Kad će ovo kod nas da se desi?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.857
U Japanu oni koji dođu ranije na posao parkiraju kola podalje od ulaza da bi ostavili mesto onima koji kasne da stignu na vreme.

Image1.jpg

Kojoj grupi pripadate?

Zavisi od firme, ako firma postuje kolicinu rada a ne kolicinu uvlacenja ili kolicinu potrosenog vremena, onda dolazim u 5 do 12. Ako je firma formalna, onda dolazim ranije ali nisam kreativan clan, tj moje je samo da budem glupi radnik, ne radim nista od sledeceg, ne dajem inovacije, ne dajem korekcije ako neko radi pogresno , ne pravim se pametan, uglavnom saslusam ono sto je namenjeno meni i ne naglasavam suprotnosti u nalozima koji su mi dati...

To ocigledno u takvoj firmi nije na meni da ja upravljam kad postoji vlasnik i sef i menadzer...
U takvim firmama su bitni nebitni detalji , pa cu staviti i parfem da budem ugodan saradnik, bicu kao model na modnoj pisti , ali mozak necu ukljuciti cak i da se desi pozar ili se zapali nesto od opreme....postoji vatrogasna duznost i neko ko je zaduzen za to , tako da ce steta biti proporcionalna brzini i umesnosti te persone, a ne da ja zaustavljam pozar, organizujem sluzbu obezbedjenja i pravim se pametan...ili sposoban ili human ili bilo sta sto je vrlo stetno po mene...a sve navedeno je stetno...i donosi povecanu sansu od otkaza...ili netrpeljivosti pred otkaz...

Sve je to isprobano i nauceno na sopstvenim greskama i kriva drina se ne moze ispraviti, pa je glupo pokusavati....Ali to ne obuhvata rad na svoju stetu , npr ako se dolazak kamiona za istovar ocekuje u 18h, a smena traje do 16h, kamion ce stici u 20h i cak i kasnije, te je glupo ostati cak i ako te menadzment odvoji da ostanes do 21h, jer se nece zavrsiti istovar do 24h, sto dovodi do problema u logistici transporta kao i ponovnom radu u prvoj smeni sledeceg dana...
Onda moras da rizikujes i odbijes takav produzeni rad jer nema smisla i obice se tebi o ledja...To istovremeno donosi malo otreznjenja bahatom menadzmentu ili otkaz, jedno od ta dva...

U Japanu oni koji dođu ranije na posao parkiraju kola podalje od ulaza da bi ostavili mesto onima koji kasne da stignu na vreme.

Pogledajte prilog 1615169

Kojoj grupi pripadate?
Ajd da ti pomognem...

Batali Japan
Idemo na nudističku plažu

Kao ranoranioc i na gotovo praznoj plaži vidiš neku žensku.
Ok, nećete se muvate ali ono, valja da se malo odmore oči.
E sad pošto je plaža prazna ti češ se postaviti nekih 10m od nje.

E onda dodje Bosanac pa stane izmedju vas dvoje
Pa dodje Ciga pa prepolovi izmedju Bosanca i te ž enske.
I šta će da gledaš?
:lol:

Poenta?
Zajebi kulturu i brigu o drugima

Back