadne:rtfm:

Aj sad lepo prepravi tu poruku i stavi je u spoiler.

Mithat mi se u početku nije dopadao.
Uselio se, živeo sa Tekinovima, jeo njihovo, delovao mi je nekako napadno.
Još sa onim brkovima, izgledao mi je kao klošar koji se dočepao imetka.
Pogrešna procena.
Mithat se pokazao kao dobar čovek.
Neiskvaren, skoro infantilan.
Optimista, sa verom i ubeđenjem u neko dobro koje vlada svetom.
Dobročinitelj.
Njegove reči nekada uspeju da odlepršaju u moj um, podstaknu me da razmišljam, da se zamislim.
Čovek je koji ne preza od toga da je čovek.
Koji daje, i čini dobro drugome, najpre radi sebe, radi svoje radosti kada to učini.
Koji ne čini unapred računajući šta će dobiti za uzvrat.
Mithat je uspešan čovek koji bogateći se nije od svoje duše i razuma načinio kalkulator.
Niti sebe opteretio večitom računicom o tome šta će od nekog dobiti za uzvrat.
Pošten, predan, prijatelj i saputnik.
Da je lepši, verujem da bismo se ovde klale oko njega, jer bismo baš u njemu pronašle ideal partnera.

Međutim, isto tako, njegova infantilnost koja nosi sa sobom dobrotu bez premca jeste mač sa dve oštrice.
Odabrao je ženu koja je za njega bila pogrešna.
Ferhunde, o kojoj su svi ružno govorili.
Koju su ružili, svakako zasluženo.
Njena lepota (mada meni nije nipošto lepa) obujmila je Mithatovu neiskvarenu dušu.
Uhvatila, te je okrunio njen lik svetlošću koju je poželeo za sebe.
Poželeo da mu zrači kroz ceo život.
Želeo je nju.
Koja zrači snagom, istrajnošću, mada se u njegov život uvukla lažima.
Nije vredelo.
Nipošto, niti jedan delić nečije zlobe ili namazanosti ne dopire do Mithatove patologije optimizma.
Time se Mithat uvrštava u niz onih koji svet gledaju krzo ružičaste naočare.
Koji prećutkuju pročitane i otkrivene laži, koji se nadaju sreći čak i kada se kraj i patnja naziru.
Tu je tragičnost njegovog lika. Njegove dobrote.

Mada Mithat itekako ume da odbrusi Ferhunde, i da joj pokaže da nije mlak, ipak se sve svede na njegovo izvinjavanje ženi koju voli čak i kada je svima nama jasno da ga ona isuviše maltretira i da se igra njegovom dobrotom i njegovim emocijama.
Ipak se sve svede na poraz njegove dobrote u borbi sa zlom manipulativne žene u kojoj on priželjkuje Ljubav i dom.
Oličenje je svih onih brakova koji opstaju držeći se na staklenim nožicama, usled nedovoljne snage jednog od partnera da pobegnu od onog što ih čini nesrećnim.
Toliko je parova koji održavaju brak koji je davno okončan. Koji se ne predaju.
Koji nisu kadri da nateraju sebe da prihvate da nije sve šareno, i da doma nema po svaku cenu.
Da se sreća ne nalazi po svaku cenu, sa bilo kim.
Da ružičaste naočare treba da se promene.
Teško je shvatiti da ljubav ne menja ljude.
Ljudi se menjaju sami, sopstvenom rešenošću da nešto izmene.
Da ne postoji prinudna sreća, niti takav brak.

Tužna je Mithatova uloga.
Uloga čoveka koji žarko želi da voli onog ko će njega voleti.
Da svet na dlanu pokloni nekome ko će zajedno sa njim skrojiti njihovo savršeno gnezdo.
Njihov svet satkan pd jubav, podrške, poštovanja i bezgranične sreće.
Svet bez zamki, laži, i igrarija.
Sa Ferhunde to ne ide tako lako.
To je Mithatova najdublja tuga.

