Kad `kamen zaplace`...

• Začetnik teme Začetnik teme migud
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iz nekog razloga mi se cini da, u vecini slucajeva, muske suze imaju vecu tezinu od zenskih i pri tom ne mislim na specificnu tezinu, koja se obelezava grckim slovom ro. :P Ne kazem da sve zene placu bez razloga ili iz kaprica, ali muskarci su manje skloni teatralnom ponasanju, tako da kad im se desi da zaplacu pred nekom drugom osobom onda mora biti da je nesto ozbiljno u pitanju. Muskarci su skloniji "suvoj patnji" koja je mnogo opasnija.

Anchika011:
Muskarac koji place? Joj, uzas! :) U principu, ne volim da vidim bilo koga da place, ali jos ako je muskarac... Nekako mi je to odlika slabica. Ako mu se vec place, nek place kad je sam sa sobom, nek se ispalce i izadje u svet "olaksan". Premda, u nekim situacijama covek ne moze da se iskontrolise i, s obzirom da sam i bila prisutna u tim prilikama, to me je bas pogodilo, zaista. Valjda tada shvatis velicinu tih emocija. Ali, ipak ostajem pri prvo navedenom.

Sorry, ali ne mogu a da ti ne kontriram. Uzas ili odlika slabosti je kad muskarac tuce zenu ili slabijeg od sebe, a kad zaplace ja ga licno smatram hrabrim. Cesce ces videti Halejevu kometu nego muskarca da place. E,sad, mozda i ima peka, ali ja nisam srela takve. Njima je averzija prema plakanju utkana u genetski kod, oni znaju da ce okolina da ih `lincuje` istog trenutka kad zaplacu pa ti sad vidi kolika balls on mora imati da stisne petlju i cry. A to su sve kompleksi kojima ih kljukaju kukavice od roditelja- "Odseci cu ti pisu ako te devojcica jos jednom istuce!", "Prebicu te ako zaplaces!"...Ovo su recenice koje sam cula od nekih roditelja, ali se i dan danas iscudjavam kad ih se setim.
Plus, doktori se posle pitaju sto je procenat srcanih oboljenja znatno veci kod muskaraca!

Pretpostavila sam da cete izdvojiti te tri recenice. Ne znam sta je tu jezivo, ali dobro... Ako ste se odlucili da tom recju okarakterisete taj deo moje izjave...Meni bas nesto ne pada na pamet da se nesto pravdam. Ja sam rekla svoje misljenje i naravno da sam ocekivala da se mnogi, pa cak i vecina, nece sloziti, ali te reci, tipa- jezivo... Mislim da ste malo preterale, moje dame...

Anchika011:
Pretpostavila sam da cete izdvojiti te tri recenice. Ne znam sta je tu jezivo, ali dobro... Ako ste se odlucili da tom recju okarakterisete taj deo moje izjave...Meni bas nesto ne pada na pamet da se nesto pravdam. Ja sam rekla svoje misljenje i naravno da sam ocekivala da se mnogi, pa cak i vecina, nece sloziti, ali te reci, tipa- jezivo... Mislim da ste malo preterale, moje dame...

Nismo se mi `zakacile` za tvoj post da bismo ti popovale, vec cisto da prokomentarisemo to uvrezeno misljenje u nasoj kulturi da je M. koji ponekad pusti suzu slabic. Nema potrebe da se bunis, nije bilo tako straaasno.

Moj decko je plakao kada smo trebali da se razdvojimo na nekoliko meseci. Plakali smo oboje. I kada god ja placem njemu malo fali. Inace je uspesan, snazan, karakteran, pametan...
Ok je kad musko place, zasto ne bi bilo? Pa i oni imaju osecanja bez obzira na siroko rasprostranjeno zensko misljenje da su bezosecajni idioti. Nekada osecaju vise nego mi devojke.

Jekyll_doesnt_Hyde:
Iz nekog razloga mi se cini da, u vecini slucajeva, muske suze imaju vecu tezinu od zenskih i pri tom ne mislim na specificnu tezinu, koja se obelezava grckim slovom ro. :P Ne kazem da sve zene placu bez razloga ili iz kaprica, ali muskarci su manje skloni teatralnom ponasanju, tako da kad im se desi da zaplacu pred nekom drugom osobom onda mora biti da je nesto ozbiljno u pitanju. Muskarci su skloniji "suvoj patnji" koja je mnogo opasnija.
SKORO DA SE U POTPUNOSTI SLAŽEM SA TOBOM. ELIKU ULOGU IMA VASPITAVANJE MUŠKOG DETETA, ŠTO JE POMALO GLUPO, JER NEĆE ON ZBOG TOGA BITI NESPOSBNIJI MUŠKARAC. SEM VASPITANJA, PRAVI MUŠKARCI SLABIJE PLAČU, JER SU ZRELIJI I MANJE EMOTIVNI. VELIKA KOLIČINA EMOTIVNOSTI JE ZANK NEZRELOSTI. ZREO MUŠKARAC NEMA POTREBU DA PLAČE ZA MNOGIM STVARIMA JER PRIHVATA STVARI ONAKVE KAVE JESU, TAČNIJE SHVATAJU I MIRE SE SA ŽIVOTOM. TAKVI MUŠKARCI TREBA DA PLAČU, ALI IZ SVEGA PROIZILAZI DA JE TO RETKOST. DOBRO JE DA PLAČU, JER U SUPROTNOM ĆE VELIKI STRES UNIŠTITI SRCE ILI VEĆ NEŠTO DRUGO. MUŠKARAC ZREO JE NEŠTO REĐA POJAVA, ALI JE ONDA PRAVI. KADA JE POLITIKA UZIMALA SVE VIŠE MAHA I CRKVA NIJE DOZVOLJAVALA ŽENAMA DA GLASAJU, JER SE SMATRA DA SU EMOTIVNE I MOGU BITI POVODLJIVE, DOK MUŠKARCI NE. MALA JE VEROVATNOĆA DA ĆE MUŠKARCI GLASATI ZA NEKOG LIDERA ZATO ŠTO IM SE SVIĐA PO LEPOTI. IZMEĐU NAS SAMIH JE VELIKA BORBA, PA VEROVATNO NAJ SPOSOBNIJI IZAĐU NA POVRŠINU. CRKVA NIJE MISLILA DA ŽENAMA UKINE GLAS ZATO ŠTO SU GLUPE, VEĆ ZATO ŠTO SU EMOTIVNE. ŽENA KOJA DOBIJE OD BOGA ILI ŽIVOTA TAJ VID ZRELOSTI JE JAČA OD MNOGIH MUŠKARACA I SPOSOBNIJA. TO JE REDAK SPOJ, ALI AKO IMA MUŠKU ZRELOST I KONTROLISANU ŽENSTVENOST, TO JE ZMAJ. TAKVA ŽENA JE U PREDNOSTI, UVELIKO. PLAKANJE JE NORMALNO I ZDRAVO, I TO VAS NEĆE UČINITI NI BOLJI NI LOŠIJIM MUŠKARCEM.

Back