Juventus

Ne bih se slozio sa ovim... Navijaci Juventusa smatraju Milan kao najveceg rivala, nekog koga smatraju kao sebi ravnim i s'kim se porede...Neko ko se ne voli, ali se postuje... Na to su uticale zadnje 2-3 decenije, mozda je pre toga bilo drugacije... Tako da mislim da utakmicu Juventus-Milan smatraju kao jedini pravi derbi Italije...

Inter vise smatraju kao neprijatelja, pogotovo posle 2006-e i calciopolia... Postoji velika tenzija i mrznja medju navijacima ova dva kluba, tako da skalp sa ovog mece zarko zele navijaci oba kluba...

A za umesanost Intera... pa Gari, imas transkripte, to nisu izmisljeni dijalozi, nego su se stvarno vodili ti razgovor... Juventus i Moggi su za takve razgovore kaznjeni, nije bilo dokaza da je Moggi dobio ono sto je trazio, kaznjeni su na osnovu cinjenici da je pricao sa sudijama... Sada ispada da su i Milan i Inter (tj. Galliani i Moratti) vodili iste razgovore...

Posto je ocigledno da su svi vodili te razgovore, onda svima mora da se sudi isto i da svi budu jednako tretirani, ili su svi krivi ili su svi nevini...

E jebbiga sad.Ja ti lepo stavim dokaze da je Juve-Inter najveci derbi Italije(procitaj gore u mom postu),jedini koji se zove "derbi cele Italije',a ti sad govoris suprotno...Ocigledno da nisi upucen u to,kad ne znas...Juve i Milan su bili najveci rivali u poslednjih 20 godina za titule,ali kao sto rekoh kroz celu istoriju kalca Juve-Inter se smatra za najveci derbi i to je fakat...I uopste nije tacno da je ta mrznja nastala najvise posle 2006 i kalcopolija.Ona kao sto rekoh postoji kroz celu istoriju i tacno je da se navijaci dva kluba ne podnose...Cak i tokom devedesetih kad je Juve uglavnom vodio bitke sa Milanom za trofeje,i tada su navijaci Juventusa smatrali Inter za najveceg rivala...Raspitaj se malo oko ovoga,pa ces videti da govorim istinu...Vrlo lako mozes sve ovo proveriti sto sam napisao...

Sto se tice kalcopolija,ajde da sacekamo sad to sudjenje pa cemo da vidimo sta ce biti.Ovako price rekla kazala,zasad nemaju smisla...

Jeste, znam ja to vrlo dobro, ali onda nemoj podcenjivati novinare, jer ni za Juve u početku nije bilo dokazano, nego su isto bila novinarska nagađanja ...

E zbog toga je Milan popularniji, jer je to najprestižnije takmičenje, daleko jači marketing imaju od Intera, veće zvezde fudbala su igrale za njih i bolji igrači nego u Interu, imaju Berluskonija koji je premijer i medijski magnat, uvek su mnogo više reprezentativaca davali negoli Inter, i još nekoliko faktora koji utiču na to ... Generalno Milan je popularniji u svetu, za grad Milano i Italiju nisam toliko siguran ...

Pa Walken kakve to ima veze sto su oni bili 7 puta sampioni Evrope?Onda su popularniji i od Juventusa,jer vi imate isto "samo" dve titule sampiona Evrope,pa posto je to najprestiznije takmicenje onda cemo tako da gledamo.Ja sam ti ovde postavio zvanicne podatke o tome koji su najpopularniji klubovi u Italiji.Ne znam sta ti onda nije jasno...:)Pa to se gleda ko koliko ima navijaca u Italiji a ne po svetu,kad bi se tako gledalo to bi bilo glupost...Gleda se popularnost klubova u Italiji ili kod italijana u dijaspori...Vec ti rekoh da Milan ima nesto vise navijaca u samom gradu Milanu,ali sve ukupno u Italiji ima vise interista...Isto vazi za Juve,neverovatno(ali istinito)zvuci da su u Torinu manjina,i da ovih navijaca Torina ima vise,ali tako je.Ali zato Juve ima ubedljivo najvise navijaca kad se gleda cela Italija,a po mojim podacima i vecina italijanskih gastrebajtera navija za Juventus.