Dobar dan svima, nova sam na forumu mada vas citam neko vreme i dopadaju mi se komentari na temu nase nam drage serije :)
Da dam i ja svoj mali doprinos i odgovorim na temu najboljih glumaca.
Najbolja zenska glumica, tu je najveca konkurencija, ali svoj glas dajem Lejli. Nedzla ima grozan glas, skici, odbija...a i krece se kao da je progutala motku, nema one zenstvenosti i seksipila u sebi. Ferhunde jeste odigrala sjajno svoju ulogu, ali ne mogu joj dati svoj glas, suvise je negativna. Fikret je jednolicna, Hajrije odlicna. Lejla je odlicno iznela svu tugu njenog lika, svaka patnja joj se ogleda u ocima. Volela bih da je vidim da se malo vise smeje. Uglavnom, moj glas ide Lejli.
Najbolji muski glumac je ubedljivo stari Sevket. Sve, ali bas sve je odglumeo maestralno, nije mu bilo potrebno da govori, sve kroz sta je prolazio videlo se na njemu.
Epizodne...zenska ide za Dzevrije, baba je hit :) muska Ahmetu :)

Nedzla bila sa oguzom oprosteno joj je
Lejla bila sa oguzom, silovao je, ona zatrudnela, izgubila dete, udala se za njega, oprosteno joj je bilo
Nedzla pobegla sa Oguzom, oprosteno joj je bilo
Lejla se vraca oguzu, i to joj je oprosteno
Lejla se ponovo vraca oguzu, i to trudna

Ko ovde vise gresi i trazi oprostaje
Lejla mi je draza jer je osecajna, ali nikako joj ne mogu na osnovu toga zanemariti greske

Sefket jos nije shvatio kakva je Ferhunde. Misli da ju je unistio ako joj je unistio brak. Kao da je njoj stalo do tog braka i Mithata. Ono sto je htela od Mithata to je ta kuca, i ima je :evil:

Схватио је, зато је то и урадио. Само проблем је кућа, пошто ју је на себе преписала.

Dobar dan svima, nova sam na forumu mada vas citam neko vreme i dopadaju mi se komentari na temu nase nam drage serije :)
Da dam i ja svoj mali doprinos i odgovorim na temu najboljih glumaca.
Najbolja zenska glumica, tu je najveca konkurencija, ali svoj glas dajem Lejli. Nedzla ima grozan glas, skici, odbija...a i krece se kao da je progutala motku, nema one zenstvenosti i seksipila u sebi. Ferhunde jeste odigrala sjajno svoju ulogu, ali ne mogu joj dati svoj glas, suvise je negativna. Fikret je jednolicna, Hajrije odlicna. Lejla je odlicno iznela svu tugu njenog lika, svaka patnja joj se ogleda u ocima. Volela bih da je vidim da se malo vise smeje. Uglavnom, moj glas ide Lejli.
Najbolji muski glumac je ubedljivo stari Sevket. Sve, ali bas sve je odglumeo maestralno, nije mu bilo potrebno da govori, sve kroz sta je prolazio videlo se na njemu.
Epizodne...zenska ide za Dzevrije, baba je hit :) muska Ahmetu :)

Istooooooooo!!!
Videla sam da mnogi pominju Fikret kao najbolju glumicu iz serije, ali i ja sam negde mišljenja da je ona jednolična.
Lejla je imala dosta transformacija, videli smo je i kao naivnu i veselu devojku, i zabrinutu, i depresivnu, i ludu, i oteresitu,...
Šefket stari mi nije bio u konkurenciji, ali kad se setim scena sa njim... potpuno ste u pravu. Savršeno je umeo da iznese stanja bez upotrebe reči.

Đevrije i Ahmet su i meni odlične epizodne uloge!

