Kad bih bio moderator

• Začetnik teme Začetnik teme Lilu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad bih bio moderator, pa bio bih za neke stvari puno rigorozan kao na pr. psovke, kletve, vrijedjanje clanova porodice itd.

Teme bih zatvarao ne zato sto se meni ne svidjaju kao sto to radi vecina moderatora, nego bih prvo vidio kakav pristup imaju korisnici, pa bih na osnovu toga odluci da li da je zatvorim ili ne.

Za spam i ne bih bio toliko rigorozan, osim ako je neko napisao preko 10 poruka u jednoj temi, a nijedna nema veze sa istom. Mozemo da se nasalimo, kakva god da je tema, ali bez pretjerivanja.

Da sam recimo konkretno, ne daj Boze, mod na pdf Politika, trudio bih se da budem pristrasan, mada to mi ponekad i ne bi poslo za rukom. Ali jedno je sigurno, zbog izraza tipa demonkrate, smradikali, naprdnjaci itd. bih rokao bez trunke razmisljanja, jer to prelazi sve moguce granice zdravog razuma. Mogu zamisliti na sta bi licila komunikacija na tom pdf-u da nema modova uopste, nego da je korisnicima sve dozvoljeno.

Otprilike sam rekao kakav bi bio mof, a inace nemam ambiciju da dobijem tu titulu. Imao sam je ranije, ali danas nemam, jer forum gledam kao zabavu, ne zelim da sebi natovarim jos jednu obavezu, a osim politike, pdf-ovi za koje ne bih ni za zivu glavu pristao da budem mod su Ljubav i seks, Fudbal, Muzika, Istorija, Svastara i Forumske igrice.

Zanima me bas, kad bisete vi bili moderatori, kako biste se ponasali? Da li biste bili strogi ili popustljivi? Da li bi ste se drzali strogo pravilnika, ili bi gledali korisnicima kroz prste? Da li bi...ma ajd sad malo vi smisljajte...

porazgovarala bi sa moderatorima "Kultnih tema" o tome da li znaju šta znači pojam kultna tema pošto vidim da je ceo pdf čist promašaj sudeći po njegovom sadržaju

porazgovarala bi sa moderatorima "Kultnih tema" o tome da li znaju šta znači pojam kultna tema pošto vidim da je ceo pdf čist promašaj sudeći po njegovom sadržaju

Kult (l. cultus, colere..gajiti; poštovati)
-poštovanje, divljenje do obožavanja (napr.kult rada, zabave, slobode, kult Tolstoja itd.).
Pojam kulta ne možemo razdvojiti od pojma "kultura" (l. colere gajiti,negovati, cultura)
1.obradjivanje, negovanje, gajenje..
2. figurativno: razvijanje,obrazovanje, usavršavanje, oplemenjavanje, bogaćenje duha;
stručna, naročito opšta obrazovanost, načitanost; etička kultura podizanje pojedinca
i celog društva do toga da mu ideali budu prave vrednosti; pravičnost, istinitost, čovečnost i uzajamno poštovanje..

Dakle..predlozi?...:)

Zanima me bas, kad bisete vi bili moderatori, kako biste se ponasali? Da li biste bili strogi ili popustljivi? Da li bi ste se drzali strogo pravilnika, ili bi gledali korisnicima kroz prste? Da li bi...ma ajd sad malo vi smisljajte...

Svi bi morali da koriste avatar sa Erom Ojdanicem.
era-ojdanic-m.jpg
Unistio bih sve ostale modove, kako bih bio jedini. Ne bih bio admin, jer svi mrze admina. Njega bih kidnapovao i cuvao u zamrzivacu, te bi mi on koristio kao izgovor za sve sto ne valja, i za visu silu, izvan mojih skromnih milosrdnih modovskih muzevnih rucica.
Strog bih bio prema svima sto mi nisu drugari, ili nestasne cice, kojima bih popustao. Pravilnikom bih tukao svakoga, osim onima sto su mi drugari, ili nestasne cice, kojima bih gledao kroz prste.
Vladala bi totalna diktatura, piramide, ritualna zrtvovanja i tako to, sve u moje ime.
4chan nejatch bi dolazila na krstu, razjapljenih vilica.
private-tour-giza-pyramids-and-sphinx-in-cairo-1.jpg

Ne kao ovdasnji modovi, ni tamo ni ovamo, oce a nece, smesko a smesko2.
Shakom u glavu, osim drugarima, ili nestasnim cicama, kojima bih milkk-om po kosi.
Koristio bih .gif avatar od 40 mb.

