Ja ne znam sta si ocekivao, ali Ranijeri je najbolje resenje za Juventus ... Juventus vise nije on sto je bio, i sad nam za trofeje treba vremena ... Pa nijedan navijac nije ocekivao da cemo odmah po ulasku u seriju a ili sledece godine vec odmah biti sampioni i nenadyebivi ... Treba da shvatite da je Juventus izgubio 6 igraca svetske klase, a to je malo tesko nadoknaditi ... A dok smo imali taj super jak tim, igra je bila ista, znaci na rezultat, i da se pobedi po mogucstvu 1-0 ... Aj sad da pljujemo Kapela zato sto je imao taktiku ko *****? On je imao rezultate zato sto je imao 10x bolji tim nego Ranijeri ... Ranijeri ima Sisoka umesto Vijere, Molinara umesto Zambrote, Poulsena umesto Emersona (tad je bio u punoj formi), Legrotaljea umesto Kanavara (tada najbolji igrac na svetu zvanicno), Melberga umesto Kjelinija ... Od celog tima ostao je Bufon, Mauro, Trezege i Alex ... Nedveda ne racunam posto mu je forma u qrcu ...
Sta mislis da li bi neki drugi trener u Juventusu bio 3-ci odmah prve sezone u seriji A (iako je zasluzio prvo mesto)? Da li bi neki drugi preporodio Legrotaljea i Zanetija? Da li bi od Kjelinija napravio ovakvu igracinu na mestu centralnog veznog? Da li bi Alex bio prvi strelac lige, nakon sto je kod Kapela igrao 30% tekmi?
Zbog svega toga ja sam zadovoljan sa Ranijerijem, jer je covek krenuo od same nule, a ipak je napravio nesto i na odlicnom je putu ... To sto smo mi navikli da Juventus gazi to je druga prica, ali treba biti svestan da je ovo novi Juve, koji mora da se dokazuje, i koji sad nije medju najjacim klubovima Evrope ...
Murinjo je dosao u odlicno uigran tim, koji su mu gradili Mancini i Miha, a Ranijeri je ovaj morao sam da sklapa ... Murinjo ima kvalitetnije igrace pa moze da kombinuje razne taktike, Ranijeri mora da se znalazi sa ovim sto ima ...
A i igrali smo protiv Sampdorie a ne protiv Albinolefea, a Djenova je veoma vruc teren (eto, i Inter je tamo izvukao bod pomocu sudija) ... Pa nismo mi Barca pa da imamo takve igrace koji napadaju tokom cele tekme ...
Koja bre zabluda? Jedina zabluda je ta da Juve ponovo ima najjaci tim u kalcu i da treba da melje sve redom ... Ja sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju, zato sto sam ocekivao da ce im trebati bar 4-5 sezona da se stabilisu posle kalcopolija, a Ranijeri je vec u prvoj bio kandidat za skudeto ... Ako cemo terati trenere a da im ne pruzimo sansu, onda se Juve nikad nece vratiti na staro mesto ... Od tih 5 tekmi mi smo 3 odigrali u gostima, i nije valda da si ocekivao da cemo sve dobiti? U gostima je tesko pobediti i poslednjeg na tabeli a ne Fiorentinu ili Sampdoriu koje su uvek medju prvih 6-7 ekipa ...
Uprava jeste sugava, a sta mislis da ce neki drugi trener umesto 'klimoglave lutke' (otkud taj naziv?), odma prve sezone biti prvak sa ovakvim timom?
Viera je bio los u Juventusu, tako da Sissoko nije daleko od njegove igre iz Juveovog preioda, Molinaro je ocajan i ne razume zasto ga Ranijeri drzi u ekipi, kada se iz aviona vidi da je mali De Ceglie za njega izmislio fudbal.
Ja se ne zalim na odbranu koja deluje vise nego sigurno, Chiellini i Legro(Melberg) su vise nego dobri.
Zanetti je jednako dobro igrao i u Serie B, tako da nema tu puno Ranijerijeve zasluge, Legrotaglie je dok je igrao za Chievo stigao do repke, u Juventusu kada je dosao udarila mu slava u glavu i umislio je da jefudbalercina, nije trenira, usao je u prvi tim kod klimoglavog slucajno, zato sto se Andrade povredio, a Crisito zasrao motku. Odigrao sigurno i to je to, opet ne vidim sta je to uradio Ranijeri, Chiellinii je takodje igrao u Livornu CB, kao i delom u Serie B, levo je bio Balzareti. Opet nije mu Ranijeri izmislio tu poziciju, i on je tu dosao slucajno, posle povreda, a hteli su da ga za smesnu cifru daju Man City pre prosle sezone. Ovo za Alexa mi je najjache, ranijeri zasluzan za Alexovu capocanieri titulu... svasta. Lutka ga je u dosta utakmica vadila u 55 minutu, (obicno smo igrali nereseno ili gubili te meceve), je li Ranijerijeva zasluga sto Ale izvodi veoma dobro slobodnjake, njegova zasluga je sto je Ale sam sebi stvarao prilike, vracao se na svoju polovinu da prihvati loptu i organizuje napad...igrao kao car proslu sezonu... druga stvar je sto je Capelo-smrad drzao onog cirkuzanta u npadau umesto Alexa,i tada u tih 30% meceva Ale kada bi usao sa klupe resavao bi meceve i postigao je 15 golova ttih sezona, iako je cela Curva Scirea skandirala Capitanu na klupi...
Slazem se da treneru treba pruziti sansu, zasto onda nije pruzena sansa DD, koji zna kakva je Juventusova klupa, uveo je Juve iz Serie B, 90ih je ostavaljao krv, suze i znoij za sveti dres, gde je za njega sansa.
Ranijeri nije morao sam da sklapa, ovaj tim je isti kao iz druge lige uz dodatak par igraca. Imali smo mi igrace da izmenimo, mislilac vadi Capitana a uvodi tenka Iaquintu, znao sam da od sansi vise nema nista. Sta mu radi Sebastian na klupi ceo mec, poslao ga je da se zagreva u 15 minutu, a bio je najbolji protiv Catanie.
Da se razumemo, ne ocekujem ja da juve melje, ali ocekujem tu zelju za pobedom, sta trener radi ceo mec,nista, to me je iznerviralo, sto nista ne preduzima da pokusa da dodje do pobede,imali smo jedan sut ka golu,a on nesto posmatra...
Druze, postujem svacije misljenj, ti ako si zadovoljan ovim u redu, ja nisam, *** 5 utakmica, 4 gola, 2 pobede, 3 remija.
Prosle sezone bi bili svakako treci zato sto niko drugi nije imao Buffona, koji je doneo jedno 10-15 bodova i Capitana, zasluga treceg mesta je pobednicka DNK koju nam je bog podario, i sampioni iz druge lige.
Klimoglavi je nadimak zato sto bez pogovora slusa upravu, sta mislis sto je DD odleteo, nije hteo da slusa ove papane, Ranijeri je trener, on treba da bira igrace, a ne da klima glavom na svako "pojacanj" koje stigne.
A ovo za nedostatak igraca, okaci macku o rep, trener trazi igrace, ovaj to ne radi, nego guta sta mu se servira, jesam li mu ja kriv sto nije trezio svetske igrac nego ove polovnjake, pukli smo prosli Mercato 70 miliona, gde su ti igrachi, nema ih...