Kad je jezik brži od pameti

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
23.009
Dve osobe sa kojima sam ostao u dobrim ex kolegijalnim odnosima. Ponekad se cujemo i vidimo. Skoro je bio taj slučaj. Te osobe su me malo iznervirale i nisam očekivao takvu reakciju na moje odgovore. Prvo, u vezi novog posla sta trazim i gde. Reakcija kao gde tamo kao nije ti nesto u tom bljak fazonu. Drugo, kako i gde zivim kad eto kao nemas prihode lične, pa sad kako prezivljavas. Sa našeg posla znamo posao, pare i teret koji nosi i sve mane, jer dobrog nema. Na nagovor jedne od njih sam radio. Nisam znao šta da kazem osim da sam odgovorio učtivo. Prosto previše lična potpitanja i reakcije koje nisu primerene. Verovatno nisu mislile loše i htele mi loše, ali su se tako izrazile neoprezno.

Posmatraj to bez emocija. Zamisli da si posmatrac svega toga, ne pogadja te sta one govore, odstrani tu varijablu i zapitaj se sta govore i zasto? Je li ti zele dobro ali je njihov ton i nastup los? Ako je to, onda si preosetljiv.
Da li su bile maliciozne? To onda govori o njima, nema razloga tebe da dotice.

Na kraju krajeva, tvoje su odluke gde ces raditi i ziveti. Mozda podsvesno nisi ni sam zadovoljan tvojim radnim mestom pa te je njihova direktnost povredila.

Nemoj donositi zakljucke emocijama nego razumomi delaj u skladu s tim. Ne dozvoli sebi da te reci mogu povrediti.

Ne mislim ti nista lose, niti zelim da ti solim pamet. Bar probaj jednom primeniti moj savet i naci ces uzrok problema (tboje patnje), a odgovor uvek pada na tebe (kao i na sve nas). Nadam se da sam bio od pomoci.

Back