ma naravno da je tako. samo nek je on živ, zdrav i meni mnogo popularan. ja ga neću slušati.
evo jedan mali intermeco na tu temu.
Ljudi (i žene) koji slušaju metal, punk, rock i ostale pravce i sebe deklarišu kao pripadnici te subkultere gotovo obavezno gaje žestoku netrpeljivost ka popu, kiselim mtv baladicama, tehno muzici, rapu itd. Redovno se govori o popularizaciji metala, o tome kako pop slušaju samo "glupaci", a metal i rok su vezani za inteligentne ljude. Znate o čemu pričam, da ne razvlačim.
Ja to prosto ne razumem. Niko ne kapira da će pop, MTV i Justin B. uvek biti potrebni metal muzici. Ako metal kao subkultura preraste te granice i postane široko popularan, tada više neće postojati nikakva razlika medju njima. Oni bi izgubili svoj identitet u potpunosti.
To sam pokušavao da odjasnim jednoj svojoj drugarici u toku neke rasprave o oblačenju. Ja se trudim da budem maksimalno neutralan. Neuniformisan što bi rekli. Za to veme je ona i dalje (u svojih 25 godina) pokušavala da soli kako su metalci drugačiji, originalni, ne oblače bebi roze i bebi plavo, "mi se razlikujemo od vas trip" i kako bi svi trebalo da se zalažu za promociju metala. Prvo, jesu metalci različiti od ostalih, ali medjusobno liče kao jaje jajetu. Na sakom metal koncertu možeš naći skupine potpuno sito obučenih osoba. D drugo, zamislite svet u kojem su svi metalci. Cela stvar bi izgubila poentu,..... Ne bi više imali od koga da se razlikuju(emo).
Tako, ne osipajte paljbu po fensi muzici pop-u i mtv-u. bez nje bi svet bio vrlo dosadan.