Ja ti dajem izvore i dokaze da je tako...Nema veze sto je Milan trofejniji u Evropi od nas,u kalcu smo izjednaceni po titulama,a i da nismo to nema veze...Jos jedan primer ti je Torino koji je trofejniji od Napolija i Rome,ali ima duplo manje navijaca...A sto se tice igraca koji su igrali za Milan i Inter,reci cu samo ovo-i za jedne i za druge su igrali svetski igraci,i jedni od najboljih u istoriji...

E jebbiga sad.Ja ti lepo stavim dokaze da je Juve-Inter najveci derbi Italije(procitaj gore u mom postu),jedini koji se zove "derbi cele Italije',a ti sad govoris suprotno...Ocigledno da nisi upucen u to,kad ne znas...Juve i Milan su bili najveci rivali u poslednjih 20 godina za titule,ali kao sto rekoh kroz celu istoriju kalca Juve-Inter se smatra za najveci derbi i to je fakat...I uopste nije tacno da je ta mrznja nastala najvise posle 2006 i kalcopolija.Ona kao sto rekoh postoji kroz celu istoriju i tacno je da se navijaci dva kluba ne podnose...Cak i tokom devedesetih kad je Juve uglavnom vodio bitke sa Milanom za trofeje,i tada su navijaci Juventusa smatrali Inter za najveceg rivala...Raspitaj se malo oko ovoga,pa ces videti da govorim istinu...Vrlo lako mozes sve ovo proveriti sto sam napisao...

Sto se tice kalcopolija,ajde da sacekamo sad to sudjenje pa cemo da vidimo sta ce biti.Ovako price rekla kazala,zasad nemaju smisla...

Znam da se derbi italije, naziva utakmica izmedju Juventusa i Intera, dobila je taj epitet tamo 60ih ili 70ih, od nekog novinara... Ali ne znaci da se svi drze toga... Za mnoge je pravi derbi italije Milan Juventus... Iako opet kazem epitet Derbi D'Italia ima utakmica Juve-Inter...

Zbog toka u poslednje 2-3 decenije, kada se Milan naosvajao kako domacih tako i evropskih trofeja, a inter pao u senku, i dobio epitet luzerske ekipe, navijacima Juventusa, najveci rival, i ekipa sa kojom se ravnaju je ekipa Milana, ne vole ih, ali ih ni ne mrze, postuju ih...

Sa interom je drugacije, postoji mrznja, i ne postoji uzajamno postovanje...

Ne zelim da umanjim rivalitet Juventusa i Intera, koji je veliki i koji prerasta u mrznju (isto je cinjenica da je ta netrpeljivost kulminirala od 2006), ali za navijace Juventusa, jedini klub na cizmi koji smatraju sebi ravnim jeste Milan...

Mozda ce se u buducnosti to promeniti, ali sada je ovako...

Pa Walken kakve to ima veze sto su oni bili 7 puta sampioni Evrope?Onda su popularniji i od Juventusa,jer vi imate isto "samo" dve titule sampiona Evrope,pa posto je to najprestiznije takmicenje onda cemo tako da gledamo.Ja sam ti ovde postavio zvanicne podatke o tome koji su najpopularniji klubovi u Italiji.Ne znam sta ti onda nije jasno...:)
Nije u pitanju broj navijača ili broj titula, to je samo neki bonus, nego generalno kao brend Milan je popularniji od Intera, a Juve od Milana ... Mančester i Real su tu najjači, a u poslednje vreme i Barselona ... Bajern npr. ima više titula LŠ i od Intera i od Juventusa, možda i navijača, ali nisu toliko jak brend kao Juve ... O Ajaksu da ne pričamo, iako ima duplo više titula i od Juventusa i od Intera, nisu dovoljno jaki u ostalim aspektima pa da im to bude prednost kao u slučaju Milana ...

