jutarnja rutina

drzavni praznik,vecina dzonja
ja sam se prosetala sa bobijem i drugaricom,obavila sve sto treba za lice :lol: doruckovala,popila kafu,a muz mi se jos nije vratio sa trcanja:think:
da nije i bogi jutros istrcala...

Makar je na trčanju, moj spava:( a debeljuca (iliti ja) je ustala, išla na brzo hodanje, udahnula vazduh, uzela doručak, častila se šetnjom uz kaficu za poneti kroz predivno jutro i sada ga čekam da se razbudi ali slabo nešto to ide...debeljuca će na kraju da uskoči sa visine u krevet i da ga katapultira na plafon kao šokiranu mačku.

Ajd da se setim...šoranje zatvorenih očiju,gromoglasni prdež,otresanje kite,udaranje glavom o zatvorena vrata klonje,otvaranje
očiju i onda redosledno:pranajama kraj otvorenog prozora nekoliko min.,smućkavanje nesice,comp,telefon,glasni razgovor koji budi vecu i moj
fruštuk itd...Pola posla za taj dan završim u piđamosu...Usput,na putu u kafe,svratim kod komšinice na kratki kres i dan ideeeee...:manikir:

Prvih pola sata dana (od trenutka kad se probudim pa do trenutka dok se zagreju kola) pakujem na gomilu i lebac i sunce i srecu i zivot 'vaki i kako necu vise da radim i ima da lezim kuci i nemam nista i ne treba mi nista i tako to. E drugih pola sata je proveravanje da nisam obuo jednu cipelu i jednu patiku, dal sam zakopcao slic, da nisam obukao dzemper naopako, da proverim sta sam sve zaboravio kod kuce i tako to.

Umivanje, zubi,česljanje krema za lice
ondak kašičica meda za muljanje po ustima
ondak doručak pa kafica i cigarica:whistling:
a ranije...napred navedeno, oblačenje šminkanje
fLizura, na ulici tačno u 7h trka na bus usput
djevrek u hodu, kancelarija, kafa sa tračevima
pa tek onda doručak...tako bilo prvih 50 god
a sad pičimo drugih 50 vec opisanih:kafa:

ustajanje, cunjanje do kujne da sednem i odmorim k'o čovek, cigareta, pumpica, umivanje, kafa, komp, igrica,
e posle zavisi od potreba pa je ili radnja ili kuvanje ili ništa od toga već samo uživanje :neutral:

ma ja nisam ni citala
samo mi bio super smijesan onaj video u uvodnom postu
pa sam trazila izgovor da ga okachim :lol:

Svi smo razliciti.meni je recimo video super,nasmejala sam se,a sestra je rekla,jao uzas,odvratno je
Sto se tice rutine,godinama sam doruckovala mesavinu raznih semenki i zitarica sa jogurtom,pa mi zubarka zabranila,kaze pravi mi haos sa desnima.
A volela sam i jutarnju rutinu na moru.pola sedam,samo se pljusnem vodom,tata u kunjini vec pakuje dorucak,uzmemo kofu i pravac na vadjenje mreze.u camcu dok on vozi i ne prestaje da prica ja se mazem da ne izgorim,pa doruckujem.a sve vreme klimam glavom i vicem aha,posto ga nit cujem,nit me zanimaju iste price.al svejedno mi prija sto on veselo veze
A dorucak ,kao da smo posli na njivu.komadeska hleba,slanina,luk,pola kobasice,paprika....
Posle dok ja vadim mrezu,on doruckuje i divi se ulovu ill kuka kako nema nista :)
Kad se vratimo u porat,on pije kafu sa drustvom u kaficu,a ja cistim mrezu i poziram turistima :rumenko:

Svi smo razliciti.meni je recimo video super,nasmejala sam se,a sestra je rekla,jao uzas,odvratno je
Sto se tice rutine,godinama sam doruckovala mesavinu raznih semenki i zitarica sa jogurtom,pa mi zubarka zabranila,kaze pravi mi haos sa desnima.
A volela sam i jutarnju rutinu na moru.pola sedam,samo se pljusnem vodom,tata u kunjini vec pakuje dorucak,uzmemo kofu i pravac na vadjenje mreze.u camcu dok on vozi i ne prestaje da prica ja se mazem da ne izgorim,pa doruckujem.a sve vreme klimam glavom i vicem aha,posto ga nit cujem,nit me zanimaju iste price.al svejedno mi prija sto on veselo veze
A dorucak ,kao da smo posli na njivu.komadeska hleba,slanina,luk,pola kobasice,paprika....
Posle dok ja vadim mrezu,on doruckuje i divi se ulovu ill kuka kako nema nista :)
Kad se vratimo u porat,on pije kafu sa drustvom u kaficu,a ja cistim mrezu i poziram turistima :rumenko:

Joj, ja sam volela pre, dok sam letovala godinama na istom mestu, a to je bilo po 2 meseca, da ustanem rano, pre svih, i u setnju oko ostrva, uz vodu, 17 km svako jutro :) I domaci i turisti jos spavaju, samo more, galebovi i tek po koji ranoranilac :) Milina! Onda se vratim, dok dete doruckuje popijem kafu pa na plazu. Obozavam da jutro ustinem od dana smo za sebe.

Ja bih se rašrafio 17 km da pešačim iz cuga..i to sabajle...
...mada, kad odemo negde turistički, bilo ko od nas, to su sigurno i po 25km, al celodnevnog pešačenja kad se sve sabere (nema veze ni metro ni ostala prev. sredstva)....

Back