Istooooooooo!!!
Videla sam da mnogi pominju Fikret kao najbolju glumicu iz serije, ali i ja sam negde mišljenja da je ona jednolična.
Lejla je imala dosta transformacija, videli smo je i kao naivnu i veselu devojku, i zabrinutu, i depresivnu, i ludu, i oteresitu,...
Šefket stari mi nije bio u konkurenciji, ali kad se setim scena sa njim... potpuno ste u pravu. Savršeno je umeo da iznese stanja bez upotrebe reči.

Đevrije i Ahmet su i meni odlične epizodne uloge!

Mislim da su njih dvoje svojim ulogama osvezili seriju i odlicno odglumeli. Uneli tu pozitivnu energiju svojim dosetkama i po nekad su bas duhoviti.
Jeste li primetili da se u zadnjim epizodama Ferhunde stalno oblaci u crno? Cak se i ofarbala u crno. Kad je vidim hvata me tiha jeza. :eek::eek:

Mislim da su njih dvoje svojim ulogama osvezili seriju i odlicno odglumeli. Uneli tu pozitivnu energiju svojim dosetkama i po nekad su bas duhoviti.
Jeste li primetili da se u zadnjim epizodama Ferhunde stalno oblaci u crno? Cak se i ofarbala u crno. Kad je vidim hvata me tiha jeza. :eek::eek:

Kosu sam primetila, ali garderobu nisam...

Što se tiče Mithata, meni je on od početka bio simpatičan, sa sve seljoberskim manirima... :) Dopala mi se njegova prirodnost, koja jeste na trenutke prelazila u neotesanost i neodmerenost, ali nikad nije izlazila iz prostora dobrote... :)
Izaziva mi mnogo posebne emocije, naročito ta njegova jaka, naivna, dečja i ljudska potreba da bude voljen, da negde pripada. I u životu, kada osetim to kod ljudi, mogu neprekidno da plačem. To njihovo što ide iz dubina i moje dubine uzburka...
Uostalom, moonlight je sve rekla...

Bila sam oduševljena scenom kada Lejla napušta kuću, kada dolazi kod Ali Rize da se pozdravi, a onda ostaje sama u sebi.
Tako simbolično gasi jedno po jedno svetlo u sobi i kad izađe...
... ostane mrak.

U kući koju je napustila i u njoj samoj.

Да, провела је неколико година сам њима, мада је мени иста као у почетку :D
Кад би пуштали целе епизоде, одавно би се серија завршила.

ja sam se smorila od serije.
Meni se vise svidja nedzla od lejle, ona je pametnija i uspesnija. Lejla je jadnica i bednica. Nedzla je sponzorusa, al je bar uspesna u tome. fikret mi je jadna isto tako, pazi molim te sta sve trpi da bi imala porodicu...cuva tudju decu, vaspitava, kuva, pere, pa jos i ovardzevrije trpi, mislim stvarno...svi su nekako jadni...sedef zaljublejna u sevketa, ferhunde zlobnica...jaman magarac, i mithat isto tako, levent svalercina...pa mogli su makar jednog normalnog lika da ubace u celu seriju..valjda i turci imaju nekog normalnog, ili su sve pacenici, ludaci i debili opsednuti parama?

ja sam se smorila od serije.
Meni se vise svidja nedzla od lejle, ona je pametnija i uspesnija. Lejla je jadnica i bednica. Nedzla je sponzorusa, al je bar uspesna u tome. fikret mi je jadna isto tako, pazi molim te sta sve trpi da bi imala porodicu...cuva tudju decu, vaspitava, kuva, pere, pa jos i ovardzevrije trpi, mislim stvarno...svi su nekako jadni...sedef zaljublejna u sevketa, ferhunde zlobnica...jaman magarac, i mithat isto tako, levent svalercina...pa mogli su makar jednog normalnog lika da ubace u celu seriju..valjda i turci imaju nekog normalnog, ili su sve pacenici, ludaci i debili opsednuti parama?

Мени су Ахмет и Нејир најнормалнији

Back