Pogledaj Liverpul npr. ima više titula prvaka Evrope i do skora i prvaka Engleske, ali nikad nisu bili popularni kao Manu ... Čelsi nije trofejna ekipa u odnosu na velikane, ali je od Romana stvorio jak brend i postaju jedan od najpopularnijig timova iako nemaju uspeha u Evropi ...

Te titule Milan što sam naveo nisu prevaga, nego dodatni plus ...

Ja ti dajem izvore i dokaze da je tako...Nema veze sto je Milan trofejniji u Evropi od nas,u kalcu smo izjednaceni po titulama,a i da nismo to nema veze...Jos jedan primer ti je Torino koji je trofejniji od Napolija i Rome,ali ima duplo manje navijaca...A sto se tice igraca koji su igrali za Milan i Inter,reci cu samo ovo-i za jedne i za druge su igrali svetski igraci,i jedni od najboljih u istoriji...
Ja sam pričao generalno kao klub da je Milan na boljem glasu od Intera, a tu treba uzeti sve kriterijume, a ne samo navijače i titule ...

Jesu igrale svetske zvezde i za jedne i za druge, ali Milan je ipak dao zvučnija imena ... Od svih klubova Barsa tu prednjači ...

Znam da se derbi italije, naziva utakmica izmedju Juventusa i Intera, dobila je taj epitet tamo 60ih ili 70ih, od nekog novinara... Ali ne znaci da se svi drze toga... Za mnoge je pravi derbi italije Milan Juventus... Iako opet kazem epitet Derbi D'Italia ima utakmica Juve-Inter...

Zbog toka u poslednje 2-3 decenije, kada se Milan naosvajao kako domacih tako i evropskih trofeja, a inter pao u senku, i dobio epitet luzerske ekipe, navijacima Juventusa, najveci rival, i ekipa sa kojom se ravnaju je ekipa Milana, ne vole ih, ali ih ni ne mrze, postuju ih...

Sa interom je drugacije, postoji mrznja, i ne postoji uzajamno postovanje...

Ne zelim da umanjim rivalitet Juventusa i Intera, koji je veliki i koji prerasta u mrznju (isto je cinjenica da je ta netrpeljivost kulminirala od 2006), ali za navijace Juventusa, jedini klub na cizmi koji smatraju sebi ravnim jeste Milan...

Mozda ce se u buducnosti to promeniti, ali sada je ovako...

To je zato sto navijaci poput nas koji nisu u Italiji imaju pogresne informacije.U Italiji se kao sto rekoh zna koji je jedan jedini,pravi derbi cele Italije.Ali nebitno kapiram sta hoces da kazes,mene to uopste ne pogadja,vec sam skrenuo paznju cisto da ljudi znaju ovde,posto dosta njih nije upuceno...I iskreno ****** ti derbi gde nema bar malo mrznje i tenzije,to je je jos jedan od razloga sto je Inter-Juve najveci derbi...Poenta uopste nije da ja osporavam Milan ili tako nesto vec samo ukazujem na neke cinjenice.

Nije u pitanju broj navijača ili broj titula, to je samo neki bonus, nego generalno kao brend Milan je popularniji od Intera, a Juve od Milana ... Mančester i Real su tu najjači, a u poslednje vreme i Barselona ... Bajern npr. ima više titula LŠ i od Intera i od Juventusa, možda i navijača, ali nisu toliko jak brend kao Juve ... O Ajaksu da ne pričamo, iako ima duplo više titula i od Juventusa i od Intera, nisu dovoljno jaki u ostalim aspektima pa da im to bude prednost kao u slučaju Milana ...

