Jung i Frojd

Frojd je odlepio rano u karijeri. I onda hoće da natera ceo svet da misli izvitopereno kao on.
Junga se ne sećam o čemu se radi, znači za mene nebitan.

off topic: Adler je mene bukvalno spasio kada sam imao veliki problem u okruženju.

Ranije sam pokušavao da čitam neke Jungove knjige, međutim, mislim da su preterano komplikovane, i zamršene. Shvatio sam da je krajnji cilj te njegove postavke, valjda neka induviduacija, do koje se teško stiže. Asimilacija senke. Posvećivao je veliku pažnju sinhronicitetima, što razumem, i sam pratim neke velike znake. U poslednje vreme, ponegde na netu ulovim neki Jungov smislen citat, uglavnom o potrebi suočavanja sa nekom svojom unutrašnjom tamom. I to je uglavnom to, što mi je ostalo od Junga.
Frojd se više posvećivao seksualnosti čoveka, njega nisam nešto puno proučavao, zapravo, još manje nego Junga.

Jeli ikome poznata priča da je Frojd došao u sukob s bečkim elitnim krugovima zbog otkrića incesta u bečkoj eliti zbog čega se bojao za svoj život i svojih i zbog čega je nešto promjenio svoje teorije? Ili sam ja nešto zabuco🤔🤔

FB_IMG_1699902466360.jpg

Back