Justejn Gorder - Sofijin svet

• Začetnik teme Začetnik teme Moon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pročitala sam "Sofijin svet", a zatim "Maju". "Sofijin svet" mi se poprilično svideo, ali "Maja" ne baš toliko. Sigurno bi utisak bio drugačiji da sam prvo pročitala "Maju" pa onda "Sofijin svet". Inače, volim da se bavim filozofijom, ali njegova dela su mi nekako isuviše teoretska....

Nakon "Sofijinog sveta" i "Devojke sa pomorandzama" ,rado bih citala i druge njegove knjige ...ali ...nema ih NIGDE !!! :-( Cak ni izdavac ih nema !!! I ne zna se da li ce ih ponovo stampati ... :-( :-?

Pa sam odlucila da otvorim temu , i da pitam , da li neko od Vas slucajno ima knjige

"Misterija pasijansa "
" Vita brevis"
" Kci direktora cirusa "

i ako ima , da li bi bio dovoljno dobra dusa , da mi ih pozajmi da procitam , ili cak proda ???

To bi me jako usrecilo ...

Mislim da je Sofijin svet sjajna knjiga za prvi susret sa filozofijom...Dovoljna da te zainteresuje...a posle od osobe zavisi da li ce krenuti u ozbiljnije proucavanje i da li ce u tome i uspeti...Ostala njegova dela nisam procitala,niti sam vidjala po knjizarama i u bibliotekama...Bas cu pogledati u Stubovima kulture

Ja sam iz te knjige učila filozofiju u gimnaziji... Mislim da nije za nekoga ko želi da se bavi dublje proučavanjem filozofije, ali veoma korisno kao neka opšta kultura, jer je zanimljivo ispričana priča, pamtljivo je i pojednostavljeno, razumljivo za svakog.

Mirka šizika:
Nakon "Sofijinog sveta" i "Devojke sa pomorandzama" ,rado bih citala i druge njegove knjige ...ali ...nema ih NIGDE !!! :-( Cak ni izdavac ih nema !!! I ne zna se da li ce ih ponovo stampati ... :-( :-?

Pa sam odlucila da otvorim temu , i da pitam , da li neko od Vas slucajno ima knjige

"Misterija pasijansa "
" Vita brevis"
" Kci direktora cirusa "

i ako ima , da li bi bio dovoljno dobra dusa , da mi ih pozajmi da procitam , ili cak proda ???

To bi me jako usrecilo ...

Ja imam ''Vita brevis''. Ali ne znam kako da ti dostavim. :) I čudi me da ih nema u prodaji.

Ja sam citala Devojka sa pomorandzama, pa, ne mogu reci da sam se baaaaaaaaas odusevila, ali ne kajem se sto sam je procitala...
Sofijin svet tek pocinjem da citam.. ta knjiga mi stoji na polici odavno, i pocela sam jednom da je citam, ali nisam imala vremena, pa sam batalila..
ali sad, prvih dana u skoli ne radimo nista, tako da cu moci da procitam knjigu a onda cu se vratiti ovde da podelim svoje utiske sa vama...

Back