Pogledaj Liverpul npr. ima više titula prvaka Evrope i do skora i prvaka Engleske, ali nikad nisu bili popularni kao Manu ... Čelsi nije trofejna ekipa u odnosu na velikane, ali je od Romana stvorio jak brend i postaju jedan od najpopularnijig timova iako nemaju uspeha u Evropi ...

Te titule Milan što sam naveo nisu prevaga, nego dodatni plus ...

Ja sam pričao generalno kao klub da je Milan na boljem glasu od Intera, a tu treba uzeti sve kriterijume, a ne samo navijače i titule ...

Jesu igrale svetske zvezde i za jedne i za druge, ali Milan je ipak dao zvučnija imena ... Od svih klubova Barsa tu prednjači ...

Pa naravno da je Milan sad na boljem glasu od Intera,kad imaju 7 titula sampiona Evrope.To niko nije osporio.Poenta je samo da je Inter ipak popularniji klub u samoj Italiji od Milana,i to je ono sto sam hteo da kazem i dao sam ti i dokaze za to....Kao sto si ti rekao Milan je sad prepoznatljiviji brend u svetu iz razloga sto su imali mnogo vise uspeha u ligi sampiona...;)

To su nijanse u pitanju i za jedne i za druge su igrali jedni od najvecih igraca u istoriji fudbala.A Barsa je tu isto u vrhu,ali onda je i Real,posto Florentino Perez cim mu se cefne dovede najbolje igrace sveta...:D

Dosta je vremena proslo, a malo ga jos ima.Fudbal se igra zbog navijaca, a njihova ljubav, radost, podrska i vernost su mnogo vredniji od miliona evra ulaganja vlasnika.Niko ne moze da voli klub vise od njegovih navijaca.

Drugi turnir navijackih fan klubova u Srbiji u fudbalu u organizaciji fan kluba Juventus Serbia

Datum:2.maj.2010 Mesto:Beograd,tereni na Adi Ciganliji Vreme:12h

Pravila su jasna-svi zele POBEDU a do nje mogu doci igrajuci:

- po grupama,pobednici i drugoplasirani u ½ fnalu, a najbolji i najsrecniji u finalu;

-ako im 20 minuta(10 min poluvreme) ne bude dovoljno, u nokaut fazi sledi dodatna sansa od 5 minuta u produzecima (2 produzetka po 5 min), a posle toga - penali su lutrija;

-To moze uciniti 5 +1 (5 igraca +1 golman).

Navijaci se raduju kad njihovi ljubimci pobede i osvoje trofej,a mrznja izmedju njihovih rivala I njih je neverovatna I iskrena.Sada oni imaju sansu da predstave svoj klub i donesu mu ono sto najvise vole I za sta se u fudbalu zivi, a sto je nekima vaznije od rodjenja sopstvenog deteta - Trofej i slavu. A do njega moraju preko Milana,koji brani titulu osvojenu prosle godine, a sada svi zele to sto oni imaju. Liverpul zeli osvetu i poravnanje duga od proslog finala.

Drugi maj, drugi turnir, drugi pobednik…? Jedno ime ..ista zelja-nova sansa. Tako se pravi navijaci bore za SVOJ klub…

Konačan rok za prijavu ekipa je 25.april.2010.,a prijavu podnositi i za sve informacije obratiti se na e-mail: borismojsoski@gmail.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli VIDIMO SE!
http://www.juventus-serbia.com/home-mainmenu-1/221-drugi-turnir-fan-klubova-u-srbiji

Занимљиво :D

"Tutosport" nadmašio sebe - Ibrahimović se vraća u Juventus

Torinski list osvanuo sa senzacijom nad senzacijama, ali malo ko veruje u ovu mogućnost. I kad bi Ibra pristao, navijači bi mu život učinili teškim.
IbrahimovicOdlazak Šveđanina u Barselonu je bio promašaj, a njegov povratak u Italiju je gotovo nemoguća misija. Pre svega jer je njegova godišnja plata prevelika za Juventus, dok bi sa druge strane Barsa verovatno pristala na obeštećenje od 30 - tak miliona evra i trampu za nekog igrača.

