Kad bi došlo do fajta...

Koliko ste spremne? Da ste nekim slučajem prinuđene na fizički obračun, neko vas napadne, recimo, ili baš zalužuje batine - da li umete da se odbranite? Da li ste jake? Imate li oružje? Da li biste mogle da premlatite nekoga svojom tašnom, npr. ?
(Verovatno je već bila ova tema, ali mene sad zanima)

Moja zena ima neke pojase iz.borilackih vestina, ne izazivam je :malav:

Koji pojas imaš? Ljubičasti? :mrgreen:

Samo zeleni. :)
Nisam isla do kraja, jer sam uporedo pocela da treniram i odbojku i bila sam ne dobra, vec izuzetna. Najbolji skakac na mrezi kojeg je moj trener ikada imao. Sto je neobicno, jer sam niska, ali skacem kao kengur. :D I u visinu i u daljinu. Ali i to sam trenirala, jer volim sport, a ne zato sto sam time zelela da se bavim profesionalno.
Jedino je ples konstanta koju ne menjam.
I na klizanje sam isla. Ma svuda me je bilo. :D Nikad slobodnog vremena nisam imala. :D

Sa teretanom ne mogu nista da zapocnem. Nije moj stil. Volim kada mi je telo na drugaciji nacin u pokretu.

Ko ima para i vremena uvek moze da nadje treninge samoodbrane.
Ko nema mora da bude spreman/spremna da se brani,zastiti sebe.

Doslo je takvo vreme da se javno pise o problemima nasilja u osnovnim i srednjim skolama.Deca od malena moraju da znaju kako da se zastite.Od malena moraju da budu svesni kako ne treba da trpe nikakvo zlostavljanje,ni psihicko ni fizicko.Samo tako ce zastititi sebe.
Ako nisu svesni da moraju da se brane,stite sebe trpece da im udaraju glavom o zid,pesnicama o glavi,brutalne uvrede itd.isl. primeri izivljavanja siledzija koje unistavaju osobu psihicki.To su primeri iz novina a koliko ih ima da nisu izasli u javnost diskutabilno je.
Od tih siledzija nastanu siledzije tinejdzeri,kasnije siledzije odrasli ljudi.

Poslednja izmena:
Nisam isla do kraja, jer sam uporedo pocela da treniram i odbojku i bila sam ne dobra, vec izuzetna. Najbolji skakac na mrezi kojeg je moj trener ikada imao. Sto je neobicno, jer sam niska, ali skacem kao kengur. :D I u visinu i u daljinu. Ali i to sam trenirala, jer volim sport, a ne zato sto sam time zelela da se bavim profesionalno.
I na klizanje sam isla. Ma svuda me je bilo. :D Nikad slobodnog vremena nisam imala. :D

Sa teretanom ne mogu nista da zapocnem. Nije moj stil. Volim kada mi je telo na drugaciji nacin u pokretu.

Koju si katu polagala za zeleni? Teki šodan ili hean nidan? :lol:

Nikad sebe nisam dovela u takvu situaciju
Za ovih 32 godine
A nadam se i da necu

Ocekujes da neko ima osecaj par puta kad zaista imas problem a ovde si ugazila najbrutalnije sve koji su ikada bili napadnuti od neke budale/nekih budala bez ikakvih razloga.Ko zna koji je ovo put da se tako odnosis prema drugima,postavljas se kao sa neke visine umisljanja bitnosti.
Ne ide to da trazis saosecanje,razumevanje a sama ga nemas za druge ni u osnovnim stvarima.Osnove ljudskosti kod tebe ne postoje,samo egocentrizam sto si ovim pokazala po ko zna koji put.Nije to nista novo.

Osobe koje su imala losa iskustva nasilja/pokusaja nasilja od skole preko ulice do posla bilo kad ugl.cute zbog ljudi poput tebe jer ih je strah da ce reakcija biti kao tvoja ovde.Takve reakcija ne smeju da se desavaju jer to nije istina.Ko je agresivan treba da se leci,ko hoce da bije treba u ring/na tatami da ide,ko ima visak energije da je usmeri na kreativni nacin a ne napadanje ljudi bilo gde jer ima problem sam/sama sa sobom.
Zao mi je sto ne postoje nikakve sankcije za ovakvo podrzavanje nasilnika,nasilja i omalovazavanje svih koji su se nasli u blizini tih poremecenih licnosti.Treba da se uvede,radi se na tome ali ko zna kada ce doci na red ta stavka u praksi.Nije dovoljno uvesti je,treba da zazivi u praksi.

Poslednja izmena:

kako si onda karatista?
ako cemo tako, ja imam 6 razreda muzicke i muzicar sam :))))

Mina the killer :cool:
Titl: Mica ubica.

: )

Та сам
UFC-TKO-UFC-ultimate-fighting-smiley-emoticon-000857-facebook.gif

Dobro, sa zelenim pojasom si bliže početniku nego majstoru, al ovako za tuču, nekad je i to iskustvo dovoljno.

Jednom mi je trener naredio da sparingujem sa ribom... ja tad braon pojas, kao među veteranima u grupi, spremam se za crni. a ona je imala zeleni. Da bi kao bila fer borba, ja ne smem da je napadam, samo odbrana i eventualno čišćenje, njoj sve dozvoljeno. Svejedno, svi očekuju da izađem na kraj sa njom. Riba mi razbila nos, bukvalno :lol:

@ТЕМА: Тако је људи, ако већ не можемо агресорима да се активно супротставимо, онда бар да душманима пружимо пасивни отпор, то је мој покојни комшија бата Рале хармоникаш, иначе жестоки кавгаџија и женскарош, фино демонстрирао - кад су му на неком наступу тражили борбену, револуционарну песму, из богатог репертоара наше славне НОБ-е, развукао је инструмент и запевао: "Седи Мара на камен студенцу, стисла ноге, не да ..чке Немцу..." :deda:

Back