kad bi..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kazu da je covek bogat onoliko koliko mu malo treba
mi zivimo u zemlji gde svoje potrebe i zelje odavno umanjujemo, sputvamo i stisavamo
koja je to suma sa kojom bi ste vi namirili sve vase trenutne potrebe, zelje, dugovanja i sebe doveli u vanstersno stanje
znaci da vratite dugove koje imate, da ako treba inemate resite stambeno pitanje, ako nemate da nabavite prevozno sredstvo, platite skolovanje, otplatite kredite..
koja je to suma koja bi vam vratila mir

Da vratimkredit, da kupim minimalisticki namestaj za stan, u njemu da promenim plocice u kupatilu, da ishoblujem parket, da kupim crnu Alfu 166 u dobromstanju, da nije presla preko staznam200.000 km, da kupim garazu za nju, da kupim teleskop na tripodu, da uplatim letovanje na mikonosu. To ako je cifra oko 20,30.000... a ako je vise, onda bi platio preduzimaca, kupio plac i dao mu da mi napravi prizemnu minimalisticku kucu, od 60,70 kvadrata, u dvoristu garazu sa rotirajucim postoljem, engleski travnuak okolo kake crne tuje lipe pitchke materine, sve belo da ti bude muka od beline

mi zivimo u zemlji gde svoje potrebe i zelje odavno umanjujemo, sputvamo i stisavamo
koja je to suma sa kojom bi ste vi namirili sve vase trenutne potrebe, zelje, dugovanja i sebe doveli u vanstersno stanje
znaci da vratite dugove koje imate, da ako treba inemate resite stambeno pitanje, ako nemate da nabavite prevozno sredstvo, platite skolovanje, otplatite kredite..

To se odnosi na pohlepne za druge ne vazi.
Fakticki ih nemamo ali "plate ce za dve godine biti 500€" :lol:
Kredit ne uzima normalna osoba u Srbiji ni jedna jer vrlo lako ostane bez svega ako ga uzme.
"Dug je najgori drug" .

Suma dovoljna za finu nekretninu u kojoj moze normalno da se zivi,neki frizerski ili kozmeticki salon da otvorim kako bi se pare okretale a plata dovoljna za odrzavanje nekretnine,placanje racuna,klopu,odecu,patike.
Bilo bi fino imati za taksi nekad.
Zivela bi kao u raju.
Sto je lepo mastati.

Nije u pitanju nikakva suma.

Da vratimkredit, da kupim minimalisticki namestaj za stan, u njemu da promenim plocice u kupatilu, da ishoblujem parket, da kupim crnu Alfu 166 u dobromstanju, da nije presla preko staznam200.000 km, da kupim garazu za nju, da kupim teleskop na tripodu, da uplatim letovanje na mikonosu. To ako je cifra oko 20,30.000... a ako je vise, onda bi platio preduzimaca, kupio plac i dao mu da mi napravi prizemnu minimalisticku kucu, od 60,70 kvadrata, u dvoristu garazu sa rotirajucim postoljem, engleski travnuak okolo kake crne tuje lipe pitchke materine, sve belo da ti bude muka od beline

e i meni je super belo <4

Sve sto mi treba u materijalnom smislu imam,krov nad glavom,platu koju trosim po svojoj volji,auto mi ne treba drugi me voze a i los sam vozac.Svoje hobije mogu da pokrijem i neki hir :) Svesna sam da je retkost da ti nista ne fali i da nemas neka htenja koja su neizivljena pa sam zahvalna na tome.Ono sto zelim a nemam druge je prirode :)

]kazu da je covek bogat onoliko koliko mu malo treba
mi zivimo u zemlji gde svoje potrebe i zelje odavno umanjujemo, sputvamo i stisavamo[/B]

Ovo se u Srbiji toliko potencira, da su svi postali pametni i ne treba im nista, zive od onoga sto im neko da.
Mislim da bi Sidarta bio ponosan na nasu mladost.

- - - - - - - - - -

Sve sto mi treba u materijalnom smislu imam,krov nad glavom,platu koju trosim po svojoj volji,auto mi ne treba drugi me voze a i los sam vozac.Svoje hobije mogu da pokrijem i neki hir :) Svesna sam da je retkost da ti nista ne fali i da nemas neka htenja koja su neizivljena pa sam zahvalna na tome.Ono sto zelim a nemam druge je prirode :)

Lako je biti zena u Srbiji dok ima ko da te vozi.
Jednog trenutka moraces da kupis auto za to zadovoljstvo, pa gorivo, pa ranu i duvan, a onda godisnje odmore i tako,
sednes na forum i nista ne trosis, ali placas svoje zadovoljstvo. Sve u svoje vreme i zato , ne reci nikad.

Back