Tutosport, inače torinski list ipak otkriva da u Juventusu navodno razmišljaju o ovakvoj soluciji, a igrači se slažu, jer bi Zlatan doneo neophodan kvalitet.

Međutim, navijači su protiv, Ibrahimović je prezren posle odlaska u Inter, mada se nije isticao nekim izjavama protiv kluba, i pogotovo Lučana Mođija koji ga je odveo u Italiju.

Ibrahimovic vecaIpak, sve je ovo toliko neverovatno, da je teško zamisliti ovakav scenario. Istina, napadač je suočen sa netrpeljivošću navijača, eventualni dolazak Davida Vilje bi mu zatvorio vrata prve postave, a ostali veliki klubovi, poput Reala, Čelsija ili Mančester Junajteda imaju druge mere.

Kako neko reče, Siti je uvek opcija, ali za sada nema najava da bi mogli da pokušaju da ga dovedu, jer je u prvom planu Tores.

U svakom slučaju, Ibru čeka neizvesno leto.

Sada je zvanično - Juve odigrao najgoru sezonu u istoriji

Juventus izgubio 14. put u sezoni, nikada ranije najveći italijanski klub nije odigrao ovako lošu godinu. Na kraju idu u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je još i dobar rezultat na šta su ličili ove sezone.
Navijaci Juventusa velikaJuventus je danas poražen od Parme, već dugo deluju kao razbijena vojska, a kako je rekao ljutiti Kjelini, nikad u svlačionici "stare dame" nije bilo manje vere u pobedu.

Ekipa je delovala nemotivisano, a mučan utisak je ostavio i prekid jer su navijači obnovili staro neprijateljstvo sa Parmom.

Meč je završen 2:3, to je 14. poraz Juventusa u sezoni, nikada u istoriji nisu izgubili više utakmica. I to nije kraj, čeka ih poslednja utakmica sezone, protiv Milana narednog vikenda.

Doslo je do promene u upravi i na trenerskoj poziciji...

Blanc i Secco vise nisu na svojim pozicijama....
Predsedik je Agnelli, sportski direktor Marotta, a trener Del Neri... Sa srecom ljudi, imate moju podrsku...

U novoj sezoni nemam sampionska ocekivanja, zelim da se popravi atmosfera u klubu, vidim borbenost i krenuti iz pocetka, od temelja, reorganizaciju ekipe... Pa ako slucajno bude nesto-bude... Ako ne-nista nisam ni ocekivao, necu biti razocaran...

Kakva vam je bila ova sezona,tako je i zavrsena-debaklom protiv Milana.Jedino dobro za Juventus sada je sto mislim da nemozete gore od ovoga.Bicete sledece sezone bolji,u to sam uveren.Prognoziram vam da cete biti u prva 4 sigurno....

Planovi za sledecu sezonu.. hahahahahaha

Image_14.jpg

A de mu tu dodje Diego???

Poslednja izmena:
Planovi za sledecu sezonu.. hahahahahaha

Image_14.jpg

A de mu tu dodje Diego???

Lik preferira 4-4-2 formaciju, i po svemu sudeci posle lutanja ove sezone, Juve se vraca na 4-4-2... A u toj formaciji za Diega nema mesta, mozda bude igrao poluspica, ovo sto je igrao Ale tokom godina...

Realno lik je razocarao, sut nikakav, pas nikakav, kreativnost nikakava, nista od onoga sto ga je krasilo u Werderu nije pokazao ovde... Verovatno je klasa, fudbal se ne zaboravlja, ja bih mu pruzio jos jednu sansu, ali da je razocarao sve jeste...

