Kad je dosta?

Prababa po maminoj strani je imala par slatkih poslovica tipa u dobru se ne ponesi u zlu se ne ponizi, pljuni se u nedra i slicne stvari. Ja volim te starinske poslovice i sve ih zapisujem u dnevnike nadajuci se da ce ih mozda neko naci puno godina kasnije.

Imala sam zivot koji je isao amplitudno, posmatrala sam drugarice koje su jakom platom ili udajom znale da se promene, na dobro ili na lose, posmatrala sam ljude koji bi gubitkom necega izgubili i najbolje u sebi i negde sam obecala cvrsto da mi se to nece desiti.

Kada ide lose kriterijume pocnem da spustam nekako prirodno, zadzavajuci neki hobi oko koga rojim misli i koji me kao stit cuva. Kada ide dobro vezbam, ne onu laznu skromnost vec racionalnoat, koliki toga mi treba, koliko drugima toliko meni, da li cu umreti bas bez necega a kako necu, spusti loptu Freya, nije vazno...i tako, cesto obezvredim stvari jer je malo toga zaista vazno. Sto bi rekla jedna baka govoreci o Terezijanstatu nakon koga je izgubila celu porodicu u Ausvicu, jedino su bitni ljudi i odnosi izmedju ljudi. Pre svega odnosi izmedju ljudi.

Ja bih malo vise kulture,humanosti i tople ljudske solidarnosti.A kad toga budemo imali vise bice i ljudi vise pa i paraaaaaaaaaaaaaaa................................:klap::klap::klap:

Nemoj da brigas,brigas,zivot se stara,dok bude ljudi bice i para.Nemoj da brigas zivot se stara,dok bude ljudi bice i para.................................Balkan Express(pjesma iz filma)

Iliti što bi rekla Ceca

Svega mi je malo
izlazaka, love, seksa, cujes li budalo
jos ni pola u moj zivot nije stalo
i po mene vise ti ne dolazi

Kad ste i da li ste
sveli svoj život na meru da vam je taman?
Je li to posledica nekog sazrevanja, mirenja sa sudbinom, čega?
Jel negujete taj deo nezasitosti u sebi ili ste osoba - da mi je potaman?
što bi to radio, što bi ograničavao sam sebe

Back