Победоносцев
Stara legenda
- Poruka
- 85.613
Videćemo u budućnosti; za to ne znam.
Mislim jasno jeste da je Vučić svakako nekada bio saradnji zapadnjačkih obaveštajnih službi; da li je i danas, pitanje je.
Kako ja vidim stvari, nosilac tog faktora je danas Nebojša Stefanović. Mislim da se na teritoriji Srbije vodi međunarodni tajni špijunski rat isprepleten sa kriminalom i u kojem su uključene i ruske službe. Budućim naraštajima će svakako biti izuzetno interesantno za proučavanje. Vučić pokušava za sada barem naizgled da izbalansira između svih tih isprepletenih faktora. Kada se vidi da je podržao Hilari Klinton, pa potom Trampa, oba gubitnika; kada se onako prenemaže i sramoti pred Putinom, rekao bih da mu ne ide baš najbolje tj. da je umislio za sebe da je nekakav novi Tito (što nije ni krio; otvoreno je sebe potpuno poredio sa njim).
Pre će biti da FSB kuka što mora da sarađuje sa Vučićem i da im smeta što se razbacuje onoliko s Putinovim slikama jerbo samo manipuliše narodom, a dok zbližavanje s Rusijom uopšte nije uzelo tolikog pomaha u odnosu na Tadića koliko se očekivalo.
Što je i razlog zašto i dan danas Moskva još uvek veruje više jednom Dačiću nego njemu. Vučić je pokušao da smeni Dačića projektom Nenad Popović (po sad već tradicionalnoj ulozi DSS-ovaca na političkoj sceni) ali Rusi na njegovu žalost nisu naseli na podvalu zvanu SNP.
Зашто мислиш да је Вучић сарадник било каквих страних служби? Конкретније, које службе?
Његов поданички однос према... коме било, од Ангеле Меркел на даље, је непосредније објашњен незавидним положајем Србије на сваки само замисливи начин. Окамова оштрица нам управо лош положај Србије нуди као објашњење уместо даљих надградњи на тему Вучићевих испреплетених оданости разним државама и њиховим службама.
У сваком случају, радо бих прочитао више.