NIsta od te razmene sa ManU... Ostaje Gigi... MAda i da ode, to mu ne bih mogao zameriti, i svaki njegov uspeh bih slavio kao Juveov... Jedini kome ne bih zamerio ni da predje u Inter... Bog...:worth:

Mora tu nešto ozbiljnije da se pazari od tamo nekih Vargasa ili Džeka.

Misterija je zašto Juventus, tim kome su u Evropi potrebnije promene nego bilo kom drugom, još uvek ne pominje Luisa Suareza, koji je ove sezone u svim takmičenjima postigao oko 50 golova, bukvalno više nego ceo tim Juventusa.

Cuj ozbiljnije od Dzeke? Lik je trenutno medju najboljim spicevima na svetu, ima sve, kompletan spic... Nego njegov dolazak u Juve je nemoguca misija...

Juventusu je potrebna zesca popravka, ali trenutno retko koja zvezda i veliki igrac ce doci u klub koji pocinje sezonu u julu, kvalifikacijama za Kup Uefa... Pa bio to i Juventus...

Džeko je odličan špic, al' Suarez je klasa, i verovatno bi doneo Juveu daleko više od jedne tipične devetke.

Eventualno kad bi se obojica dovela, to bi bilo super. Mada bih ja i Altintopa voleo da vidim u crno-belom dresu. Možda i Riberija al' su ga nešto ujebale povrede, slab je poslednjih meseci.

Stara torinska Dama je konacno u plusu (+2) i krenula je ka povratku u Seriju A..... A kakvo je stanje u seriji A, Juve bi se i sa ovakvim timom borio za titulu.... Cilj Juvea je da (posto su troskovi ove sezone minimalni) da sledece leto napravi jedan od najjacih timova u Evropi, jer su potpisali astronomske ugovore sa Tamoilom i Nike-om, i da krenu na Ligu sampiona.... FORZA JUVE

trazim fudbalskog menadjera molim vas pomozite mi trazim ga jer sace prelazni rok ko zna nekog neka mi javi molim vas trenutno sam u boravku u svajcarskoj hocu da braniim za bolji klub nego shto sam sada trenutno sam u klubu fk SRBIJA ovde u svajcarskoj grad burgdorf sada ulazimo u 4 tu ligu odgovorite mi na mail dlakavko@gmail.com darjan:worth::worth::worth:

Mođi: Krasić nije šampion

Bivši funkcioner italijanskog Juventusa Lućano Mođi smatra da reprezentativac Srbije Miloš Krasić ne bi bio pravo pojačanje za torinski klub.

- Znam ko je Krasić. On je snažan fudbaler, ali nije šampion. Čuo sam da ga neki porede sa Pavelom Nedvedom. Krasić fizički liči na njega i tu prestaje svaka sličnost - napisao je Mođi u kolumni za poznati sajt Tutomerkato.

Prema pisanju italijanskih medija, Juventus je spreman da za Krasića plati moskovskom CSKA više od 12 miliona evra, ali je interesovanje za reprezentativca Srbije pokazao i milanski Inter. Mođi je dodao i da su promene u upravi Juventusa dobar potez, koji je prošle sezone osvojio tek sedmo mesto u italijanskom prvenstvu.

- Situacija u upravi se popravlja. Novi predsednik Andrea Anjeli je mlad i sposoban, ali što je još važnije, veliki je navijač Juventusa i poznaje fudbal - zaključio je Mođi.

Zbog učešća u aferi nameštanja utakmica 2006. godine Mođi je dobio doživotnu zabranu obavljanja funkcija u fudbalu.

Sad nije sampion kad nisu uspeli da se dogovore oko transfera...A ovaj Modji lupa li lupa,bas bi voleo da Krasic sad dodje u Inter i da zabiberi neki gol Juventusu.Al dobro od Modjija se mogu ocekivati oakve izjave,covek je skroz prolupao u poslednje vreme...

Back