-poštovanje, divljenje do obožavanja (napr.kult rada, zabave, slobode, kult Tolstoja itd.).
Pojam kulta ne možemo razdvojiti od pojma "kultura" (l. colere gajiti,negovati, cultura)
2. figurativno: razvijanje,obrazovanje, usavršavanje, oplemenjavanje, bogaćenje duha;
stručna, naročito opšta obrazovanost, načitanost; etička kultura podizanje pojedinca
i celog društva do toga da mu ideali budu prave vrednosti; pravičnost, istinitost, čovečnost i uzajamno poštovanje..

Kultni moderatori. :lol:

a sta ti podrazumevas da taj forum treba da sadrzi?
samo jedna napomena..kultne teme nemaju veze sa okultnim...

Kultna tema znači da je to tema koja treba ili bi trebala da pobudi masovni javni interes,
Pa dobro sada, ne verujem da smo došli u situaciju da ne razlikujemo reč kultno od okultnoga.
Jeste da 44% stanovništva starijh od 15 godina nije završilo osnovnu školu ali neke osnove razumevanja svi imamo.

Eto možda bi ovo što sam zamrčila mogla da bude kultna tema.
P.s. okultne teme također mogu biti kultne jer to što spadaju u sferu mistike ne znači da ih treba eliminisati sa ovog pdf-a

Sekte su dobar primer za to.

Poslednja izmena:

Pa nećemo sada da filozofiramo i bavimo se Vujaklijom, bitno je razumevanje ne doslovan prevod.
Ako je nešto kultno direktno znači da mora da budi interes u dubljem i širem smislu, u ovom slučaju ineres za debatom, naravno, značaj se podrazumeva.

Pa nećemo sada da filozofiramo i bavimo se Vujaklijom, bitno je razumevanje ne doslovan prevod.
Ako je nešto kultno direktno znači da mora da budi interes u dubljem i širem smislu, u ovom slučaju ineres za debatom, naravno, značaj se podrazumeva.

:D..
Sjajna ideja ali šta je to što je kultno a izaziva interes za debatom u dubljem
i širem smislu..hajde, otvori neku takvu temu..:)
:cmok2:

E ima toliko kultnih tema da ja ne znam odakle da počenm, narkomanija, prostitucija,eutanazija,donorstvo organa,proizvodnja energije(alternativna),deca ulice,prosjačenje,izborni sistemi,mito,obrazovni sistem.... to su sve teme za debelu debatu

Poslednja izmena:
Mene baš čudi ta okupiranost forumaša moderatorstvom, i želja da se bude moderatorom. :confused: I ta manifestacija neke... "vlasti" kad se postane moderatorom. :rotf:
Booože, ni da je pozicija jednaka rukovođenju državom. :confused: :rotf:
Svašta, stvarno.

Naravno, nikad ne bih bila moderator. Jer taj "posao" shvatam kao obavezivanje sebe na posećivanje foruma i kad ti se neće, zaključavanje, preusmeravanje, opominjanje, prespajanje... a za džabe. :D Pobogu, pa šta će mi to? :D

(Tema Kad bih bio moderator na pdf-u Kultne teme. Ooooo, Bogo moj... :rotf:)

Poslednja izmena:
posto ne poznajem ni jednog M. u RL, onda samo zamosljam na osnovu dostupnih podtaka sa foruma, i sve mi se cini da mu M.i dodju nesto kao desetari,
niko normalan to ne zeli biti, ali M.i ipak obavljaju koristan posao za sve, dok se bave infrastrukturom i disciplinom, cim predju na filozofiranje svi vidimo da smo pametniji od njih

ipak, fala im na trudu

Back